Pilot – Smart Bluetooth-hovedtelefoner til øjeblikkelig oversættelse af fremmed tale

På trods af et betydeligt gennembrud inden for automatisk oversættelse og fremkomsten af ​​seriøse systemer som Google Translate er problemet med sprogbarrieren for nylig forblivet.

Til live kommunikation er tekstoversættere ubelejlige, og stemmekontrol og genkendelsesfunktioner fungerer ikke hurtigt nok og kvalitativt. Kommunikation med folk i andre lande kræver kendskab til mindst grundlæggende sætninger. Men træning sparer ikke altid, fordi det indebærer et bestemt scenario og bliver ubrugelig for eventuelle afvigelser fra det.

Sikkert mange af jer troede: “Det ville være at få et sted en ting, der straks vil oversætte til almindeligt sprog alt det, som samtalerne siger …” Venligst! Det nye pilotsystem fra Waverly Labs tillader to personer at kommunikere frit på forskellige sprog. Alt du behøver er at indsætte et lille trådløst ørestykke i øret og starte samtalen.

Pilot
thenextweb.com

Princippet på enheden ligner en Babel Fish (Babel Fish) fra “Hitchhiker’s Guide til Galaxy.” Pilot indsættes i fortalernes ører og oversætter talen i realtid. Hvis du kommunikerer med en person, der taler fransk, vil hans ord straks blive oversat til et sprog, du forstår, for eksempel engelsk (som er hovedsprog for systemet). Samtalepartneren vil tværtimod høre din tale som fransk.

Søgning på gadepersonen med denne enhed behøver ikke: Gadgeten tilbydes til køb i to eksemplarer (standard par af hovedtelefoner – højre og venstre). Så hvis det er nødvendigt, kan samtaleren tilbyde sin egen.

Oplysninger om, hvordan enheden implementeres, bliver ikke offentliggjort. Udviklere af Waverly Labs rapporterer kun, at gadgeten bruger en eller anden form for oversættelsesteknologi og kræver en forbindelse til en smartphone, hvor en speciel ledsagerprogram lanceres i baggrunden. Mest sandsynligt oversætter det talemeddelelsen, og sender derefter overførslen til ørestykket i realtid.

Automatisk oversættelse er tilgængelig på engelsk, fransk, spansk, italiensk og portugisisk. I fremtiden lover udviklerne at tilføje støtte til hebraisk, arabisk, tysk, russisk og andre slaviske sprog samt sprogene i Sydøstasien.

Hvis der ikke er behov for at oversætte, kan Pilot bruges som et almindeligt Bluetooth-headset, for eksempel at lytte til musik.

Det skal bemærkes, at enheden Waverly Labs har næsten samme funktionalitet som samtidig oversættelse i Skype, tilgængelig med lyd- og videoopkald. Den væsentligste forskel er, at Skype-oversættelsestjenesten kun er tilgængelig i applikationen. Pilot tværtimod kan bruges overalt, herunder live kommunikation (du behøver ikke engang få en smartphone ud af lommen).

Nu gennemfører Waverly Labs en crowdsport-kampagne på Indiegogo. Pre-order Pilot er tilgængelig fra 25. maj. Enheden kan købes i tre farver: sort, hvid og rød. Omkostningerne til Pilot i øjeblikket er 129-179 dollars. Det antages, at efter slutningen af ​​detailprisen på gadgeten vil stige til $ 250 pr. Sæt.

I løbet af de fire dage af projektets eksistens på Indiegogo har udviklere samlet mere end 1,5 millioner dollar til at gennemføre Pilot i jern, med 75.000, der er nødvendige for at starte produktionen. Og der er stadig en måned med kampagne foran.

De første sæt bliver sendt til kunder i marts 2017.