Hogyan gyönyörűen fényképezzen egy gyermeket

Kamera beállítások

– 1 –

Kapcsolja be a fényképezőgépet a rekesznyílás prioritási módjába Ez lehetővé teszi a mélységélesség szabályozását, ami fontos, ha portrét készít. Állítsa f / 5.6 értékre. Így a gyermek arca a figyelem középpontjában áll majd, és a háttér nem lesz fókuszban (kivéve, ha a gyerek nem áll közel a falhoz). Fényképezés közben beállíthatja a rekeszértéket a kívánt eredmény eléréséhez. Ha a fényképezőgépe nem rendelkezik rekesznyílás-prioritásos móddal, akkor biztosan van egy álló mód, amely szintén kissé elmosódott háttérhatást eredményez.

– 2 –

Az ISO (fényérzékenység) beállítás attól függ, hogy hol lő – szabadban vagy beltérben. Állítsa az ISO-t 200-ra (jobb alul, ha sok fény van). Ha sötét helyen készít felvételt, hosszú záridővel, akkor növelje az ISO értéket, de ne haladja meg a 800-at. Ellenkező esetben a kép “zajt” mutat.

– 3 –

Vigyázzon a záridő hosszára. 1/200 másodpercig használható. Ha a gyerekek futnak, akkor tegyük ki az 1/500-as vagy annál nagyobb expozíciót. Ha nem tud megbirkózni a zársebességgel és a fényképek elmosódnak, akkor egyszerűen kapcsolja be a fényképezőgépet a sport üzemmódba.

– 4 –

Az egypontos autofókusz beállítása lehetővé teszi, hogy megnézze, hogy miről is van szó, ami fontos a folyamatosan mozgó gyermekek felvételekor.

– 5 –

Ha azt tervezi, hogy fényképezés után további feldolgozásra kerül, RAW formátumban mentve, akkor több szerkesztési lehetőséget biztosít. Ha nem kezeli a képeket – kivéve a szokásos JPEG formátumot.

– 6 –

A beépített vaku fényképezőgépet ritkábban próbálják használni. Ha külső vakuval rendelkezik, és beltéren lő, akkor fehér mennyezetre vagy falra mutasson, hogy visszaverődjön, vagy használjon diffúzort. De a legjobb, ha természetes fényt használsz – tehát nem kell aggódnod, hogyan irányíthatja megfelelően a vakut. Ugyanakkor a napsugárzás során gondoljon a töltőfény használatára.

A fényképezőgép helyes beállítása: 6 leggyakoribb probléma →

lövészet

– 1 –

Gyermekek lövésénél olyan hangulatot kell létrehoznia, amelyben kényelmesebbé válik. Mielőtt fotózna, beszéljen velük. Mutasd meg nekik a fotókat, amiket most vettél, hadd nézzem a kamerát. És az idősebb gyermekek is megengedhetik maguknak néhány lövést. Minél több természetesen a gyermek érzi magát veled és a kamerával, annál jobbak lesznek a képek.

– 2 –

Ha lehetséges, gondoljon 2-3 helyre egy fotózásra. Ha több óra van, akkor az egyik hely az utcán (például egy parkban), az egyik a szobában (egy hálószoba vagy egy játékterem). Kiválaszthat egy egyszerű hátteret is – például egy fényes falat -, hogy néhány lépcsős képet készítsen. Válasszon olyan helyeket, ahol a gyerekek szórakoztatják magukat, és képeket készíthetnek természetes környezetben. Elmehet az állatkertbe, a partra, vagy valami mást érdekelhet.

ahol jobb a fényképek gyermekek

– 3 –

Légy őszinte a gyerekekkel. Kérje meg őket, hogy tegye meg, amit szeretnek, és kattintson a kamerára. Lehet időről időre kérni őket, hogy hagyja abba, és nézd meg, de hamarosan látni fogja a sok dolog a játékban, hogy képes rögzíteni anélkül, zavaró gyermek osztályok.

– 4 –

Az idősebb gyermekek jelenthetik az Ön számára, és az ilyen képek gyakran jobbak, mint a non-stop képek. Nehéz kisgyerekeket lőni, mert nem képesek koncentrálni a figyelmet, de mindig mosolyognak a legszélesebb mosolyukkal anélkül, hogy pózolnának.

hogyan készíts gyönyörű képeket a gyerekekkel

– 5 –

Ha egy közönséges gyermeket készítesz, akkor szinte biztosan a növekedésed a fele. Fényképezés egy felnőtt felnőtt helyzetéből, fentről nézve, elég átlagos képeket kap. Menj le, hogy a fényképezőgép a gyermek szemei ​​szintjén vagy akár egy kicsit alacsonyabb legyen, és a képek még melegek és természetesek.

hogyan készítsünk természetes képeket a gyermekkel

– 6 –

Azonban néha felülről lefelé forgatva, éppen ellenkezőleg, nagyon érdekes eredményt adhat, valamint az alulról felfelé mozog. Kísérlet!

– 7 –

Jöjjön közelebb, vagy használja a zoomot. Az optimális gyújtótávolság kissé több, mint a magasság. Néha meg kell ragadnia a környezetet a keretben, de a gyermek arca legyen a fotó fő, mert ez a legérdekesebb azok számára, akik látni fogják a fényképeket.

– 8 –

Fókuszban a szemekre. Ha van egy spot AF, válassza ki a szemet a fókuszponttal. Még ha a többi gyermek arcvonásait nem teljesen helyes, ez nem ijesztő, mert minden a közönség figyelmét fel kell hívni a szemet, olyan őszinte és nyílt.

– 9 –

Különös figyelmet fordítsunk a háttérre. Fényképezés előtt távolítsa el az összes felesleges tárgyat és fedezze fel a hibákat. Legalább egy helyszínt választanak fényes, egyszólamú háttérrel, ehhez papírt vagy ruhát használhat. Vagy olyan világítást hozzon létre, hogy a háttér ne legyen észrevehető. Vegyél néhány fényképet, ahol a gyermek kifejezetten az Ön számára jelent.

– 10 –

Próbálj meg pár elvont keretet készíteni. Például fényképezzen csak az arc felét, vegyen egy közeli felvételt a gyermek szempilláin, cipőjén vagy kezén. Az eredmény nagyon érdekes lehet.

hogyan készítsek szokatlan fotót egy gyermekeikkel

– 11 –

A fotózásra szolgáló ruháknak elsősorban kényelmesnek kell lenniük, és tükrözniük kell a gyermek egyéniségét. A fényes monofonikus dolgok általában jól néznek ki. A különböző helyszínek közötti váltáshoz néhány készletet készíthet.

hogyan kell helyesen fényképezni a gyerekeket

– 12 –

Sorozatfelvétel tud adni egy nagyon érdekes eredmény, különösen, ha a gyermek mozgása (kerékpározás, tánc, lovaglás a hinta). Akkor lehet, hogy egy kollázst több kép vagy kép egymásra egymásra.

Hogyan gyönyörűen fényképezzen egy gyermeket: többszörös mintavételezés

– 13 –

A filmezés során vegye be az embereket a gyermek közelében. Ha a kamera előtt ez lesz az ő anyja, apja, nagymama, testvér, vagy egy barát, akkor úgy érzi, sokkal kényelmesebb, és még a fényképeket kiderülhet meleg család történetét.

– 14 –

Mindent megtesz annak érdekében, hogy a képeket minél szórakoztatóbbá tegye. Jó szórakozást a szívével, és vonja be a gyermeket ebben a folyamatban. Végül ellazul, elfelejti a fényképezőgépet, majd a képeket olyan őszinte energiával fogja ellátni, amely a gyermekek fotóin annyira értékes.

hogyan készítsen egy jó fotózást egy gyermek számára

Olvassa el:

  • Hogyan készítsünk egy hűvös képet egy gyermekről a közösségi hálózatokon
  • Kreatív kihívás a fotós számára 52 hétig
  • 30 ötlet új fotókhoz