10 dokumentarer om plads

Jorden i vinduet (2015)

Inden for seks måneder filmede ISS-astronauterne deres liv: Nytår i vægtløshed, spiser kosmisk grød med rumskedler, sovende i loftet og orbital havearbejde. En film om virkelige liv i hundredvis af kilometer fra Jordens overflade.

Tim Peak. Hvordan man bliver astronaut (2015)

Til flyvningen til ISS måtte Tim Peake (Tim Peake) ikke blot blive ekspert inden for astronautik og udføre mange eksperimenter, herunder på hans krop, men også lære russisk. Om den ni måneders træning af en britisk astronaut i den russiske stjernestad fortælles i denne film produceret af BBC Horizon.

Du kan se her.

Kinas store marts i rummet (2014)

Ligesom andre rummagter fortsætter Kina med at erobre solsystemet. Astronauternes, forskernes og ingeniørernes arbejde beskrives i filmen Discovery, dedikeret til det kinesiske rumprogram.

Opdagelsen af ​​det usynlige univers (2015)

Et af de mest modige eksperimenter i astronomi er lanceringen af ​​Hubble-teleskopet. Takket være ham kunne vi se, hvordan stjernerne bliver født og dø, for at finde planeter svarende til Jorden og for mere præcist at bestemme alder, størrelse og sammensætning af universet.

Manden på Mars. Expedition to the Red Planet (2014)

Mars for forskere er det bredeste felt for eksperimenter og opdagelser, for iværksættere – en mulighed for succesfulde investeringer og for almindelige mennesker – en chance for at realisere drømmen om at bosætte en anden planet.

Se →

Rosetta: landing på kometen (2014)

Filmen handler om en af ​​de mest komplicerede rummissioner – landingen af ​​enheden på kometen Churyumov flytter med stor hastighed – Gerasimenko.

Pluto: Første møde (2015)

For nylig har astronomer modtaget billeder af overfladen af ​​Pluto – stjernekroppen ved perihelion nærmer solen med en afstand på 4,4 milliarder kilometer. Denne begivenhed har genereret en masse kontroverser i det videnskabelige samfund, som hele verden har set.

“Angara”. I rummet på russisk (2014)

En film om lanceringen af ​​Angara-raketen fra Plesetsk lanceringssted i 2014 – den første heavy carrier raket udviklet i Rusland efter Sovjetunionens sammenbrud.

Solsystemets hemmeligheder (2015)

Hvert år er der kun flere mysterier i astronomi. Nye opdagelser fører til nye modsætninger i astronomiske teorier, og fakta er mere overraskende end science fiction-forfatteres fiktion. BBC fortæller om de seneste ændringer i videnskabelige ideer om det ydre rum.

Se →

Space: Space and Time (2014)

American popular science mini-serie om astronomiske opdagelser i de seneste år. 13 episoder med en samlet varighed på næsten 10 timer!

Du kan se på National Geographic-kanalen.