10 film érdemes megnézni: a Lifehacker szerkesztői tanácsa

Harc klub

Nemrégiben egy érdekes ötletet olvastam: a “Fight Club” az X generáció elhanyagolható manifesztjává válhat, de 2001. szeptember 11-én túlságosan komor próféciát tett a kiáltványból. Mindenesetre ez a film nemcsak a modern fogyasztói társadalom pontosan leírt problémáinak és betegségeinek a megőrzésére szolgál (legyen szó klizenről, de nehéz más szavakat találni), valamint kiváló párbeszédek, amelyeket azonnal aforizmussá szedtek.

Nézze meg az iTunes →
Megtekintés a Google Playen →

A nevem Khan

Maria Verhtseva
Ható. a Lifehunter főszerkesztője

Igen, egy indiai film. Igen, jó, jó, fényt és melegséget hoz. Nincsenek áramszünetek, gyilkosságok, manipulációk, amelyek a modern filmekkel és sorozatokkal küzdenek. Van a jelen, az ember, az örök. A mozi hosszú, de tele van.

A film lényegét a főszereplő édesanyja szavai adják: “Ebben a világban csak kétféle ember létezik. Jóak azok, akik jó cselekedeteket tesznek. És rossz, rossz dolgokkal. És ez az egyetlen különbség az emberek között. Nincs más különbség.

Nézze meg az iTunes →

Mentse Mr. Bankok

Anastasia Sukmanova
Szerző Lifhaker

Azt javaslom, hogy nézd meg a filmet “Mentés bankok”, amikor az egyetlen dolog, amit akarsz, hogy csak adja fel, és feladja. Ez egy történet arról, hogy a jól ismert karikaturista Walt Disney akár húsz év alatt megpróbálta meggyőzni a nagyon makacs írót, Pamela Traverset, hogy egyetért a Mary Poppins című könyvével.

Gondolkodj csak: húsz hosszú évekig tartott a célján. Ha még egy ilyen példa sem segít abban, hogy higgyetek magadban, akkor nem valószínű, hogy bármi segít.

Nézze meg az iTunes →
Megtekintés a Google Playen →

Fisher király

Natalya Skornyakova
A Lifehacker szerkesztő

A “Fisher King” Terry Gilliam tragikusza a mágikus realizmus műfajában. A legnépszerűbb rádióműsor szúrós története egy szarkasztikus cinikus, akinek az életét kíméletlenül zárta le az a szakadatlan kifejezés, és a városi őrült, aki New York utcáin keresi a szent graillát.

Egy csodálatos film a veszteségekről, a képzelet erejéről és arról, hogy a kétségbeesés idején valódi emberi intimitás és melegség mentésre kerül.

Nézze meg az iTunes →

Mulholland Drive

Anastasia Sereda
Szerző Lifhaker

Azt tanácsolom, hogy nézze meg a “Mulholland Drive” pszichológiai thriller. Úgy gondolom, hogy David Lynch a világ egyik legjobb rendezője, ami azt jelenti, hogy munkáját meg kell vizsgálni.

“Mulholland Drive” olyan film, amelyet meg akarsz szabadulni. Nem nevezhetem nehéznek, de biztosan eszébe jut egy kicsit. És ez a szalag hihetetlenül gyönyörű, és nagy zenét hangzik. A színészek játéka, az operátor munkája, az általános hangulat és a szenvedélyek intenzitása – mindennek ez a filma ideálisnak tűnik. Talán ezért hívták Mulholland Drive-nak a 21. század legjobb filmjét.

Az autóból

Maxim Volotsky
Szerző Lifhaker

“Out of the car” – egy intellektuális sci-fi thriller, Alex Garland rendező áttörő bemutatkozása. Ez a film bizonyította, hogy egy látványos és lenyűgöző mozi megteremtése lehetséges őrült pénzügyi költségek nélkül.

“A kocsiból” nem lenyűgöz a híres szereplők nevével, vagy a különböző lövöldözős helyszínekkel. De már az első percben intrik és nem hagyja el a végéig. Ráadásul a film komoly okot ad a gondolkodásra, és a nézőt a gépi intelligencia mély és, mint soha nem is, tényleges problémájává taszítja.

Nézze meg az iTunes →

Babilon

Nastya Raduzhnaya
Szerző Lifhaker

Szerettem Alejandro González Iñárritu munkáját, mielőtt a mainstream lett. Ezért, mivel ki kell mutatni egy filmet, a “Babilon” -ra fogok koncentrálni. Mindent meg kell találni ideálisnak: izgalmas történetet, csodálatos rendező és operatőr munkáját, nagyszerű zenét és színészi játékot, amit Ön hisz.

A film három egymásnak látszó, párhuzamosan egymással össze van kötve. A hősök a világ különböző részein találhatók: Japán, Marokkó, Mexikó. De mindez az általános filozófiai vázlaton. A film hosszú utóízlést hagy maga után. Miután egy hetet figyeltél, vajon mi lehet az öböl a közeli emberek között, miért nem értjük egymást, és nem fogadjuk el, hogy mi van, és milyen szerepet játszik az életünkben az ügy.

A filmet tíz évvel ezelőtt lőtték le, de véleményem szerint ma nagyon fontos. Csak ne nézz rá a politikai prizmán keresztül. Ez nem így van. Egy hatalmas Babylon-ban élünk, de nem nyelvi akadályt, hanem büszkeséget, cinizmust és kegyetlenséget választunk.

Nézze meg az iTunes →
Megtekintés a Google Playen →

Mr. Senki

Angelina Morozova
Szerző Lifhaker

Nagyon sokáig töltöttem, hogy eldöntsem, nézem ezt a filmet. Rettegett a hossza (igen, majdnem három órát vesz igénybe) és zavartság, ezért sokszor mondtam: “Mr. Nobody”: “Nem ma”. Mint kiderült, hiába halasztottam a megtekintést. A film az első percekről rögzíti, és nem hagyja el a végső jóváírásokig.

Minden benne van: a sci-fi, a dráma, az erős pszichológiai összetevő és a szerelmi vonal (valójában nem egy), és egy gyönyörű vizuális sorozat, és kétségtelenül egy ötlet. Sok embert ismernek, akik figyelték ezt a filmet, és mindegyik saját értelemben kezeli jelentését. Csodálatos volt számomra, hogy ismerem az egyes verziókat. “Mr. Nobody” -et a választásról szóló filmnek tekintem. Egyrészt azt mondja, hogy lehetetlen a helyes választást tenni. Másrészt minden választás helyes.

Azt tanácsolom, hogy nézd meg ezt a képet, és próbáld újra megpróbálni feloldani az ötletét. Talán ez segít neked egy fontos döntést hozni. Segített nekem.

Nézze meg az iTunes →

A tolvajkönyvek

Maria Lyubimova
A Lifehacker szerkesztő

Azt javaslom, hogy mindenki láthassa Brian Percival “The Book Thief” című filmjét, Marcus Zusak regényén alapulva. A film eseményei a náci Németországban bontakoznak ki. Megismerjük Lizel lány életét és tragikus sorsát. Családja szenvedett a fasiszta rezsimtől, és a kislány kényelmet talál a könyvekben, amelyek lopnak. Megadják neki a lehetőséget, hogy megértse a környező világot, oktassa őt és segítsen megbirkózni a brutális valósággal.

Ez a film mindenről szól: a háborúról, a barátságról, a szeretetről, a családról, az igazságtalanságról és természetesen a könyvekről. Érdemes mindent megvizsgálni, hogy megértsük, hogyan maradjunk embernek mindentől függetlenül.

Nézze meg az iTunes →
Megtekintés a Google Playen →

sziklás

Artem Kozoriz
Szerző Lifhaker

Régi, de nem veszíti el a relevancia filmet, amelyet végtelenül felül lehet vizsgálni. Nincsenek speciális effektusok és számítógépes grafika – mindez kizárólag a telken, a színészek ragyogó játékán és a csodálatos zenén alapul. “Rocky” irreálisan motiválja és bizonyítja, hogy bárki sikerrel járhat. A legfontosabb dolog az, hogy elhiggye, és anélkül, hogy visszavonulna, elmenne a céljához.

Megnézés után az ötéves fiamnak volt egy új hőse, aki Luke Skywalker és Aragorn személyiségi minősítésében szerepelt. És megkért, hogy veszek egy zsákot.

Nézze meg az iTunes →

Nagyon szeretek nézni nemcsak a filmeket, hanem a tévéműsorokat is. Ha most keresel egy új tévéműsort, akkor üdvözöljük itt. 🙂