10 obrazovnih i kognitivnih podcastova na ruskom jeziku

1. Povijest kulture

Pretplatite se: iTunes, RSS.

Podcast obrazovnog resursa “Arzamas”. Izdanja su audiolekture na raznim humanitarnim temama iz religije Drevnog Rima do suvremenih plesova. Materijali pripremaju pozvani znanstvenici i urednici projekta.

2. Teorija Big Beard

Pretplatite se: iTunes, RSS.

The Big Beard Theory ili The Big Beard Theory je popularni znanstveni podcast o prostoru, fizici i visokoj tehnologiji. Domaćin, zajedno s pozvanim gostima, raspravlja i prezentira slušateljima složen, ali važne i fascinantne teme.

3. Hobi Razgovori

Pretplatite se: iTunes, RSS.

Autori ovog emocionalnog podcasta podižu razne teme kako bi se povećali vaši i vaši horizonti. No, većina epizoda posvećena je pitanjima povijesti i popularne kulture. Ljubitelji fikcija, stolnih igara i igara uloga moraju slušati.

4. To će biti učinjeno!

Pretplatite se: iTunes, RSS.

Audio o produktivnosti i tajnosti uspjeha. Epizode dolaze u obliku intervjua s poduzetnicima, menadžerima i drugim stručnjacima iz različitih industrija.

5. Newochem

Pretplatite se: iTunes, RSS.

Podcast internetskog projekta istog imena čiji članovi odabiru najbolje članke stranih publikacija i prevode ih na ruski jezik. Audio verzije tih tekstova koje možete čuti u podcastu “Newooch”. Među temama koje se pojavljuju u pitanjima – društvu, znanosti, tehnologiji i kulturi.

6. Brendyutina

Pretplatite se: iTunes, RSS.

Voditelji ove emisije govore publiku povijest brandova. Od njih možete čuti kako su poznate tvrtke počele svoj put, što su postigle i koje su promjene u društvu to dovele.

Slučaj slučaja

Pretplatite se: iTunes, RSS.

Program “Slučaj slučaja” sadrži društveno važne teme vezane uz najnovije svjetske događaje. Za slušatelje, urednici stranica “Post-znanost” i “Medusa” razgovaraju. “Tko bi trebao vjerovati u priče o nasilju?”, “Što su roditelji?”, “Zašto nemamo pravo na privatnost?” – postavlja pitanje predstavnika.

8. Gola znanost

Pretplatite se: iTunes, RSS.

Podcast popularne popularnosti znanosti. Svaki je izdanje kratki audio sažetak s glavnim vijestima iz svijeta znanosti i tehnologije u proteklom tjednu. Informativno i bez vode.

9. Uklanjanje nepismenosti

Pretplatite se: iTunes, RSS.

Show s radija “Mayak”, čiji je vođa – doktor filologije – ispituje nijanse ruskog jezika i kulture govora. Ponekad – na primjeru klasičnih ili suvremenih djela.

10. Lifehacker podcast

Pretplatite se: iTunes, RSS.

Ne zaboravite se pretplatiti na naš podcast o produktivnosti, obrazovanju, zdravom načinu života i drugim tradicionalnim temama za Lifhhaker.

Loading...