20 fejl i det engelske sprog, som vi alle gør

Uanset hvor meget tid og penge du bruger på sprogkurser, gør du sandsynligvis også de mest almindelige fejl under en samtale eller korrespondance på engelsk.

Jon Gingerich, redaktør af O’Dwyer magasin i New York og førende workshops og kurser for tekstforfatning og kreative skrivefærdigheder, samledes 20 af de mest almindelige fejl i engelsk, som han jævnligt møder ikke blot personligt, men også i publikationer aviser, magasiner og endda i populære bøger.

Hvis du vil kompetent tale og skrive på engelsk, bør du også gøre dig bekendt med disse populære tilfælde.

20 Almindelige fejl på engelsk

Hvem og hvem

Hvem er et emne pronomen sammen med “han”, “hun”, “det”, “vi” og “de”. Dette ord bruges, når pronomen fungerer som genstand for sætningen. Hvem (Hvem) henviser også til objektpronomen sammen med “ham”, “hende”, “dette”, “os” og “dem”. Hvem bruges når pronomen fungerer som meningen med sætningen. Hvis du er i tvivl, erstatt hvem med pronomen “han” eller “hun” og hvem – for pronomen “ham” eller “hende”. For eksempel, “Jeg konsulterede en advokat, som jeg mødte i New York. jf. jeg rådgav ham. “(Jeg konsulterede en advokat, jeg mødte i New York, det vil jeg konsultere ham).

Hvilket og det

Dette er et af de mest almindelige fejl, man skal stå over for. “Det” er et restriktivt pronomen. For eksempel “Jeg stoler ikke på frugter og grøntsager, der ikke er økologiske.” Her menes alle uorganiske frugter og grøntsager. Med andre ord stoler jeg kun på økologiske frugter og grøntsager. “Hvilket” repræsenterer en relativ sætning, det vil sige, det indebærer muligheder, der kan være valgfrie. For eksempel, “Jeg anbefaler, at du kun spiser økologiske frugter og grøntsager, som er tilgængelige i supermarkeder i området.” I dette tilfælde behøver du ikke at gå til en særlig økologisk madbutik. Hvilket bestemmer, og det begrænser.

Lay og Lie

Det er perlen af ​​alle grammatiske fejl. Lay er et transitive verb. Det kræver et direkte objekt og et eller flere talemålsætninger, som dets handling vil passere. Hans nuværende tid er Lay (for eksempel lægger jeg blyanten på bordet), og fortiden er lagt (for eksempel i går lagde jeg blyanten på bordet). Lie er et intransitive verb. Det kræver ikke en genstand. Den nuværende tid er Lie (for eksempel, Andeserne ligger mellem Chile og Argentina) og fortiden (Manden lå og ventede på en ambulance). Den mest almindelige fejl opstår, når forfatteren bruger datid af transitive verbum Lay (for eksempel, jeg lagde på sengen), når det rent faktisk refererer til datid af verbet intransitivt Lie (jeg lå på sengen).

Moot

I modsætning til folkelig tro betyder ikke Moot noget overflødigt / overdreven / overdreven. Dette ord betyder et kontroversielt emne eller emne, der er åben for diskussion. For eksempel, “Ideen om, at kommerciel zoneinddeling bør tillades i et beboelsesområde var et kontroversielt spørgsmål for Rådet.”

Kontinuerlig og kontinuerlig

Disse ord er ens, men der er også forskel på dem. Kontinuerlig betyder noget, der sker med afbrydelser i tide. Kontinuerlig betyder noget, der sker hele tiden uden at stoppe eller afbryde. For eksempel, «Den fortsatte musik ved siden gjort det den værste nat af at studere nogensinde» (konstant musik, der spiller i nabolaget, har forvandlet natten i de værste tider for undersøgelsen) eller «Hendes kontinuerlig taler forhindrede ham i at koncentrere» (Hendes kontinuerlig samtale forstyrret ham til at koncentrere sig).

Misundelse og jalousi

Ordet misundelse (misundelse) indebærer lyst til en anden. Jalousi (jalousi) har også en mere negativ betydning. Dette er frygten for rivalitet, der ofte er til stede i personlige relationer. Misundelse er, når du vil se så godt som din ven, og jalousi er hvad der sker med dig, når din partner beundrer en anden person.

heller

Udtrykker heller ikke en negativ tilstand. Bogstaveligt betyder det “og nej”. Du skal heller ikke bruge, hvis dit forslag er negativt, og efter det følger en anden negativ betingelse. For eksempel: “Hverken mændene eller kvinderne var fulde” (Hverken mænd eller kvinder var fulde). Alle kender reglen om at bruge nor- eller or- eller tandem, men her er det vigtigt at huske, at heller ikke bør bruges som anden negativ betingelse, hvis den anden negative betingelse er et verb. Hvis det andet negativ er et substantiv, adjektiv eller adverb, skal du bruge eller korrekt. For eksempel “Han vil ikke spise broccoli eller asparges” – den første negative verb strækker sig til den første og anden substantiv.

Maj og måske

Måske betyder muligheden, og måske – usikkerheden. “Du kan blive fuld, hvis du har to skud på ti minutter” (Du kan blive fuld, hvis du drikker to skud om 10 minutter) betyder en reel mulighed for forgiftning. «Du kan få en billet, hvis du driver en slæbebåd, mens beruset» (Du kan få en bøde, hvis du fører slæbebåd i en beruset tilstand) – betyder sandsynligheden for, at der kan forekomme i princippet. Den der siger “Jeg kan have mere vin” betyder, at han ikke vil have mere vin lige nu, og hvis han bruger ordet Might, vil det betyde, at han slet ikke vil have vin. I denne sammenhæng kan det være mere korrekt.

Om og og hvis

Mange forfattere mener, at disse to ord har ensbetydende betydninger. Men det er ikke sådan. Hvorvidt der udtrykkes en tilstand, hvor der er to eller flere alternativer. Hvis der udtrykkes en situation, hvor der ikke findes alternativer. For eksempel, «Jeg ved ikke, om jeg får drukket i aften» (jeg ved ikke, om jeg blev drukket om natten) eller «jeg kan få drukket i aften, hvis jeg har penge til sprut» (jeg vil drikke nu, hvis jeg har der vil være penge).

Færre og mindre

Mindre bruges til hypotetiske mængder. Få og færre – for ting du kan tælle. For eksempel, «Firmaet har færre end ti medarbejdere» (i selskab med under 10 ansatte) eller «Firmaet er mindre vellykket nu hvor vi har kun ti medarbejdere» (nu selskabet er mindre vellykket, når vi har kun 10 ansatte).

Længere og videre

Ordet Farther står for den målte afstand. Yderligere bruges til at betegne en abstrakt længde, som du ikke altid kan måle. For eksempel “Jeg kastede bolden ti meter længere end Bill” (jeg kastede bolden 10 trin længere end Bill) eller “Den finansielle krise skabte yderligere konsekvenser” (Finanskrisen forårsagede yderligere konsekvenser).

Siden og siden

Siden refererer til tid, og fordi – til årsagssammenhæng. For eksempel, «Da jeg forlade drikke jeg har gift og havde to børn» (Lige siden jeg stoppede drikke, jeg har en kone og to børn) eller «Fordi jeg forlade drikke jeg ikke længere vågne op i min egen opkast» ( Siden jeg holder op med at drikke, bliver jeg ikke længere vågnet i min egen opkastning).

Uinteresserede og uinteresserede

I modsætning til populær brug er disse ord ikke synonyme. Uinteresserede (uinteresserede) personlighed er en upartisk person. For eksempel kan en hedgefondsforvalter være interesseret i at promovere en aktie, selv om han ikke modtager nogen økonomisk fordel herfra. I så fald er han uselvisk. Det samme gælder for eksempel dommere. Hvis du mener en person, der ikke er interesseret i noget, skal ordet uinteresseret bruges.

ivrig

Hvis du ikke er bange for dem, behøver du ikke at sige, at du er “ivrig efter at se dine venner”. I dette tilfælde er du højst sandsynligt ivrig (ængstelig) eller ophidset (ophidset). At være ivrig betyder forestående frygt eller angst, men ikke at du ser frem til noget.

Forskellige end og forskelligt fra

Et andet vanskeligt punkt i grammatik. Ord snarere og hurtigere er sammenlignende adjektiver, der bruges til at sammenligne end præpositionen (for eksempel mere / mindre end hurtigere end … osv.). Adjektivet Different bruges til at angive forskellen. Derfor, når adjektivet Different følger en undskyldning, skal det i dette tilfælde være Fra, tæt på “adskilt fra”, “adskilt fra” eller “væk fra”. F.eks. “Min levevilkår i New York var anderledes end hjemme” (mine levevilkår i New York adskiller sig fra husets betingelser). Forskellige er brugt meget sjældent i tilfælde, hvor den præposition forbinder koncepter. For eksempel er “Udvikling forskellig i New York end i Los Angeles” (Udviklingen i New York adskiller sig fra udviklingen i Los Angeles).

Bring and Take

For korrekt brug af ordene Bring and Take skal forfatteren vide, om objektet bevæger sig hen imod eller væk fra objektet. Hvis til side, brug Bring, og hvis fra – Tag. En mand kan for eksempel sige “tage dit tøj til rengøringspersonalet”, og rensepersonalet vil “medbringe tøjet til rengøringspersonalet” (tag tøj til tørretumbler).

effektfuld

Men sådan et ord findes slet ikke. Ordet Impact kan bruges som et substantiv (Krasens indvirkning var svær) eller som et transitive verb (Krasjet påvirket min evne til at gå eller holde et job – det påvirker min evne til at gå eller arbejde). Impactful er et fiktivt modeord, der simpelthen ikke behøver at blive brugt.

Påvirke og påvirke

For at klare dette problem, kan du bruge en simpel tip: Affect er næsten altid et verbum (fx «Facebook påvirker folks opmærksomhed spænder»), og Effect – er næsten altid et substantiv (fx «Facebooks effekter kan også være positiv»). Påvirke midler til at påvirke eller skabe et indtryk, det vil sige at kalde en handling / resultat (effekt). Der er dog nogle undtagelser. Effekt kan bruges som en transitive verb, hvilket betyder at gøre noget eller ske. For eksempel “Min nye computer udførte en tiltrængt overgang fra magasiner til web porno.” Der er også sjældne tilfælde af at bruge ordet Affect som et substantiv. For eksempel “Hans mangel på påvirkning er lavet som en tilsyneladende en lavvandet person.”

Ironie og Tilfældighed

To ord, som mange mennesker bruger forkert. Som i russisk betyder Irony (ironi) en fejlmatch mellem en række arrangementer mellem forventede og faktiske resultater. For eksempel “Barbara flyttede fra Californien til New York for at undgå relationer med en californisk, og som et resultat blev forelsket i en mand fra Californien). Tilfældighed er den række af begivenheder, der synes at være planlagt, da de faktisk havde en utilsigtet karakter. For eksempel flyttede Barbara fra Californien til New York, hvor hun endte med at møde og forelske sig i en kollega i Californien “(Barbara flyttede fra Californien til New York, hvor hun til sidst mødte sin kærlighed – Californian).

kvalme

Et andet af de mest almindelige fejl. Kvalme (kvalme) betyder ikke kvalme som følge af sygdom, men at du giver kvalme hos andre. For eksempel “Den uges gamle hotdog er kvalme” (Den hotdog for en uge siden er kvalme). Når du bliver vred og syg som følge af dette, bliver du “kvalme”. For eksempel: “Jeg var kvalme efter at være faldet i den dumpster bag det planlagte moderskab.”

For at undgå sådanne fejl i fremtiden anbefaler Jon Gingerich at bruge bogen Elements of Style (The Elements of Style) af William Strunk, Jr. og E. B. White. “

Og hvilke vanskeligheder oplevede du i engelsk grammatik? Del erfaringer i kommentarerne.