Et par tanker om forberedelsen til IELTS eksamen

Kære Sanjar delte for nylig sin erfaring med at bestå eksamen på Lifehacker, og jeg vil også gerne tilføje min erfaring med overgivelse og dele tips, der kan hjælpe læsere. Jeg tog aldrig eksamen før, så måtte jeg give det første gang i foråret, skriv Acamedic.

Og her er resultaterne.

 • Lytte – 8.5
 • Læsning – 7.5
 • Skrivning – 6,5
 • Tale – 6,5
 • Samlet – 7,5

Faktisk, før forberedelse

For det første skal du vurdere dit niveau af sprogfærdighed med et nøgternt blik og på grundlag heraf fastlægge eksamensdato. Hvis du skal tage denne eksamen pludselig i næste uge, og dit niveau fortæller dig, at du skal forberede endnu, så er der stor risiko for, at du ikke får dine dyrebare point. Så afhænger den omtrentlige tidsramme for forberedelse til eksamen af ​​niveauet.

 • Elementær – 1 år
 • Pre-Intermediate – 10 måneder
 • Mellemliggende – 5-6 måneder
 • Øverste mellemliggende – 1-3 måneder
 • Avanceret – fra 2 uger til en måned

I alt, stram niveauet, og derefter til eksamen. Selvfølgelig er alle disse vilkår omtrentlige, men du skal huske hvor meget tid du er villig til at allokere til træning. Hemmeligheden bag den succesfulde levering af IELTS er kun en – forberedelse, forberedelse og igen forberedelse. Baseret på min erfaring anbefaler jeg mindste 3 timer om dagen hver dag med kun en weekend på søndag.

Før jeg selv forbereder, anbefaler jeg stærkt, at du består en testtest, som er tilgængelig i enhver Cambridge IELTS-samling. Udfør denne test så tæt som muligt for at bekæmpe forhold, det vil sige med et ur og en tidsbegrænsning for hvert modul. Download alle samlinger her.

Hvordan, faktisk at forberede?

Den største vanskelighed og skønhed i eksamen er, at det er en kompleks test, og Det er nødvendigt at forberede i samme grad alle dele. Men på baggrund af min erfaring vil jeg være meget opmærksom på skrivemodulet, da dette modul traditionelt er det sværeste at forberede. Og ofte er det Skrivning, der forårsager det faktum, at du ikke kan samle dine egne dyrebare punkter.

Sæt til dig selv sådan tid i skemaet, hvor du føler dig den største for dig selv produktivitet, klarhed i sind og koncentration. Bestil først og fremmest med materialer til træning, en stor stor generel notesbog i en linje til skrivning, en lille notesbog til ord.

Taler

Den nemmeste del af eksamenen. Men faren er, at hvis du bruger primitive ord eller konstruerer i eksamen, kan du få en lav score. Desuden kan du få absolut tilfældig tekst om alt, hvad du vil. Så du skal være klar til noget ord.

Da jeg bestod eksamen, fik en pige et emne relateret til skizofreni og andre glade psykiske sygdomme.

For det første består første del af eksamen traditionelt af en historie om dig selv og din familie. Denne del skal du lære at fortælle uden at tænke. Så kan du følge spørgsmål om dine hobbyer eller andre ting, du kan lide.

Den anden del af eksamen er, at du får et emne, og du skal tale om det i en vis tid og ikke være tavs. Vær modig i denne opgave, hvis du ikke kan finde noget til et eksempel.

Forberedelse til tale består af to dele. Den første del Er genopfyldningen af ​​sin leksikalske bestand og den kompetente opbygning af forslag. Jeg råder dig til at se en video, hvor prøver fra eksaminer undersøges i detaljer og udskriver ikke mindre end 150 af de mest almindelige grammatiske konstruktioner, som vil bidrage til at udvikle dit sortiment i samtale. Lexical lager er nyttigt at supplere med andre moduler. Hver dag vælger du to emner fra Cambridge IELTS eller andre kilder og arbejder gennem disse spørgsmål, optager dine svar på optageren og derefter lytter igen og retter dig selv.

Den anden del Er forberedelse til spontanitet. Du kan forsøge at gøre følgende: læg ud foran dig kort med emner, du kan tage herfra. Vælg tilfældigt et og sig dette emne højt i et minut, så fortsæt til det næste og så videre, indtil du laver fem emner. Tiden til at forberede et svar er 10 sekunder. Denne øvelse vil udvikle din hurtighed og hurtigt tænkning på engelsk.

Vær ikke opmærksom på vægten, vigtigst af alt – tal korrekt og tydeligt.

Et lille job til dig. I denne video bemærker de unge syriske eksamener, hvordan hun reagerer. Af den måde er denne video fra den virkelige eksamen.

Find i denne video 100 nyttige ord (for eksempel i sidste ende bekymringer, smag, altid, sjov, dejlig, virkelig, særlige lejligheder, genkende, råd) og også nogle konstruktioner (jeg skal gå, du studerede, jeg foretrækker lytte) – skriv dem ned i din notesbog.

Nu bliver spørgsmålet logisk: med hvem taler jeg, og hvem vil evaluere mig? For det første kan du gå til din by i engelske elskendes klub, hvis der er en, og tale der. For det andet kan du finde en samtalepartner i Skype. For det tredje kan du tale med dig selv og skrive til optageren, og kun derefter finde dine fejl og mangler

Vurder for $ 8 kan du her. Du skal optage dig selv på mikrofonen, give udtryk for de foreslåede emner og vente på resultatet.

Lytte

Ved prøven skal du lytte meget omhyggeligt og desuden hurtigt søge efter de rigtige svar, da lyden kun lyder en gang. Hastigheden af ​​at finde svar spiller også en rolle.

Forberedelse her er den enkleste og mest behagelige. Du skal meget lytte meget. Den nemmeste måde er at downloade TuneIn programmet på din smartphone og vælg BBC 5 Live og lyt til denne radio eller anden såkaldt talk radio under 2 timer pr. dag. Jeg lyttede normalt en time om morgenen og en time om aftenen, under løbet lyttede jeg ikke til mine playlister, men fuldstændig nedsænket mig i BBCs fascinerende verden.

Hver uge tager du en testliste fra Cambridge IELTS og analyserer dine fejl. Ofte kan du blive forvirret af et ukendt ord eller noget, der faktisk betød, men ikke blev direkte kaldt.

Reading

Der er flere tricks:

 1. Først og fremmest læs denne bog for at skelne mellem de mest lumske spørgsmål Ja / Nej / Ikke Giv eller Ægte / False / Ikke givet i testen. Disse spørgsmål repræsenterer den største hovedpine i testen.
 2. Lær teknikkerne for scannet læsning eller hastighedsaflæsning, den såkaldte skimming / scanning. Deres princip er næsten det samme. Når du forbereder dig til eksamen, skal du gøre følgende: Læs ikke hele teksten, gå i 10-15 sekunder med dine øjne, marker med blyant hvor og hvad der er, og straks gå til spørgsmål. Spørgsmålens rækkefølge er i overensstemmelse med ordren i teksten. Når du studerer hvert spørgsmål, skal du vende tilbage til teksten til den tilsvarende blok og finde svaret eller læse det omtænksomt. Hvis du ikke kan svare, er du velkommen til at droppe dette spørgsmål og fortsætte til den næste.
 3. Den væsentligste fejl i dette modul er, at der bruges for meget tid på en omhyggelig læsning af selve teksten og ikke om øjeblikkelig læsning af spørgsmålet, og der lægges også stor vægt på noget problem i midten eller i starten af ​​testen. Det er bedre at springe over og gå til et andet spørgsmål end at miste værdifuld tid.
 4. Prøv altid, om det er prøve eller i eksamen, med en blyant og et ur, der markerer de øjeblikke, hvor der var vanskeligheder med at besvare spørgsmålet for at komme tilbage til det senere. Brug dit optagesystem eller markører til straks at finde oplysninger.
 5. Faktisk, hvad skal man læse? I eksamens faglige modul er der ingen motiverende tekster om selvudvikling, men i stedet kan der være en god videnskabelig artikel om bier eller argumenter om Albigensens motiver i Dantes poesi. Så du skal være klar til en anden form for præsentation. Her er en liste over mindste websteder, som du skal regelmæssigt læse mindst en og en halv time pr. dag:
 • The Economist
 • Ny videnskabsmand
 • Bloomberg
 • BBC
 • Gizmodo

Skrivning

Det mest lumske, vanskelige og hjernebærende modul under forberedelse. Her står du over for flere problemer:

 1. Du har brug for en kort tid til at beskrive tidsplanen og skrive et essay med et bestemt antal ord.
 2. Du skal finde en person, der vil tjekke dit forberedelse. Da du kan skrive alt, hvad som helst og med tillid til at tro, at alt er rigtigt, men i virkeligheden kan dine hele skrifter vise sig at være helt forkerte. På trods af at du har brug for at skrive korrekt og korrekt, skal du stadig skrive om emnet i essay / grafik, korrekt svar på alle de stillede spørgsmål, hvad enten det er en mening med argumenter eller noget andet.
 3. Du skal bruge mange abstruse ord og skrive smukke skrevne oversættelser.

Så hvor skal man starte?

Hvis du ikke kan skrive en linje overhovedet eller endda ikke ved, hvor du skal starte, så:

 1. Undersøg strukturen af ​​beskrivelsen af ​​grafen eller tabellen, og derefter essayet (introduktion, hoveddel, konklusion). Download sæt af essays her og fortsæt som følger: vælg et par snesevis af referat essays og beskrivelser af grafer og bare kopiere det i din notesbog. Omskrive mindst 5 gange hvert essay og en beskrivelse af bordets bord, studer omhyggeligt ordene og sætningerne. Efter et par uger, omskrive 14 essays og 14 grafer 5 gange hver og i alt skriver du 140 gange et par gode tekster, og så vil du nemt og automatisk bestemme strukturen i et essay og en grafik.
 2. Når du modner til selvstændige skriftlige essays eller grafik, så sørg for at skrive et essay i kampforhold: 20 minutter på skemaet og 40 minutter på essayet og ingen afligheder i tide.
 3. Påfyld din notesbog med nyttige ord og verbale konstruktioner til at beskrive grafer og essays. Brugen af ​​kloge synonymer i stedet for enkle ord vil øge din score.

Eksempel ord: Men tro, at derudover faldt, peak, spredes, ellers generelt. Sådanne ord i 99,9% vil forekomme i testprøverne, og eksaminatorer med 100% sandsynlighed vil se frem til dem i dit essay. Genopfyld verbale konstruktioner. For eksempel glemmer kritikere, mens samfundet tænker noget … Jeg tror, ​​der er en fælles kendsgerning, mange mennesker tror og så videre. Plus ved denne tilgang er, at du straks kan skrive en introduktion og konklusion, og dette er et af de vigtigste kriterier for et vellykket essay og beskrivelsen af ​​grafer og tabeller

Lad i din notesbog være der ikke mindre end 300 ord og udtryk, så du kan skrive, beskrive, bevise, modbevise alt. Tjek resultaterne som følger: Hvis du beslutter dig for at tjekke dig selv, skal du tage den røde pasta og efterse alt, efter at du har skrevet essayet / tidsplanen. Tjek grammatik, stavning og antallet af ord. Så i slutningen af ​​ugen skal du gennemgå dine fejl og analysere dem. Så ofte som muligt, se på dem for at huske dem. Ulempen ved denne metode er, at du næppe kan foretage en vurdering selv, men du vil helt sikkert finde de største fejl.

Hvis der er en velkendt lærer, der selv tog IELTS, så betal ham og giv ham dit essay til eksamen. Eller vær opmærksom på denne service. Kort sagt betaler du $ 19,95 og sender ud 8 essays eller diagrammer / tabeller, og inden for 3 dage får du et svar, hvor fejl er fremhævet og korrektioner foretages, og i slutningen sættes en score. Meget praktisk service – han brugte den under forberedelsen.

Tjek dine scoringer på Lytning og læsning her.

Jeg vil være glad for at høre dit råd, tricks og tricks i kommentarerne.