Hvad er hastighedsaflæsning og hvordan man behersker denne færdighed

Hastighed læsning og dens typer

Den nemmeste måde at sammenligne hastighedsaflæsning med at spise. Ligesom vi bruger proteiner, fedtstoffer, kulhydrater og vitaminer, bruger vi skriftlige oplysninger. Læser hurtigt, vi forkorter “frokosttid”, men i nogle tilfælde giver det ikke mening.

Ud over kalorier og næringsværdi er der mange andre fornøjelser at spise. Vi forsøger ikke at sluge hastigheden på en restaurant skål, udarbejdet af kokken, dekoreret i overensstemmelse med alle reglerne på bordet. Hurtig læsning af fiktion ser lige så mærkeligt ud, hvis du ikke selvfølgelig er en studerende i filologi, som skal downloade en lang liste over litteratur for et semester.

Hastighed læsning er nødvendig til erhvervsmæssige formål, i træning. Når vi siger “læsning” i denne artikel, mener vi at læse instruktions- eller forretningslitteratur, faglige tekster og nyheder. Den gennemsnitlige læsningshastighed for en almindelig person er ca. 800 tegn pr. Minut under hensyntagen til hukommelseskoefficienten. Hvor meget kan det øges?

Business hastighed læsning er også anderledes:

 • analytisk – den sværeste Vi skal lære og forstå nye paradigmer, principper, tilgange. Til denne information er assimilationsstrukturen endnu ikke blevet dannet, vi ved ikke, hvordan man bruger den og hvordan man klassificerer den. Dette er den langsomste læsning, fordi denne information skal overvejes alvorligt. Min hastighed er 3 100 tegn pr. Minut.
 • Kom godt i gang – Enkel og forståelig læsning. Systemet med viden om dette emne i vores sind eksisterer allerede, vi tilføjer blot nye fakta, begreber og synspunkter. Dette omfatter alle nyheder og historier. Hurtig læsning. En og en halv gange hurtigere end analytisk. Min hastighed er 4.800 mærker pr. Minut.
 • sonderende – Den hurtigste læsning. Søg efter nødvendig information i en stor tekst array. Velegnet til genopretning af viden i hovedet. Hastighedslæsning, 4-5 gange hurtigere end analytisk. Min hastighed er 14 000 tegn pr. Minut.

Fordele synes at være indlysende. Den givne hastighed – under hensyntagen til memoriseringskoefficienten. Efter hver test bliver spørgsmål bedt om at kontrollere, hvilke oplysninger der er tilbage i hovedet.

Med disse objektive fordele ved hastighedsaflæsning finder jeg “beviser”, at det ikke virker. Desværre udbredes disse udsagn af mennesker, som enten ikke kender hastighedsaflæsning eller forsøgte at mestre, men kunne ikke. Klassisk historie: “Pasternak læste ikke, men jeg fordømmer.”

Hvad skal man gøre for at elske hurtig læsning

Forestil dig en børnehave, der med et smart sind hævder, at læsning ved stavelser er en langt mere bevidst tilgang end at læse med ord. Det giver dig mulighed for eftertanke at opfatte hvert ord, lytte til lyden. Er det sjovt? Her er en person der beviser, at langsom læsning med ord er bedre end hastighedsaflæsning.

Selvfølgelig fungerer hastighedslæsning ikke, hvis du lærer at blot absorbere tekst. For hurtigt at læse er en mulighed for hurtigt at indlæse tekst i hjernen ikke nok. Hastighedslæsning er et kompleks af færdigheder til behandling af skriftlig information. Hvad mere skal du være i stand til at gøre hastighed til at læse et nyttigt og yndlingsværktøj til dig?

Stil spørgsmål

Grundlæggende færdighed, uden hvilken det er ubrugeligt at læse overhovedet. Du skal forberede dig til læsning. Hvis vi læser uden spørgsmål, så har informationen intet at fange, det passerer os. Spørgsmål er kroge, som vi placerer på vej af information. Vores opgave er at fange betydningerne. Takket være spørgsmål, nedsætter vi os ved at læse bevidst, vi fokuserer ikke på processen, men på målet.

Spørg dig selv: “Hvad vil jeg finde i denne bog? Hvilke handlinger skal jeg tage efter at have læst det? Hvad vil jeg lære at gøre anderledes? Hvad savner jeg? “

Træn din hukommelse

Mængden af ​​oplysninger, der forbliver i hovedet, afhænger ikke af læsningshastigheden. Derfor er det mærkeligt at sige, at efter en hurtig læsning ligger lidt information i hovedet. Lad mig spørge dig, men hvor meget husker vi fra den sidste forretningsbog, læses med den sædvanlige hastighed? Kan vi fortælle indholdet eller hovedpunkterne? For information at passe ind i dit hoved skal du udvikle hukommelse.

Der er hundredvis af øvelser, der hjælper os med at holde ny viden i vores hoved. Der er mekanikere, der laver nye ord, billeder, data.

Træn, selvom du ikke vil mestre hastighedsaflæsning: En stærk hukommelse vil altid hjælpe i livet. Gør vanen med øvelsen “30 sekunder”: Lær hvordan du formulerer nøgleideer for enhver informationsudveksling om 30 sekunder.

Så din opmærksomhed vil altid være fokuseret på at huske vigtige betydninger og binde dem til det eksisterende system af viden.

Konsentrere dig om teksten

Vores mentale evner har i øjeblikket en grænse. Vi kan holde et begrænset antal tanker i vores hoveder. Normalt læses bremser og husker fald, fordi vi konstant distraheres af fremmede tanker. Hvis vi lærer at kontrollere eksterne stimuli og koncentrere os om teksten, vil meget mere information forblive i hovedet.

Opmærksomhed er udslettet, når vi enten keder eller er ivrige. For at koncentrere opmærksomheden skal du komme ud af denne tilstand.

De resterende øvelser til koncentrering af opmærksomhed kan let findes i litteraturen og internettet.

Tænk parallelt

Vi har alle rudimentære tokanals tænkning. Vi kan tale i telefon og spørge, hvor vi skal dreje ved krydset. Vi kan lave planer for i morgen og tilberede middag. Men vi udvikler ikke denne evne, men vi kan bruge den til fulde: Læs og overvej teksten samtidig med høj hastighed. Hvis du læser hurtigt, men ikke har tid til at tænke over det, så taber du selvfølgelig fornemmelsen af ​​det, du skrev.

Prøv at læse to bøger parallelt: et afsnit fra et, et afsnit fra det andet. Hold i hovedet to tråde af fortælling på samme tid.

Over tid pumper du den anden tænkningskanal, og når du læser en bog, får du mulighed for at læse og reflektere på samme tid.

Gå tilbage til læsningen

Hvad hvis informationerne er for svære at opleve på farten? Normalt stopper og tænker vi på en uforståelig tekst. Sådanne stopper hæmmer læsning generelt, fordi du skal accelerere hver gang fra nulmærket. I dette tilfælde kender vi alle principperne om tetris, når kontinuerlige handlinger bliver hurtigere og hurtigere. Hvordan man ikke mister fart eller information?

Hastighed læsning for mig læser med en blyant. Snuble ikke på enhver interessant tanke, og derefter igen accelerere. Det er nok at bemærke interessante steder, der kræver refleksion, i markerne og vende tilbage til dem efter “high-speed approach”.

Sigt bogens tekst gennem dine spørgsmål. Når du snuble over de svar, du skal tænke på, skal du blot markere dem, du behøver ikke at overveje det på én gang. Gentag dem senere – så du vil bruge meget mindre tid.

Brug de modtagne oplysninger

Dette er fortsættelsen af ​​den foregående regel. Det overvældende flertal af læsere vender ikke tilbage til det materiale de læser, de bruger det ikke i livet. De læser meget, men gør lidt. Sådanne mennesker hjælper ikke hurtig læsning, før de ændrer adfærdsmønsteret.

Få af os ændrer information til resultat. Det er ligegyldigt hvor hurtigt bogen, artiklen eller nyheden blev læst. Vi lider af fedme af information: vi modtager information og bruger det ikke, vi gør det ikke til viden og handling. Det ligner en person, der absorberer sød og mel, modtager enorme energiedoser, og han sidder på sofaen. Men trods alt er der mennesker med et højt stofskifte: I det mindste spiser en chokoladebar om natten, og intet vil blive overladt til ham overalt.

Hvordan øger informationsmetabolismen? Det er nødvendigt at anvende kæde af informationstransformation i praksis. Læsning skal give mening.

 • Oplysninger, der ikke er blevet viden, giver ikke mening. Information er omdannet til viden ved spørgsmål, vi startede med denne regel.
 • Viden, der ikke er blevet en handling, giver ikke mening. Kendskab til handling ændrer målet. Hvad vil vi ændre ved hjælp af information, hvad skal vi opnå?
 • En handling, der ikke er blevet et nyttigt resultat, giver ikke mening. Handling i resultatet vender vilje og disciplin. Opret dine egne vaner.
 • Resultatet, som ikke gav tilfredshed, giver ikke mening. Hvilket resulterer i tilfredsstillende transformationsværdier. Resultatet svarer til vores interne værdier?

Hvis der er behov for specifik information, mål og værdier, er hastighedsaflæsning en nyttig og nyttig færdighed. Hvis du er klar til at behandle og assimilere et stort antal betydninger, så skal du evnen til at læse hurtigt.

For hurtigt at læse skal du kunne:

 1. Stil spørgsmål.
 2. Huske.
 3. Fokus.
 4. Tænk parallelt.
 5. At vende tilbage til læsningen.
 6. Brug information.