18 zanimljivih internetskih radio postaja iz cijelog svijeta

 • BBC radio. Skupina radio kanala, uključujući desetak stanica: s BBC Radio 1 s glavnom glazbom u rotaciji do BBC Radio 6 Music, usredotočena na alternativne žanrove.
 • SomaFM. Stanica američkog radio amatera Rusty Hodge ima više od tri desetine kanala različitih žanrova za svaki ukus. Od posebnog interesa su eksperimentalna Kontrola misije i SF 10-33, kombinirajući ambijentalne glazbe, snimanje razgovora s NASA astronauta i poruke koje prenosi radio policije u San Franciscu.
 • Radio RTÉ. Grupa od deset ozbiljnih radio kanala iz Irske: ovdje možete pronaći mnogo zanimljive glazbe i prakticirati svoje razumijevanje engleskog govora. Postoje i dva kanala koji se ne emitiraju svakog dana: noć RTÉ Chill i dnevni RTÉ Junior s zabavnim programima za djecu.
 • Radio Newtown. Jedna od najvećih američkih postaja “slobodnog oblika” na kojem nema koncepta “formata” i nema posvećenih glazbenih knjižnica: samo su autori programa odgovorni za glazbeni sadržaj. Ako ste se očajni od pronalaženja nove dobre glazbe, Newtown Radio će vam pomoći da pronađete nešto zanimljivo gdje niste ni razmišljali da izgledaju.
 • KEXP. Javna radio stanica u Seattleu, u rotaciji koja dominira alternativnog rocka, ali i predstaviti prijenos posvećen hip-hop, elektronske, blues, etno glazbe i drugih žanrova.
 • Dublab. Još jedna neprofitna multi-žanarska stanica iz Los Angelesa, koja obraća pozornost na nove trendove, ali ne zaboravi na povijest glazbe, što se očituje sloganom Budućnost. Korijena. radio. Dvaput godišnje Dublab domaćini žive glazbene maratone uz poziv uglednih gostiju: na primjer, Flying Lotus ili Animal Collective.
 • Novi novi svjetski radio. NNW Radio ima svoje mjesto u Moskvi, ali autori programa su ljudi iz cijelog svijeta. Format stanice isključuje postojanje bilo kojeg okvira žanra, tako da možete čuti sve, uključujući radikalnu buku i kinesku pop glazbu.
 • KXRY (XRAY.fm). To otvara kao rezultat uspješnih davanja na kickstarter američke postaje na zraku, gdje možete pronaći glazbene programe raznih žanrova, kao i razne razgovorni programa sa zanimljivim komičara, novinara i glazbenika.
 • NTS radio. Radio postaja, koja može pobijediti nikakve podatke o dijelu svestranost i multi-žanr: u rotaciji NTS radio emitira više od 150 autora koji stavljaju glazbu različitih stilova do japanske pop glazbu ili rock „n” roll 1950.
 • Radarski radio. Londonski radio, na kojem prevladava utjecaj nove britanske glazbe različitih žanrova, često mladih i nepoznatih izvođača.
 • Radio MJoy. Ukrajinskog radija, koji uključuje osam žanrovskih trafostanica. Od posebnog interesa je kanal Greatest Songs Radio, u kojem možete čuti popularne pjesme posljednjih desetljeća.
 • Radio DKFM Shoegaze. Stanica, koja se uvijek igra na zraku shugase, stil je alternativne stijene koja je nastala krajem osamdesetih godina. Ova glazba karakterizira melankolija i sanjiva, pozornost na efekte gitare i često mutne vokalne dijelove.
 • Isperite FM. Londonska radio stanica, na kojoj prevladava britanska plesna glazba. Često poznati izvođači Foggy Albion prezentirali su svoje tragove na Rinse FM prije službenog puštanja.
 • RBMA radio. Stanica na glazbenoj akademiji Red Bull pogodna je za one koji su zainteresirani za novu elektronsku glazbu. Osim toga, RBMA Radio emitira puno ekskluzivnih izvedbi, koji se mogu naći u arhivima postaje.
 • Ralph Radio. Moskovska postaja je za one koji nemaju dovoljno zraka s ruskom glazbom i govorima izvornih govornika. U nekim se programima albumi reproduciraju u potpunosti, a uživo se može čuti i na zvučnicima glazbe.
 • Pedro podrum emitira. Radio postaja, na kojoj se igraju samo pjesme iz osobne knjižnice francuskog DJ-a i tehno-glazbenika Laurenta Garniera. Glazba je drugačiji žanr, ali većina etera još uvijek zauzima razna elektronika.
 • KUTX. Radijska stanica koja radi iz Austina, Texas. Na zraku se mogu čuti novi indie i pop hitovi, diskoteke hitova koji su testirani na vremenu, pa čak i latinoamerička glazba.
 • FIP. Francuska javna radiopostaja, osnovana 1971. godine. Slušanje Francuske Inter Paris lako je zamisliti u Francuskoj: odgovarajuća glazba zamjenjuje se svakodnevnim vijestima bez oglašavanja. Glavni žanrovi: jazz, šanson, etnička glazba. Ako se želite usredotočiti na određeni stil, možete odabrati jednu od šest žanrovskih trafostanica.

Kako slušati radio na internetu

preglednik

Većina kanala (barem sve gore navedene kompilacije) podržavaju reprodukciju radija izravno na stanici. Da biste reproducirali glazbu, jednostavno pritisnite gumb za reprodukciju ili slušanje.

Popisi

Korištenje preglednika nije uvijek prikladno. Reprodukcija radija s vašeg omiljenog igrača spasit će vas od nepotrebnih kartica i omogućiti vam brzo kretanje između postaja. Mnogi radio kanali nude popise za reprodukciju u M3U ili PLS formatu za preuzimanje: kada otvorite datoteku, radio će se reproducirati u uobičajenom audio programu. Osim toga, stvaranje dodatnih popisa za reprodukciju možete izraditi pojedinačne odabire radijskih postaja.

Ponekad na web stranicama radijskih postaja postoje linkovi za preuzimanje popisa pjesama, u drugim slučajevima treba se posvetiti varanju.

Posebne usluge i aplikacije

Osim činjenice da su mnogi ozbiljni stanice imaju svoje aplikacije u App Store i Google Play, postoje posebni skupiti, uključujući i linkove na desetke i stotine radijskih kanala: na primjer, ili TuneIn Radionomy. Takve usluge pomažu u traženju novih postaja i slušanja na mobilnim uređajima.