Kako naučiti svirati gitaru s aplikacijama i web uslugama

Web usluge

Online tutoriali

U pravilu, na zahtjev “igara za samoposluživanje gitare”, usluge pretraživanja daju stotine sličnih web stranica koje predstavljaju analogne online izdanja papira. U ovome nema ništa loše: takvi priručnici vam mogu pružiti potrebna teorijska znanja, naučiti kako igrati pjesme na tablaturama i čitati prigušene akorde.

  • Gitara za samoposluživanje. Ovdje možete pronaći sve potrebne teorijske osnove za daljnji razvoj samoga sebe, tablicu korespondencije bilješki o glazbenom osoblju i načinima gitare, kao i primjere klasičnih gitarističkih djela.
  • GuitarUser Self-učitelj. Mali udžbenik pisan na jednostavan jezik, koji će vas naučiti pratiti svoje omiljene skladbe. Pogodno za one koji žele pjevati pjesme prijateljima pod gitarom, ali ne žele postati profesionalni.

YouTube

Gitara tutoriali na YouTubeu vjerojatno nisu niži od udžbenika. Savjetujemo vam da obratite pažnju na one u kojima se lekcije izvode od renomiranih glazbenika ili kanala s znatnim brojem pretplatnika. U ostatku – vodimo osobnim preferencijama, a mi ćemo reći o dva popularna ruskog govornog kanala o gitari.

Pima Live

Channel Anton i Alexei – dva Petersburgers koji ne samo da dijele savjete o igri i treningu, nego i pozivaju stručnjake koji daju ekskluzivne lekcije, igraju alate i postavljaju video recenzije gitare. Postoje videozapisi za početnike i napredne gitariste.

Idite na kanal Pima Live →

GitaristTV

Na tom kanalu gitarist Pavel postavlja pažljive analize popularnih skladbi na akustičnoj gitari. Repertoar je širok: od pop hitova Max Korzh do soundtracka iz Interstellara.

Idite na GitaristTV kanal →

Klubovi interesa “VKontakte”

S grupama “VKontakte” to je teže: mnogi napredni gitaristi ne komuniciraju u zajednici za početnike, ali amateri koji sebe smatraju profesionalcima u takvim skupinama su mnogi. Savjetujemo vam da budete skeptični o stručnom savjetu grupe i javnosti. Ali slični interesni klubovi mogu biti vrlo korisni u pronalaženju istomišljenika, akorda i tablatura za pjesme. U takvim skupinama gotovo uvijek možete pronaći oglase za prodaju i kupnju alata.

  • “Ljubitelji gitare.” Jedan od najpopularnijih bendova o gitari je “VKontakte”, brojeći više od 120 tisuća pretplatnika. U zajednici postoji zid na kojem možete postavljati pitanje koje Vas zanima.
  • „Gitarist”. Druga grupa s otvorenim zidom i različitim sadržajima koji se odnose na gitaru i glazbu.
  • “Gitara i gitarista”. Projektni flamenco gitarist Alexander Kuindzhi. Na zidu zapis nije objavljen, ali pitanje koje vas zanima može se postaviti u raspravama.

Programi

Guitar Pro

kako naučiti svirati gitaru: Guitar Pro
Guitar Pro 7 / gitara-pro.com

Urednik glazbe, poznat mnogima koji se bave učenjivanjem melodija na tablaturama. Možete snimiti svoje pjesme različitih instrumenata, izvesti ih u MIDI ili ih ispisati. Program ima metronome, funkciju prikazivanja glazbenog kampa i vrata gitare, sposobnost snimanja bilo kakvih nijansi artikulacije i dodavanja efekata. Na internetu možete pronaći kartice za Guitar Pro na bilo kojoj poznatoj pjesmi. Pomoću pretraživanja pomoći će posebna web mjesta:

  • 911tabs. Site Agregator, pretraživanje u najvećim knjižnicama tablature i akorda. Ovdje možete pronaći bilješke svih poznatih stranih pjesama, pa čak i mnogih domaćih skladbi.
  • GTP-kartice. Velika arhiva rezultata ruskih i stranih pjesama.

Idite na web mjesto Guitar Pro →

DAW programi

kako naučiti svirati gitaru: DAW-programi
PreSonus Studio One 3 / wikipedia.org

Korisno iskustvo za bilo koji gitarist je slušati se izvana. To zahtijeva posebne aplikacije. DAW programi (sekvenceri) pomoći će vam snimanje vaših skladbi, miješanje pjesama gitare i stvaranje pratnje virtualnih instrumenata. Postoji najmanje deset vrijednih sequencera. Za početnike, preporučujemo da obratite pozornost na PreSonus Studio One, Steinberg Cubase i Ableton Live.

aplikacije

Yousician

Interaktivni self-tutorial, prepoznavanje bilješki na gitari uz pomoć mikrofona. Možete poduzeti lekcije u fazama ili se usredotočiti na učenje pjesama iz knjižnice. Igranje podsjeća na Guitar Hero, neposredno prije nego što osvijetli ne obojene krugove, ali brojeve s oznakom smijeha na desnom nizu. Besplatna verzija igre ima ograničenja, pretplatu će koštati 332 rubalja mjesečno kada se kupuje godinu dana.

Gitaru trenera

Ovaj pojedinačni trener će se prikazati u različitim kutovima i oznakama na virtualnoj fretboardu kako igrati svoje omiljene pjesme. Svaka kompozicija je podijeljena na fragmente kako bi bila prikladnija za pamćenje. Također, umjesto učenja pjesama, možete odabrati naučiti tehniku ​​igre. Nažalost, pune verzije takvih aplikacija su skupi: premijski račun košta 329 rubalja mjesečno.

GuitarTuna

Univerzalna aplikacija za gitarista, uključujući tuner, metronome, igre lekcije, vodič akorda i slušni aparat. Tuner se može koristiti za podešavanje gitare, bas gitare ili ukulele. Besplatna aplikacija ima ograničenja i različite vrste pretplate od 529 rubalja (uz jednokratnu kupnju), no tuner u standardnom sustavu može se besplatno koristiti.