Kako snimati glazbu s on-line radijskih postaja

197294048_b0d48fe017
@photo

Na aktivnim internetskim korisnicima, on-line radio stanice dugo su zamijenile konvencionalne radio stanice. Njihova prednost u odnosu na radio valove je neporeciva – veliki izbor glazbe za svaki ukus, visoku kvalitetu, nedostatak oglašavanja. Posljednja okolnost za mene osobno određuje. Po mom mišljenju, suvremene radio emisije će biti ubijene od strane apsolutno neumjerenih doza oglašavanja. Je li to šala, moderne takozvane “glazbene radio stanice” dosegle su 5-6 pjesama po satu – ostatak vremena je brbljanje, vijesti, vrijeme i oglašavanje, oglašavanje, oglašavanje …

Ali odlazim. Danas će se govoriti o tome kako snimiti glazbu s internetskog radija na tvrdom disku. Pametan program nam pomaže u tome streamWriter. Program ima dvije verzije – instalacijsku datoteku i prijenosnu verziju u obliku zip arhive. Neposredno nakon prvog početka programa, otvara se korak po korak čarobnjaka koji pomaže u postavljanju potrebnih postavki. Nakon toga se pojavljuje glavni prozor streamWritera.

2010-10-04 16h53_46

Glavno mjesto zauzima popis snimljenih radijskih postaja. Redak prikazuje naziv tekućeg zapisa, broj snimljenih pjesama, trenutni status. Istovremeno možete snimati više struja. Uslužni program može preskočiti oglašavanje, koje, iako ne toliko na internetskim postajama, ipak se događa. Bilo koja radio stanica može se slušati tijekom snimanja.

Desno je dodatna ploča koja može prikazati popis dostupnih radijskih postaja, informacije o odabranom streamu ili zapisniku programa. No, najugodnija stvar o programu je kako uspijeva snimljene zapise. Prvo, sve će biti uredno razloženo u mape prema radio stanicama, a drugo, sve su pjesme napisane oznakama, a datoteke se nazivaju smislena imena koja sadrže umjetnika i naslov pjesme.

Program streamWriter pomoći će vam doslovno u nekoliko klikova za stvaranje vlastite zbirke zapisa svoje omiljene radijske postaje za slušanje u automobilu ili igraču. Jedina stvar koja nedostaje u programu po mom mišljenju je sposobnost snimanja na raspored.