Kako tražiti novu glazbu

Možda osoba koja može slušati jednu pjesmu više od 60 puta, nema pravo napisati takav članak. Ali ipak volim pronalaženje nove glazbe i često uživam i sam proces pretraživanja.

Možete li slušati istu pjesmu više od 60 puta?
Možete li slušati istu pjesmu više od 60 puta?

Sjeti se, da je potrebno napraviti, pronaći novu glazbu još prije 30-40 godina. U najboljem slučaju, uzmite kasetu od prijatelja, u najgorem slučaju, u trgovini glazbe, nadajući se da je došlo do novog dolaska. Što trebate učiniti sada? Ne toliko.

Preuzmite Eminem

To je sve što trebate ući u traku za pretraživanje svog preglednika da biste dobili desetke linkova na željenu glazbu. Kada nas uspoređujete s ljubiteljima glazbe koji su živjeli prije 50 godina, postaje jasno da ne možemo ni zamamiti tu novu glazbu teško pronaći.

Ali ovo je zapravo teško.

Imajući pristup takvom jednostavnom pretraživanju, suočeni smo s još jednim problemom – viškom glazbe. I iako ne znam statistike, usudio bih se reći da je 90% glazbe totalno sranje. Ako vas to vrijeđa, možemo smanjiti brojku na 80%.

A ako nađete dobro poznate umjetnike, uopće nije teško, što onda s potragom za novim talentima? Ima ih previše. Među svim “Falling Panties” i David Getti, koji svake 44 minute objavljuje novi rekord, vrlo je teško naći jako dobru glazbu. Ali moguće je.

Streaming usluge

Ponude Google glazbe
Ponude Google glazbe

Ovo je najjednostavniji i najpouzdaniji način. Plaćanjem pretplate na neki Google Music ili iTunes Match, nećete imati samo pristup besplatnoj glazbi, već i mogućnost korištenja preporuka usluge na temelju vaših preferencija. Ovo je dovoljno po prvi put, ali preporuke postaju dosadne i glazba je monotona.

A onda se morate krenuti na sljedeći korak.

E-mail mailing

Ovo je način na koji je mail od RCRD-a
Ovo je način na koji je mail od RCRD-a

Vjerojatno griješite da primate pošiljke poput “top 10 recepata” ili “20 vijesti prošlog tjedna”. Pa zašto ih ne dodati popise e-pošte, od kojih ćete saznati zaista dobru glazbu? Na primjer, distribucija RCRD usluge, koja vam šalje odabir najbolje glazbe svaki dan ili svaki tjedan. U zbirci će biti nekoliko pjesama svakog žanra, tako da možete pronaći ono što vam je potrebno.

RcRD

Specijalizirane aplikacije

Preporuke za Wonderwheel
Preporuke za Wonderwheel

To su također. Na primjer, Discovr, čiji smo pregled već imali. Ili Wonderwheel, koji radi isto, ali u pregledniku. Ove aplikacije funkcioniraju na principu streaming usluga. Navodite svoju omiljenu glazbu, a vi ste slični umjetnici. Minus jedan: ako želite apsolutno pronaći novi glazba, to učiniti s njihovom pomoći neće raditi.

Wonderwheel

Oslonite se na sreću

Nepoznati, ali cool izvođači iz The Sixty One
Nepoznati, ali cool izvođači iz The Sixty One

Postoje usluge koje sadrže veliku bazu nezavisnih i nepoznatih izvođača i besplatno gube svoje pjesme. Izvođači postaju sve popularniji, pronaći ćete novu glazbu – korisnu svima. Najbolje mjesto u ovoj kategoriji mislim da je Sixty One. Ovdje možete pronaći apsolutno novu glazbu ili povjerenje kolektivnog nesvjesnog i odabrati izvođače s najvećim brojem likova.

Šezdeset

Glazba za raspoloženje

Popis za one koji se osjećaju seksi
Popis za one koji se osjećaju seksi

Ako ste zainteresirani ne toliko u žanru i izvođaču, koliko ta glazba odgovara raspoloženju, onda trebate Stereomood. Ovo je apsolutno besplatna usluga koja odabire glazbu ovisno o tome kako se osjećate ili što radite. Jutarnja glazba, pjesme za zabavu, glazba za seks – bilo koja glazba za bilo koju situaciju.

Stereomood

I kako pretražujete glazbu? I ni se ne usuđuješ govoriti o VKontakteu.

Loading...