10 продукта, които ще помогнат за почистването на тялото на никотина

Никотинът е мощен невротоксин, който в малки дози упражнява стимулиращ ефект върху психиката. Той блокира рецепторите на ацетилхолина, в резултат на което нервните и мускулните клетки започват да функционират неправилно. Това е никотин, който ни прави навик да пушим и увеличаваме сърдечната честота, увеличаваме кръвното налягане и с него риска от инсулт.

Днес, въпреки всички съществуващи забрани и ограничения, както и последните изследвания, които говорят за изключителни вредност хората все още предпочитат да използват тютюн. Разбира се, можете да дъвче тютюн или дори миризма, като в старите времена, но това не променя факта, че никотинът все още не може да ви в кръвта, независимо от начина на използването му.

Но има храни, които помагат бързо да се очисти тялото на никотина. Те са наети от дузина. Нека разберем каква храна трябва да се сервира на масата, за да стане малко по-здрава в близко бъдеще.

1. Броколи

В броколи, огромен брой витамини В5, С и В, които са отговорни за регулирането на критичните процеси в нашето тяло. Техният дефицит може да доведе до неправилно функциониране на жизнените функции. Броколите допълват доставката на витамин С и поддържат необходимото ниво на метаболизъм. В допълнение, той съдържа ген NRF2, който предпазва белите дробове от окислителни и възпалителни процеси, провокирани от тютюнопушенето.

2. Оранжево

Оранжевото е много мощно оръжие срещу никотин. Това цитрусови плодове семейство зарежда тялото перфектно нашата любима витамин С и спомага за облекчаване на стреса, който започваме да опита, да се премахват никотинови зърната.

3. Спанак

Спанакът е любимата храна на моряка Попей. И Попей е известен като най-силният човек в света. Макар и измислен. Между другото, характера той е много внимателен и яде спанак очевидно не е случайно за растителна много фолиева киселина – водоразтворим витамин (В9), необходимо за имунните и кръвоносната системи. Салата от спанак ще допринесе за ранното изтегляне на никотин от тялото, изморено да се бори с него и ще ви върне нормален сън и весел дух.

4. Джинджифил

Stuck е много полезно. Да, и вкусни: целия джинджифил отдавна е любима сладкарски добавка. Освен интересни вкусови качества, джинджифилът е известен със своята способност да третира студа, като премахва възпалението в гърлото и устата.

Коренът на това растение в народната медицина се използва почти универсално, дори при загуба на тегло. За пушачите джинджифилът е добър, защото съдържащите се в него вещества помагат да се намали нивото на липидите в кръвта. Това има положителен ефект върху цялата сърдечно-съдова система на човек, който се възстановява след години на редовно отравяне.

5. Червени боровинки

Както вероятно сте предположили, днес имаме истински витаминни диаграми. На свой ред боровинките: киселината, съдържаща се в нея, също помага да се отървем от никотинското робство възможно най-бързо. Никотинът повишава нивото на захарта в кръвта по същия начин като тези плодове. Затова ви съветваме да замените цигарите с боровинки. Това ще ви помогне да оцелеете при синдрома на отнемане.

6. Лимон

Лимонът е друго тактическо средство за борба със стреса, свързано с отказването от пушенето. Ако пушите, никотинът се забавя в кръвоносната система средно до три дни, като има разрушителен ефект върху кожата и имунитета ви. За да се върне бившата жизненост на даден организъм, същият витамин С и лимонената киселина ще помогнат. Пийте чай с лимон, направете лимонада или добавете лимон в храната – както желаете.

7. Моркови

Сега е моментът да спомена друг витамин – витамин А. Smoker редовно изчерпва резервите си – колкото се може повече пъти на ден, като носи пламъка до върха на цигара. При нива на витамини А и С попада в тялото започват да умират нервните клетки, разстрои кръвообращението и, следователно, на нормалното функциониране на мозъка. Яжте моркови по-често: се смята, че бета-каротинът, който е много в него, има имуностимулиращо свойство.

8. Нар

Както знаете, пушенето нарушава сърдечния ритъм, което води до аритмия и много други неприятни последици. Естествената проходимост на съдовете се влошава рязко, в резултат на което всички клетки на нашето тяло започват да нямат кислород. Почистване на кръвоносната система и подобряване на кръвообращението ще помогне граната. Той е богат на макро- и микроелементи: калций, магнезий, калий, манган и натрий. Сокът от нар е полезен при анемия и стомашни разстройства, които любителите често издуват, за да сучат.

9. Покълната пшеница

Влизайки в кръвта, никотинът значително стеснява кръвоносните съдове, налягането се повишава. В резултат на това пушачите започват да се чувстват много по-зле от здравите хора. Напоена пшеница е богата на витамин Е, който е мощен антиоксидант и естествен имуномодулатор. Полезни свойства на този продукт са повече от достатъчни: насърчава подмладяване и стабилна работа на целия организъм.

10. Зеле

Съществува мнение, че културите, намалява риска от рак и е естествен източник на изотиоцианати – биологично активни съединения, които са отговорни за редица жизнени функции: да защитава организма от бактерии, вредните ефекти на йонизиращи лъчения и развитието на раковите клетки.


Това е, приятели. Ако все още пушите, пуснете го незабавно: това е много по-лесно, отколкото си мислите. Ето какво казва музикантът и актьорът Петър Мамонов:

Как да спрем пушенето? Какъв е общия базар? Вземете и излезте от утре сутринта! Както беше: къщата беше бомбардирана, съпругата и децата бяха убити … взех раницата на раменете си – и напред, и отидох. Никакви самоубийства не отидоха да се бият. Няма нищо: хляб, нож и сол. И те казват: Не мога да престана да пуша. Ухи, срам! Модите! Глупости кученце!

Така че продължете към магазина за точните продукти! И тогава би било хубаво да се джогите.

Бъдете здрави, се храните правилно и прочетете Lifehacker!