РЕЦЕПТИ: Грандола в тиган за 5 минути

Основният списък на съставките не се различава от този на конвенционалната гранула, която се приготвя по класическа рецепта. Всички добавки, като слънчогледови семки, сушени плодове, superfudov, захаросани плодове и шоколад могат да се комбинират според вкуса си.

Granola - съставки

На една от горелките загряване на тенджерата с супена лъжица масло и да го използвате за готвене овесена каша. разбъркване редовно, се готви за овесена каша за около 5 минути на среден огън, докато тя ще придобие приятен цвят крем.

Granola - пържете овесена каша на средна температура

В същото време поставете тенджера в огъня с останалото масло, мед, захар и канела. Изчакайте сместа да заври и разтваря захарните кристали, разбърквайки всичко с мивка. Кук на слаб огън за около 2 минути.

Granola - готвене мед-захарен сироп

Разбърква овесена каша с избрани добавки (ние остана на изсушените боровинки и тиквени семки), след това се излива овесена каша мед-захарен сироп и се разбърква добре.

Granola - смесва овесено брашно с добавки и сироп

Разстила се гранулата върху пергамент, покрит с лист за печене, първо се охлажда при стайна температура и след това се изпраща във фризера за 15 минути, за да се ускори втвърдяването на сиропа.

Granola - разпределя granola върху пергамент

Ситно нарязайте гранулата и я съхранявайте в херметически затворени контейнери при стайна температура.

Granola - съхранявайте в херметически контейнери

съставки:

 • 4 чаши (360 г) овесени ядки;
 • 2 супени лъжици (30 мл) зехтин;
 • ⅔ чаша (160 мл) растително масло;
 • 4 супени лъжици (60 мл) мед;
 • ⅓ чаша (65 г) кафява захар;
 • 1 чаена лъжичка канела;
 • 1 чаша суха червена боровинка;
 • ⅔ чаша тиквени семки.

подготовка

 1. На топло зехтин запържете овесена каша за 5 минути.
 2. В тенджера смесйте растително масло с мед, захар и канела. Нека смес се вари на слаб огън за около 2 минути, като се разбърква с бъркалка за разтваряне на кристалите на захар.
 3. Смесете люспите с добавки и изсипете целия сироп от медена захар. Разстила се гранулата върху лист пергамент, охлажда се при стайна температура и след това се поставя във фризера за 15 минути.
 4. Изплакнете гранулата и я опаковайте в херметически затворени контейнери.
Loading...