Угояване на зърно срещу угояване с трева: всичко, което трябва да знаете за “старото” и “новото” месо

Разликата между угояването с билкови и зърнени храни

Културата на потреблението се развива много бързо, но това се отнася само за онези, които могат да си го позволят финансово, опитвайки нови продукти. Стречинг хипермаркети “RIBEYE на определена цена”, непрекъснат преглед / коментира Steak House, майсторски класове за готвене пържоли, всичко това е насочено към – насърчаване на западната култура “steykoedeniya” на масите.

Имаме и други имена за разфасовки, малко по-различен начин на рязане. И в промишлен мащаб ще преобладава, защото GOSTs са за рязане и защото основната цел е да се хранят хората.

И културата за доставка на месо, която присъства в Северна и Южна Америка, Европа, Австралия и Нова Зеландия от десетилетия и която е обща за жителите на тези части на света, все още се възприема като премиум сегмент. Разбира се, местните частни земеделски производители се опитват да предложат алтернатива, според западния модел, но не всичко това се получава.

Рибя пържола, Свинска пържола (той също пържола “Ню Йорк”) и получени от Пилешки филета “Fillet-Mignon”, “Chateaubriand” и “Tornedos” – това са най-често срещаните класически първокласни пържоли. Стейк Топ Блейд, Ramp, плоча, Skort са алтернатива на класиката. Тези сравнително меки части се “намират” в разфасовки, обикновено изпратени до промишлена преработка.

Наскоро, за по-нататъшно насърчаване на консумацията на говеждо месо на Запад, той започна да се съсредоточи върху и насърчаване на масите като опция бюджет за пържоли (пържоли могат да изискват повече манипулация преди готвене, за да получите меко и вкусно), което от своя страна реши въпроса за привличането на повече хора към ресторантите.

Говеждо, произведено от много страни, но най-“пържола” в света са САЩ и Австралия. За съжаление, пържолите на Русия, вносът на говеждо месо за пържоли от тези страни е ограничен във връзка с употребата на хормонални препарати, забранени в нашата страна при отглеждане на добитък.

Защо да не спрете да използвате хормони на растежа, питате ли? Отговорът е точно в целта, която трябва да бъде постигната, а разликата между угояването с билкови и зърнени храни ще бъде видима и разбираема там.

Традиционно, цялото говеждо месо беше угояване с билки, но ние обърнахме всичко наопаки. Днес почти всички стада говеждо месо.

Зърно за угояване срещу зърно
Билково угояване срещу зърното

Преди 75 години волците са заклани на възраст от 4-5 години. Днес биволските телета растат толкова бързо на зърното, че могат да бъдат изпратени за клане на възраст от 14-16 месеца. Всички говеда прекарват първите си месеци на живот на пасището, където пасат на тревата. Но след това те се прехвърлят в сергиите и започват да захранват зърното, където са угоени – “довеждат” до необходимото състояние, т.е. той “мазни” до необходимата степен на мърморене.

Не можете да вземете само едно родено теле, тежащо 36 кг, и да го донесете на 540 кг почти на година на тревата. Такова неестествено бързо нарастване на теглото се постига чрез огромно количество зърно, добавки към соев протеин, антибиотици и други лекарства, включително хормони на растежа.

Преходът от трева към зърно има икономически смисъл, но на свой ред сериозно разрушава храносмилателната система на животното. Тя действително може да убие бика, ако не се направи постепенно, и ако животното не е постоянно снабдено с антибиотици.

Преходът към зърно не е неестествен и опасен за кравите. Това също има абсолютни медицински последици за нас, и е вярно дали ще ядем или не месото им.

Както вече знаем, говеждото месо от животновъдството би било невъзможно, ако не беше за рутинното и последователно хранене на животното с антибиотици. С течение на времето това води директно и безусловно до развитието на бактерии, които могат да устоят на антибиотици. От своя страна, антибиотиците стават неефективни при появата на тези “превъзходни” при хората.

Какво е по-питателна?

Омега мастни киселини

Вече сме свикнали да чуваме за полезните свойства на Омега мазнините. Но това не е толкова просто.

Консумацията на Омега-6 и Омега-3 трябва да се осъществи в съотношение от 1: 1 до 4: 1. В това отношение много хора могат да имат дисбаланс, например 15: 1.

Ето защо, за да се поддържа баланс между биологично активните вещества, Омега-3 и Омега-6 трябва да се консумират в определени пропорции, докато намаляването на консумацията на Омега-6 ще намали риска от възпаление в организма.

© Shutterstock
© Shutterstock

Гроздето от говеждо месо съдържа омега мазнини в идеално съотношение. И когато животните се прехвърлят от трева на зърно, веднага започва да губи натрупаните запаси от Омега-3. В резултат на това, угояването с билкови билки съдържа 2 пъти повече Омега-3, отколкото зърното за угояване с зърно. Разбира се, бихте могли да направите за излишната омега-6, обикновено получен от зърно-хранени говеждо, витамини или други храни, богати на омега-3, като мазна риба, или можете да разчитате на природата, която е всичко за вас, изчислена, и просто се яде говеждо трева угояване с идеалното съотношение.

Витамини, минерали и линолова киселина

В допълнение към високото съдържание на омега-3, микроелементи предимства говеждо отглеждат на трева не се ограничава до мазнини. Той съдържа такива неща, които трябва, като бета-каротин, витамини от група В на енергия бустери, на около 4 пъти по-дълги съдържа витамин Е … и са и двете да не говорим за популярната магнезий, калций и селен. И ако не се “продава”, хранени с трева говеждо, конюгирана линолова киселина, за да подслади хапчето.

Извършени са голям брой проучвания върху животни и хора за определяне на ефекта на линолевата киселина и нейната способност да се бори с болестта.

Линолова киселина може да се разглежда като силен помощник на лице в борбата срещу рак, астма, болест на сърцето, високо кръвно налягане, холестерол, остеопороза, хранителни алергии.

И още по-добра новина за спортистите, линолевата киселина показва отлични резултати при намаляването на мастните депозити в тялото и увеличаването на растежа на сухата мускулна маса. Тъй като линоловата киселина не се произвежда от човешкото тяло, можете да я получите само от висококачествени продукти – източници на хранителни вещества като говеждо за угояване на билки.

Какво е по-вкусно?

За всичко това мнозина от нас все още мислят, че зърнените храни имат високи хранителни качества, но това не е така. Да, резултатът е огромно изрязване на мрамор, но това са само наситени мазнини, които не могат да бъдат отрязани. Билковото угояване също съдържа по-малко външни и вътрешни мазнини.

© Shutterstock
© Shutterstock

Високото съдържание на омега-3 и други различни мастни киселини, витамини и минерали, е, разбира се, хранителни предимства на говеждо месо угояване билка, но всичко това е за сметка на своите кулинарни свойства. Всички тези разлики допринасят за вкуса и ароматните качества на говеждото за угояване на билки, което някои хора може да не харесат.

Друг възможен недостатък е размерът на разфасовките и пържолите. Обичайните ценители на огромните пържоли за угояване на зърно може да не оценят малките “билкови” пържоли. Но обикновено тези чувства се появяват при хората, които живеят в страна, свикнала с говедото за угояване на зърно.

И за разлика от говедата, отглеждани в сергии, пасищните животни се движат. Това упражнение поддържа мускулите в тон, в резултат на което има вероятност говеждо месо да бъде по-трудно да дъвче, което мнозина няма да хареса.

Уголемяването на билковите растения в по-голямата си част не създава усещане за топене в устата, което модерните месни яденици оценяват по този начин.

Loading...