5 tipp, amelyek segítenek legyőzni belső korlátait

Az önbizalom hasonlítható az óceánban úszó jéghegyhez. Gyakran gondoljuk, hogy meg kell érnünk a csúcson, és ott egy győztes zászlót kell elhelyeznünk, azzal a feliratmal, hogy “mindent jól csináltam”. Nagyon biztosak vagyunk benne, hogy a jéghegy csúcspontja van, és tudatosan törekszünk rá.

belső korlátok
giphy.com

Itt fekszik a legnagyobb hiba: a veleszületett idealizmusunk jéghegyének nincs teteje, ellentétben az óceán jéghegyével. Mi csak hétköznapi emberek vagyunk, és ritkán csinálunk valamit egyetlen blot nélkül.

Azonban rendelkezésünkre áll az a tulajdonság, hogy ösztönözzük magunkat, hogy törekednünk kell egy elvont eszményre. Ha nem érjük el, akkor gyakran kétségbeeséshez és frusztrációhoz vezet, ahonnan még a depresszió közeledik. Tehát vannak belső akadályok.

A belső akadályok a tabuk, melyeket önként, és néha még felismerve, hogy ezek a siker legfőbb akadályai.

Ahhoz, hogy megszabaduljon tőle, és felszabadítsa a tudatalatti hamis eszméket, nézze meg az öt szokást, amelyek segíthetnek neked.

1. Irányítsd beszédedet

Az első riasztási jel, amely jelzi, hogy bármilyen belső akadályod van, lehet a beszéded. Nézze meg. Nagy valószínűséggel nagyon gyakran ismételjük meg az olyan kifejezéseket, mint “Lehetetlen” vagy “Nem tudom megtenni”. Amikor félelem vagy bizonytalanság érzed magad valamilyen ügyben, gyakran csúsznak el, és jelzik, hogy vannak olyan dolgok, amelyek gátolják és visszatartják önt. Próbáld meg magadra figyelni, vagy találsz valakit, aki bosszantó fenntartásokról tájékoztat.

2. Keressen olyan akadályokat, amelyek állnak az útban

Úgy érzed, hogy megszállottod az élet egy bizonyos szegmensével? Vagy talán van valami a múltadban, ami nem engedi, hogy békésen élj? Vagy reagál valamire túl érzelmileg?

Egy kis öntudat nem sántik meg. Be kell mélyen magadba, találni olyan dolgokat, amelyek zavarják és megváltoztatják, és megértik, miért nem tudsz továbbhaladni. Ez egy nagyon jó módja annak, hogy meghatározzuk a kiindulási pontot, amely a belső akadályok kialakulásának kezdete volt.

Shatta három fő területet azonosított, amelyek leggyakrabban az összes belső tilalom elsődleges forrásaként szolgálnak.

  • Siker. Hiszed, hogy mindenképpen meg kell értened mindent, és minden bizonnyal jobbnak kell lennie, mint mindenki más, és magad is mindent elérhetsz. E követelmények egyike sem valósítható meg.
  • A mindennapi élet. Sokan meg vannak győződve arról, hogy szent kötelességük, hogy más embereket boldoggá tegyenek vagy szociálisan behozott társadalmi szerepeket töltsenek be. Lehet, hogy van egy érzése, hogy mások érdekei fontosabbak, mint a saját. Néha még feláldozhatja is őket, nehogy elítélje másoktól. Egy ilyen út biztosan hamis.
  • Találjon valamit. Ez egy ördögi kör: biztos vagy benne, hogy sokkal boldogabb lesz, ha elér egy bizonyos pozíciót, vagy megszerzi azt a dolgot, amire valóban szüksége van. Ezután az életed biztosan jobb lesz, de ugyanaz marad. Elpazarolod az energiát, próbálod elérni a lehetetlent.

3. Ne kételkedj!

A korai gyermekkorban kialakult belső korlátok. Már elegendő idő állt rendelkezésedre ahhoz, hogy szilárdan elgondolkodtassanak az elmédben, és most már elég nehéz felszámolni őket. Ha megtalálta az ilyen akadályokat, próbáljon megbirkózni velük. Ne kételkedj, még akkor is, ha úgy hangzik, mint valami a fikcióból. Adj magadnak egy kis szünetet az állandó bizonytalanságból, ne csússz el egy sarokba.

Ha nem találod meg helyesen, képzeld el magadnak olyan film hősét, amelyiknek nehéz akadályt kell megoldania. Amint egy kicsit elfojtja a belső hangodat, ami undorítóan sikoltozik, hogy nem fog sikerülni, kérdezd meg magadtól: “Hogyan cselekednék a helyén?” És mindig lesz egy válasz!

Andrew D. Wittman (Andrew D. Wittman), a csapatépítés szakértője

Amikor fel magát abban a helyzetben egy kívülálló és egy idegen, az agy elkezd dolgozni, és keresse meg a lehetséges megoldásokat a meglévő problémák, nem köti az előítéleteket.

4. Állíts magadnak ambiciózus célokat

Tegyük fel, hogy magának állapított meg egy célt, amelyet minden áron meg akarsz valósítani. Miután megtervezte az összes olyan lépést, amely lehetővé teszi számodra, hogy eljusson hozzá, telepítsen rá egy másik, rendkívül ambiciózus célt. Pszichológus és PhD New Jersey Patricia Farrell (Patricia Farrell) meg van győződve arról, hogy ez a trükk segít sokkal gyorsabban mozog a helyes irányba.

korlátozások - ambiciózus célok kitűzése
giphy.com

Ennek lényege, hogy a megszokott kényelmes övezetből való kivezetést szolgálja. Nem érheti el azt, amit egyszerre kíván, de keményen fog dolgozni, hogy közelebb kerülhessen az eredményhez. Minél többet dolgozol, annál inkább magadban és abban, amit te csinálsz, magabiztossá válik. Ez segít önnek elfelejteni az önuralomot.

5. Felejtsd el az autopilotot

Nagyon általános elgondolásaink vannak arról, hogy a világnak ideálisnak kell lennie. És minél konkrétabbak lesznek velünk, annál könnyebb élni és irányítani magunkat és a körülöttünk lévő világot.

Andrew Shatté (Andrew Shatté), Ph.D.

Mindezek a belső akadályok zombiként szolgálnak. Úgy tűnik, hogy autopilot üzemmódban van, és lehetővé teszi számukra, hogy manipuláljanak. Amikor elkezdi felismerni ezt, és eltávolítja a keretet, Ön belsőleg felszabadul.