Hogyan lehet öntudatos: 5 lépés a célhoz

Mielőtt elmerülünk a valódi önbizalom kialakulásában, menjünk vissza egy lépésre, és próbáljuk megérteni, hogy mi a bizalom.

A bizalom tudta, hogy a saját tulajdonod később lesz az, amit akarsz és boldogabbá tesz. Ez egy szükséges feltétel ahhoz, hogy egy ötlet cselekvéssé váljon.

Bizalom – a képesség, hogy higgy magadban, amikor a tervezett fő foglalkozik, emelje fel a kezét, ha van egy érdekes projekt, vagy beszélni a konferencián (és zavartalanul!). Bizalom – ez nem 100 százalékos garancia arra, hogy minden rendben lesz mindig működik, de segít, hogy ki a komfort zónában, hogy bővítse a határait, és olyan pályára a siker.

A statisztikák megerősítik, hogy a siker jobban kapcsolódik a bizalomhoz, mint a kompetenciahoz. Tehát itt van öt lépés az önbizalomra.

1. Bizalom megjelenítése

Bármennyire furcsa lehet, de azért, hogy megtanuljon igazán magabiztosnak lenni, először a bizalmat követheti. A vadonban egyes állatok úgy tesznek, mintha bátrak lennének a veszélyben. Tedd fel magad is.

Az önérvényesítés nem működik. Agyunk elemzi és összehasonlítja elvárásainkat tapasztalatainkkal és valós helyzetünkkel. Ha ez a két aspektus nem egyezik meg, az agy elszabadul, és stresszt tapasztal. Van szorongás és negatív gondolatok, amelyek miatt minden önbizalom eltűnik. Szóval hogyan kell lennünk?

Felkészüljenek egy izgalmas helyzetre, próbálkozzanak a tükör előtt (figyeljenek a hang és az arckifejezés hangjára), és másokra nézzek pozitívan, szórakozzanak velük. Ez az agy “jó okot” ad arra, hogy úgy gondoljuk, pozitív hozzáállásunk megfelel a kedvező külső helyzetnek, és a magabiztosság önmagában is megjelenik.

2. Ne felejtsd el, hogy többet vársz magadtól, mint másoktól

A jó hír: az egész világ el fogja hinni, amit mutat. Hála Istennek senki sem tudja elolvasni gondolatait, nem ismeri a félelmeket és a szorongásokat.

A rossz hír: bármilyen ferde tekintet, minden véletlen szó, az emberek reakciója a cselekvésükre, amit félreértelmezhet, és aggódni fog ebből (saját képzeletbeli alkalmából).

Ebben az esetben a pszichológusok azt javasolják, hogy meghallgassák a belső hangjukat (ne félj az idő előtt, senki sem fogja meggyőzni önt, hogy autosuggestionot csináljon). Végezzen egy kis kísérletet: egy héten belül írja le, milyen gondolatok fonódnak a fejedben (pontos formulációk), ha nincs önbizalma.

Egyszerűen rögzíti és elemzi a belső párbeszédedet, egy lépéssel közelebb lesz ahhoz, hogy csökkentse a számot, és reméljük, az ilyen gondolatok teljes megszüntetését.

Ezenkívül hasznos az eredményeinek, tapasztalatainak, eseményeinek jegyzéke és tartása, amelyek fontosnak, magabiztosnak, és megértik, hogy tettei előnyösek.

Minden alkalommal, amikor a belső hangja kialudt, háromperces szünetet tart, vegyen fel egy listát, és emlékeztesse magát arra, hogy milyen jó lehet. Tájékoztassa az agyát anyagi bizonyítékokkal, amikor további bizalomra van szüksége.

3. Vigyázz a fizikai állapotodra

Megértem, ez egy cliché – azt mondani, hogy gondoskodnod kell az egészségedről, de ez a klisé nem a karcolásból származik. Elgondolkodtál már azon, hogy miért minden kivétel nélkül kizárják a rendszeres sportokat? Ha újrahasznosítja, gyorsét eszik, alszik, és egy ülő életmódhoz vezet, egyre nehezebb lesz megmutatni a világnak egy jobb verziót.

Nem kell edzeni az ősszel a napi több órára: egy 30 perces séta a munkahelytől az otthonig vagy felmászni a 10. emeletre a lépcsőn elegendő lehet az endorfin termeléséhez. Kezdje a szokásos életmódban kis változásokat, fokozatosan megszokja őket.

A nehézségeket és ennek megfelelően a stresszt nagyon kicsi adagokban kell hozzáadni az életéhez. Az ujja körül kell körülölelned, hogy mind a fizikai, mind a mentális egészség egyensúlyban legyen.

4. Növelje a visszatérést, változtassa meg a belső párbeszédet

Tudja-e, hogy a legtöbb ember kommunikációs készsége miért kíván nagy kívánságot? Mert a saját gondolataik vannak. Ahelyett, hogy összpontosítanák a beszélgetőjüket és bizonyítanák volna a hajlandóságukat, úgy gondolják, mintha nem hánynák le a hülyeséget, és mi lenne olyan okos mondani. A fő oka ennek a viselkedésnek: rosszul készültek.

Szinte lehetetlen igazán magabiztos, ha nem vagy eléggé felkészülve arra, hogy megmutassa magának a legjobb szerencsét. Gondolj azokra az emberekre, akikkel beszélsz. Mit akarnak igazán? Mi akadályozza meg őket? Hogyan segíthet nekik? 

Ha arra összpontosít, hogy segítsen a beszélgetőpartnernek, megszabadulni fog a szorongástól és ugyanazt a valódi érdeklődést keltheti a válaszban.

Így érdemes használni a szolgáltatásait, vagy ha bármilyen módon szeretnél lenyűgözni.

Szánj időt arra, hogy tanulmányozd a témával kapcsolatos anyagokat és a közönségedet. Az ehhez a tevékenységhez eltöltött minden óra aránytalanul nagy eredményt hoz. És mi történik, ha pozitív választ kapsz? Már kitaláltad – tartós, valódi önbizalmat kapsz.

5. Gyorsan hibázz, gyakran hibázz

A rettenetes szó, amely még a kiemelkedő embereket megbénítja, és megakadályozza őket, hogy sikerüljön. Különösen nem ad nyugalmat azoknak, akik természeténél fogva tökéletesítőek és krónikussá félnek valami rosszat tenni.

De az életünk kudarcai megtörténnek, ez csak elkerülhetetlen. Valójában, ha nem tévedsz, akkor ne tanulj valami újat. Gyakran emlékszem Ramite Seti kijelentésére: “Ez nem hiba – ez egy teszt.”

Csak ellenőrizze, hogy nem működik. És ha megtudja, akkor továbbléphet, és megtalálhatja azokat a módszereket, amelyek a kívánt eredményhez vezetnek.

És ami a legfontosabb, miután visszanyerte a tudatosságot a másik után “kudarc”, rájössz, hogy nem érzi magát üresen. Végül is ez a tapasztalat segíti Önt abban, hogy szembenézzen a félelmeivel és elérje céljait a jövőben.

Loading...