Változtassa meg életét 2 hét alatt: 14 egyszerű dolog, ami boldogabbá teheti

Észrevetted, hogy a diétája vagy rövid idő alatt történő változtatásának kísérlete nem tart sokáig? És nagyon gyorsan visszatérsz a régihez. Ez azért van, mert szokásaink vagyunk. És annak érdekében, hogy tartós és pozitív változásokat hozzunk életünkben, meg kell munkálkodnunk a szokásaink javítása érdekében. Egymás után. Az egészséges és boldog élet elérése nem válhat számodra olyan kínzássá, amely összetörni fogja, amit teszel és mit szeret. Nem kell nagyon élesen változtatnia. Minden fokozatosan mindent meg kell tennie.

Napról napra szokás szokás után.

Készítettünk egy kéthetes tanfolyamot, amely segít megváltoztatni az életed. Néhány feladat nagyon egyszerűnek tűnhet neked, másoknak – összetettebbnek. És ez normális. A következő két hét csak az Ön számára. Kezdje az első naptól és maradjon az első napon, amíg úgy gondolja, hogy illik. Ezt a gyakorlatot a szokásaiddal kell elvégezned. Szeretnénk hallani, hogy megváltozott az életed. Pozitív irányban változott.

1. nap. Több vizet inni

Testünknek vízre van szüksége a megfelelő működéshez. És nem tudjuk tárolni a vizet, mint a tevékeket. Minden nap meg kell inni. A szervezet legtöbb funkciójára víz szükséges. Egy felnőttnek legalább 2 liter tiszta vizet kell inni. De ez nem jelenti azt, hogy ez a szám mindenki számára egyetemes. Ha 2 literes ivás közben még mindig szomjasnak érezheti magát, többet iszik. Ha úgy érzed, hogy 2 literes neked sokat, kevesebbet inni. Csak meg kell hallgatnia a testedet.

2. nap. Gondolj az italra

Most, miután megnövelte a vízbevitelét, ez egy kicsit könnyebb. A következő alkalom, ha valamit inni akarsz, azt kérdezzem magamtól, hogy ez az ital hasznos-e nekem. Az édes italok sok kalóriát tartalmaznak, de nem tartalmaznak más hasznos tápanyagokat. A cukros italok rendszeres használata súlygyarapodáshoz, elhízáshoz, a csontok és a fogak erejének csökkenéséhez vezethet.

Próbálja meg inni vizet vagy zöld teát cukros ital helyett. A zöld tea megvédi Önt a szívbetegségektől, és a kávé (mérsékelt használat mellett) megvédi a 2-es típusú cukorbetegséget.

3. nap. Tudatosan eszik

Itt az ideje, hogy abbahagyjuk az étkezést, a kocsit, a tévénézést, és ne figyeljünk arra, amit ténylegesen a szájába adtál. Most azt akarom, hogy emlékezzetek arra, amit eszel. Kérdezd meg magadtól, hogy a szervezet megkapja-e az ehhez szükséges tápanyagokat. Ismét elkezd gyakorolni a következőket: csak akkor kell enni, ha éhes vagy, és abbahagyja az evést, ha tele van.

Az emésztés a szájban kezdődik, ezért alaposan rágja el, amit eszel. A szükséges mennyiség körülbelül 20-szor a nyelés előtt. Akkor tényleg élvezni fogja az étkezést, és a gyomrod és a belek később hálásak lesznek.

4. nap. Alvás elég

Mindannyian tudjuk, mennyire fontos az elég alvás és az érzésünk, ha nem kapunk elég alvást. A kutatások azt mutatják, hogy az ideális alvási idő hét éjszakás óra. Bár néhány emberre szükség lehet még egy kicsit.

Ismét meg kell hallgatnod a testedet, és figyelembe kell venni az alvás mennyiségét, amely a leginkább megfelel Önnek. Majd ha megtalálod az ideális alvásodat, ragaszkodj hozzá, és ne add meg a kísértésnek, hogy tovább aludj.

5. nap: elég ahhoz, hogy egészségtelen ételt vásárolj

Nagyon nehéz átadni a kedvenc gyorsételedből, és nem kísérteni, hogy megvásárolja, amikor itt van, mellette, csak nyújtsa ki a kezét. Végül is csak egy pár cracker nem fogja megakadályozni. Aztán letette az egész chipcsomagot, az egész keksz csomagot, egy csokoládét és egy fél fagylaltot. Igen, finom volt. De az ilyen élelmiszerek rendszeres használata nem segít az egészséges étrendben.

Nem kell ellenállni a kísértésnek, és ne vásároljon ilyen ételt. Megszabadulni minden zsíros, édes és sós. Tisztítsa meg a hűtőszekrényt ebből a szemétből, és ne menjen közel a polcokhoz ilyen élelmiszerekkel a boltokban.

6. nap. Ne félj a zsírtól

Az élelmiszerek egyik leggyakoribb mítosza az, hogy az étkezési zsírok fogyasztása zsírban fog lenni. Valójában bármely makronutriens (szénhidrátok, fehérjék vagy zsírok) feleslegének használata súlygyarapodáshoz vezethet. Az a tény, hogy a zsírok ízeket adnak, és ha eltávolítják, helyét édesítőszerek és mesterséges ízesítők foglalják el. És hidd el nekem, ezek nem nagyon jó anyagok.

A zsír és az édesítőszer vagy a mesterséges aroma közötti választás mindig a zsírokat preferálja.

7. nap Szerelem

Csináld a hetedik napon! A rossz szokások megváltoztatása nem könnyű feladat. És ha betartotta a fentiekben ismertetett előírásokat, akkor nagyon jó munkát végzett. Hát, fordítsd a hetedik napot, hogy gondolkodj magadban. Tedd, ami boldoggá teszi. Büszke legyen magadra és arra, amit elértél. Már félúton vagyunk a sikerhez!

8. nap. Csökkentse a cukor fogyasztását

Már dolgoztunk, hogy kizárjuk az édes italokat étrendünkből. De most itt az ideje, hogy csökkentse a cukor mennyiségét más területeken. Tudom, ez nagy problémát jelenthet egyesek számára. De nem kérem, hogy örökre hirtelen feladja a cukrot. Csökkenteni egy kicsit napról napra. Több száz olyan cikk és tanulmány van, amelyek a túlzott cukorfogyasztás káros hatásairól beszélnek. Valójában minden nagy mennyiségben rossz.

Nap 9. Add több gyümölcsöt és zöldséget a diéta

Már tudja, hogy a nagy mennyiségű gyümölcs és zöldség fogyasztása javítja a jólétet. Tehát mi akadályozza meg? Készítsen egy listát a kívánt zöldségekről és gyümölcsökről, és jelezze, hogyan kívánja hozzáadni őket a diétájához.

Néhány tipp: tárolja a készen gyümölcsöt, ahol bárki elkaphatja a szemét.

Adjon hozzá gyümölcsöt és zöldséget mindegyik ételhez. Vegyél egy kis szezonális gyümölcsöt, hogy mindig veled legyenek. Élvezze az összes olyan előnyét, amelyet látni és érezni, amikor elkezdi bevenni ezeket a termékeket az étrendbe.

10. nap: evés fehérjét reggel

Úgy gondolom, hogy egy egészséges fehérje reggeli segít az étvágy szabályozásában és segít a tiszta gondolkodásban.

A magas fehérjetartalmú reggeli hatékonyabban csökkenti a vérben a ghrelin (az éhséget serkentő hormon) mennyiségét, mint a magas szénhidráttartalmú reggeli.

Élelmiszer Technológiai Intézet

Próbáljon enni fehérjét (tojás, görög joghurt, gyümölcs, hús), és nézze meg, hogyan érezheti magát. Ezután hasonlítsa össze az érzéseket azokkal, amelyeket normális reggeli után használ. Azt hiszem, meglepődni fog, hogy látja a különbséget. Most, ha reggelizik, győződjön meg arról, hogy kevesebb cukor és feldolgozott gabona van.

Nap 11. Változtassa meg a fogkefét

A fogorvosok három-négy hónaponként javasolják a fogkefék cseréjét. A fogkefe a mikroorganizmusok háza a szájából. Rendszeresen cserélje a fogkefét. Ez csökkenti azon baktériumok számát, amelyekre kitéve. Győződjön meg róla, hogy mindig jól fogni fog.

12. nap: Több testnevelés

Itt az ideje, hogy a csodálatos tested tovább mozogjon. Nincsenek kifogások és kényeztetések! Tudja, hogy ezt meg kell tennie. Csak vállalja ezt az elkötelezettséget és tegye meg. Néhány ötlet a fizikai gyakorlatok hozzáadásához:

  • Mindig menj fel a lépcsőn.
  • Te vagy a fürdőszobában? Csinálj 20 helyet, ha persze a szoba mérete megengedi.
  • Használd az ebédszünetet, hogy sétálj.
  • Tartsa távol a munkától a kocsit, és sétáljon el.
  • Mielőtt leülsz este a kanapén, nem 25 felülés, 25 fekvőtámasz, 25 felülés (sajtó).
  • Táncolni főzés közben, takarítás, munka, és bármi más! Igen, talán kívülről kissé különösnek tűnik, de ki érdekli? Szórakoztató!

13. nap: Szedje az élelmiszereket

Az étel elkészítése az egyik legjobb módja annak, hogy a diétán maradjon. Végül is, ha finom ételeket fogyaszthat a hűtőszekrényben, akkor választja őket, nem pedig gyorsételeket vagy félkész termékeket. Görgessen egy napot egy héten (kikapcsolva?) És döntsd el, mit fogsz enni a hét folyamán. Élelmiszereket vásárolni, és minden nap felkészülni a gyors főzésre a megfelelő napon.

14. nap. Légy boldog

A boldog emberek boldogok nem azért, mert minden életükben mindig ragyogó és csodálatos. A boldog emberek úgy döntenek, hogy boldogok, minden helyzetben pozitívnak kell lenniük. A boldogságot életük prioritásává tették. Ezért válasszon legalább egy dolgot naponta, amelyre boldog leszel, és amelyért hálás lesz.

Gratulálok az életed változásaihoz!

Loading...