10 tips på tredive år fra dem over fyrre

Et par uger efter hans tredivte forfatter og iværksætter Mark Manson rettet til abonnenter på din blog over tredive syv år med en anmodning om at dele deres livserfaringer, produceret i perioden fra tredive til fyrre år.

Mere end 600 personer svarede på anmodningen, hvoraf mange sendte detaljerede svar på flere sider. Markerede med en overraskelse, at nogle råd lød igen og igen fra forskellige mennesker, og i en eller anden form var der hundredvis af gange. Det er tilsyneladende disse få tanker, der præcist beskriver, hvad der sker med en person, der har udvekslet det fjerde årti.

Nedenfor er de ti mest almindelige tips fra 600 breve sendt til Mark, hovedsagelig i form af direkte citater. Nogle angav deres alder og navn, nogle ønskede at forblive anonyme.

1. Start med at gøre besparelser for alderdom nu, uden forsinkelse

Jeg levede op til 30 år og tænkte ikke på noget, men efter tredive må man lave et stort økonomisk gennembrud. Pensionsbesparelser bør ikke hylde. Det er nødvendigt at lære at forstå ting som forsikring, pensionsprogram og pant, for nu ligger denne belastning på dine skuldre.

Kontanter, 41 år

De vigtigste råd, som var til stede bogstaveligt talt i hvert brev sendt: straks begynde at opbygge dit økonomiske velfærd for at begynde at spare dine besparelser for alderdom.

For at gøre dette foreslog læsere at tage følgende handlinger:

  1. Gør din hovedopgave at betale alle gæld og lån hurtigst muligt.
  2. Opret en personlig finansiel “stabiliseringsfond”. Tusindvis af mennesker befandt sig uden levebrød på grund af sundhedsmæssige problemer, retssager, skilsmisse, problemer i erhvervslivet og så videre.
  3. Tilbring en del af hver løn for hurtigere tilbagebetaling af et lån eller gem det til en opsparingskonto.
  4. Afvise frivolous køb. Køb ikke boliger, før du kan sikre de mest overkommelige betingelser for dig på et lån eller pant.
  5. Invester ikke i noget, som du ikke forstår. Stol ikke på udveksling af mæglere.

En af læserne skrev: “Hvis din gæld overstiger 10% af din løn for året, bør dette være en alvorlig forsigtighed. Stop med at bruge for meget, betal din gæld, start med at spare. ” En anden: “Jeg vil gerne udskyde flere penge til en regnvejrsdag, fordi uforudsete udgifter bogstaveligt talt dræbte mit budget. Og jeg vil gerne være mere opmærksom på min pensionsopsparing, for i dag er de meget små for mig. “

Nogle har haft store problemer i livet på grund af deres manglende evne til at spare efter tredive. En læser ved navn Jody beklagede, at hun ikke begyndte at spare 10% af hver løn, da hun var 30 år gammel. Hendes karriere gik til sidst ned ad bakke, og i hendes 57 bor hun stadig fra løn til løn.

En anden 62-årig kvinde lavede heller ikke personlige besparelser, da hendes mand tjente mere. Derefter skiltes de, og alle de penge, der blev modtaget efter skilsmissen, blev hun tvunget til at bruge på at løse de pludselig startede helbredsproblemer. Hun lever også stadig fra løn til løn med udsigt til at afslutte dage i et plejehjem. En anden læser sagde, at han blev tvunget til at leve med sin sønns penge, da han uventet mistede sit job i 2008-krisen uden at have nogen besparelser på sin konto.

Alle sammen konvergerer i en: Begynd at spare penge så hurtigt som muligt og så meget som muligt. Historien om en kvinde, der i 30’erne har to sønner, arbejdet med et lavtuddannet job, er vejledende og har stadig formået at spare penge på sin pensionskonto. Siden hun startede tidligt nok og med succes investerede i besparelser, opnåede hun 50 år gammel finansiel stabilitet for første gang i sit liv. Hendes ord: “Du kan opnå noget. Du skal bare gøre dette. “

2. Start med at tage vare på dit helbred nu uden forsinkelse

Dit sind anser sig for at være 10-15 år yngre end din ægte alder. Dit helbred vil gå væk hurtigere, end du tror, ​​og du vil ikke engang bemærke det.

Том, 55 år gammel

Vi ved alle, hvordan man skal tage sig af vores eget helbred. Vi ved, hvordan man spiser rigtigt, hvordan man sover korrekt, træner og så videre. Men som i tilfælde af pensionsopsparing er ældres mening altid enstemmig: blive sund og forblive i deres alderdom. Næsten alle, der deltog i afstemningen, sagde det og sagde stort set det samme: Hvad du gør med din krop har en kumulativ effekt. Din krop bryder ikke pludselig en dag, det falder gradvist langsomt gennem årene. I de næste 10 år skal du bremse denne ødelæggelse.

Vi taler ikke om de banale råd “spis mere grøntsager.” Kræftpatienter, overlevende fra hjerteanfald og slagtilfælde, diabetes og højt blodtryk, folk med ømme led og kroniske smerter – de siger alle det samme:

“Hvis jeg kunne gå tilbage og starte igen, ville jeg begynde at spise sundt mad og lave sport uden at stoppe. Så fandt jeg mig selv en undskyldning, men forestillede mig ikke konsekvenserne. “

3. Kommunikér ikke med folk, der ikke kan lide dig

Lær at sige “nej” til mennesker, handlinger og forpligtelser, som ikke har nogen værdi for dit liv.

Hailey, 37 år gammel

Efter opfordringer til at tage sig af din fysiske og finansielle sundhed, den hyppigste råd fra dem, der har levet et fjerde årti, var ganske interessant: de ville elske at komme tilbage i fortiden og opbygget en stærk begrænsninger i deres personlige liv, for at tilbringe mere tid sammen med gode mennesker .

Hvad betyder de egentlig?

Jane, 52: “Tolerer ikke folk, der ikke behandler dig godt. Point. Tolerer dem ikke af økonomiske grunde. Tolerer dem ikke for følelsesmæssige grunde. Toler ikke dem for deres børns gode eller dit eget gode. “

Lad ikke middelmådige mennesker i venner, arbejde, kærlighed, relationer og liv.

Sean, 43 år gammel

Normalt mennesker overvinde deres egne begrænsninger, fordi de har svært ved at såre andres følelser, eller de falder i fælden med at ville ændre den anden person, for at behage ham eller gøre ham føle sig bedre om sig selv. Det virker aldrig. Faktisk gør det endda tingene værre. En læser har klogt bemærket: “Egoisme og personlige interesser er to forskellige ting. Nogle gange må du være grusom for at være venlig. “

Tyve verden synes at åbne, fuld af muligheder, og den manglende erfaring gør dem klamre sig til folk, selv om de ikke fortjener det. Men trediverne har allerede lært, at et godt forhold der med stort besvær, er der altid tilstrækkeligt mange mennesker i verden, som bør være venner, så der er ingen grund til at spilde din tid på dem, der ikke støtter os på vores vej i livet.

4. Vær god til dem, der bekymrer sig om dig

Rebecca, 40: “Tragedier sker i alles liv, med familie og venner af hver person. Vær den person, du kan regne med på sådanne øjeblikke. Jeg tror, ​​at intervallet mellem tredive og fyrre år er et årti, hvor med dig og dine kære begynder der at være en masse lort, som du ikke engang kunne tænke på. Forældre dør, dine ægtefæller dør eller ændrer, børn fortsætter med at blive født, venner skilsmisse … Listen har ingen ende. Du kan ikke forestille dig, hvor meget du kan hjælpe en person på det tidspunkt, bare have været med ham, lytte til ham, ikke dømme. “

Derfor for at styrke de personlige grænser for dem, som vi ikke ønsker at lade ind i vores liv, anbefales mange læsere at bruge mere tid sammen med de venner og familiemedlemmer, der er tæt på dig.

5. Fokus på det, du er rigtig god til

I livet er alt bygget på kompromiser. Du ofrer en ting for at få en anden, og du kan ikke få begge sammen. Accepter dette.

Eldry, 60 år gammel

Tyve år er fulde af drømme. De er sikre på, at de har hele tiden i verden. Jeg havde selv mange illusioner om mit websted i min tyve – at det kun ville blive en enkelt erhvervsmæssig opgave. Hvordan kunne jeg vide, at de fleste af de næste ti år jeg bliver nødt til at bruge for at blive tilstrækkeligt kompetente på dette område? Og nu har jeg de rigtige kompetencer, jeg har enorme fordele, jeg elsker hvad jeg gør, så hvorfor skal jeg forlade alt dette af hensyn til noget andet?

I et ord: fokus. Du kan opnå mere i livet, hvis du fokuserer på at gøre en ting meget, meget godt.

Erickson, 49 år gammel

En anden læser: “Jeg vil råde mig fra fortiden til at fokusere på et eller to mål / drømme og arbejde hårdt for dem. Må ikke blive distraheret. ” Og en anden: “Du må acceptere, at du ikke kan gøre alt. For at opnå noget i livet, skal mange blive ofret. “

Nogle læsere har bemærket, at de fleste vælger deres karriere i slutningen af ​​det tyvende århundrede, og som mange andre valg har det ofte vist sig at være forkert. Det tager år at finde noget, som vi virkelig gør godt og bringe glæde. Men det er bedre at fokusere på dine vigtigste fordele og bringe dem til det maksimale år efter år end at lykkes halvdelen af ​​noget andet.

Jeg ville fortælle mig selv tredive år at droppe, hvad andre mennesker tænker og bestemme mine naturlige fordele, min passion og derefter bygge mit liv omkring det.

Сара, 58 år gammel

For nogle mennesker vil det koste mange risici, selv i en alder af tredive. Dette kan betyde ødelæggelse af en karriere, hvis konstruktion allerede har brugt ti års liv, indkomsttabet, som de arbejdede for, og som de allerede er vant til. Hvilket fører os til det punkt …

6. Vær ikke bange for at tage risici, du kan stadig ændre sig

Richard, 41: “Selvom de i tretten tredive år tror at de skal holde sig til den valgte vej, er det aldrig for sent at starte alt fra begyndelsen. I løbet af de sidste ti år har jeg set folk der fortryder det meste af deres beslutning om at forlade det som det er, selvom de troede, at det var forkert. Disse er så hurtige ti år af livet, at de går i uger, uger i år. Og i fyrre år fandt de sig midt i en krise i midten af ​​livet uden at tage noget for at løse problemet, som var i løbet af et årti siden. “

Mest af alt jeg beklager, at jeg ikke gjorde det.

Sam, 47 år gammel

Mange bemærkede, at samfundet kræver, at vi “beslutter” i en alder af tredive år – med karriere, civilstand, økonomisk situation og så videre. Men det er ikke sandt. Faktisk bønner snesevis af sendte beskeder bogstaveligt talt ikke om at tillade de offentlige forventninger fra den “voksne person” for at stoppe dig fra at tage risici og starte alt fra begyndelsen.

Jeg vil snart være fyrre og en, og jeg vil fortælle mig selv tredive år gammel: Du bør ikke bringe dit liv i tråd med idealer, som du ikke tror på. Lev dit liv, lad ikke nogen kontrollere det. Vær ikke bange for at sætte alt på kortet, du har styrken til at skabe alt på ny.

Лиза, 41 år

Mange læsere blev forenet af beslutningen om at ændre deres karriere efter tredive og den efterfølgende forbedring af deres liv. En af dem gav et højtbetalt arbejde som militæringeniør og blev lærer. Tyve år senere kalder han det den bedste beslutning i livet.

Spurgte min mors spørgsmål, jeg modtog svaret: “Jeg vil gerne for mig at tænke mere ikke-standard. Din far og jeg lavede noget som en plan: at gøre en ting, så en anden, så den tredje, men se tilbage, jeg forstår, at vi ikke burde have gjort det overhovedet. Vi har dømt for snævert om vores liv, og jeg fortryder det lidt. “

Aida, 49 år gammel: “Mindre frygt. Mindre frygt. Mindre frygt. Næste år vil jeg være halvtreds, og jeg har lige lært denne lektion. I tredive år var frygt for mit livs gift drivkraft. Han har haft en utrolig negativ indvirkning på mit ægteskab, min karriere, mit selvværd. Jeg gør mig skyldig i at bekymre mig om, hvad folk siger om mig. Troede på, at jeg kunne mislykkes. Bekymret for konsekvenserne. Hvis jeg kunne leve denne gang igen, ville jeg risikere oftere. “

7. Du skal fortsætte med at vokse og udvikle sig

Stan, 48 år gammel: “Du har to aktiver, tabet som du ikke kan gøre op: din krop og dit sind. De fleste ophører med at udvikle sig og arbejde på sig selv efter tyve. De fleste af trediverne er for optaget til at bekymre sig om selvudvikling. Men hvis du er en af ​​de få, der fortsætter med at lære og udvikle deres tænkning og tage sig af din mentale og fysiske sundhed, alder af fyrre du vil være på forkant med deres jævnaldrende i de lysår. “

Hvis nogen kan ændre sig ved tredive, så skal han arbejde på sig selv for at blive bedre. Mange læsere bemærkede, at beslutningen om at sidde ved skrivebordet i tredive år er en af ​​de mest nyttige handlinger, de gjorde. Nogen tilmeldte sig kurser og seminarer. Nogen først startede deres forretning eller flyttede til et andet land. Nogen begyndte at besøge en psykolog eller begyndte at øve meditation.

Dit mål nummer et skal være ønsket om at blive den bedste person, partner, forælder, ven, kollega – med andre ord vokse som en person.

Emilia, 39 år gammel

8. Ingen forstår hvad han laver. Væn dig til dette

Thomas, 56 år gammel: “Hvis du ikke er død endnu – mentalt, følelsesmæssigt eller socialt – kan du ikke forudsige dit liv i fem år fremover. Det går ikke som du forventer. Så holde op med at tro, at du kan planlægge, holde op med at lide, hvad der sker nu, fordi alle de samme ting vil ændre sig, og overvinde lysten til at styre retningen af ​​dit liv. Du kan udnytte mange chancer og ikke miste noget – du kan ikke miste det, du aldrig havde. Desuden er din følelse af tab frugten af ​​din tænkning, som vil svække med tiden. “

En af de erfaringer, jeg lærte, opsummerede min tyvende fødselsdag, var, at ingen forstår hvad han laver. At dømme efter breve fra 40-årige, fortsætter denne regel med at arbejde og i en senere tidsalder – det virker faktisk for evigt.

Det meste af det, du anser for vigtigt nu, vil se helt ubetydeligt ud om ti eller tyve år, og der er intet galt med det. Dette kaldes “udvikling”. Bare prøv ikke at tage dig selv for alvor hele tiden.

Simon, 57 år gammel

Prue, 38 år gammel: “På trods af følelsen af ​​din egen uskyldelighed, der ledsager dig dette årti, ved du ikke, hvad der vil ske. Og ingen ved det. Selv om det plager dem, der klamrer sig til permanens og sikkerhed, giver det frihed, så snart du indser den enkle sandhed: alt er i konstant forandring. Til sidst kan virkelig sorgfulde tider komme. Stop ikke med smerten og undgå det. Sorgen sker i alles liv, det er resultatet af en åben og lidenskabelig sjæl. Værdsætter det. Først og fremmest vær venlige over for dig selv og andre, for livet er en vidunderlig rejse, som bliver bedre. “

Jeg vil gerne informere dig om tredive, fyrre år at mit liv vil blive fyldt med fjollede ting forskelligartet, men dum … Så tredive år, jeg dømmer ikke ned. Du ved stadig ikke noget. Og det er godt.

Shirley, 44 år gammel

9. Invester i din familie – det er det værd

Cash, 41 år: “Brug mere tid sammen med kære. Når du bliver ældre, ændres dine relationer, og den måde, de ændres på, afhænger af dig. Dine forældre vil altid se dig som barn, indtil du viser dem selv som en uafhængig voksen. Alle bliver gamle. Alle dør. Tag den tid, du har brug for for at opbygge det rigtige forhold og nyd dit familieliv. “

Jeg blev overvældet med breve om familien og døvet af deres styrke. Familien er et nyt stort emne for vores næste årti af livet, fordi det begynder at bekymre os på begge sider. Dine forældre bliver gamle, og du skal tænke på, hvordan du vil kommunikere med dem som voksen. Og du skal tænke over opførelsen af ​​din egen familie.

De fleste er enige om, at det er nødvendigt at forlade alle klager og problemer med forældre tidligere og lære at interagere med dem. En læser skrev: “Du er for gammel til at bebrejde dine forældre for deres egne mangler. Klokken 20 kunne du bare løbe væk hjemmefra. Ved tredive er du voksen. Seriøst. Vær over det. “

Så har hver af os følgende spørgsmål: Har vi en baby eller ej?

Kevin, 38 år gammel: “Du har ikke tid. Du har ingen penge. Du skal først lave en karriere. Dette vil sætte en stopper for dit velkendte liv. Stop det … Børn er store. De gør dig bedre i alt. De tvinger dig til at gå ud over mulighederne. De gør dig glad. Forsink ikke fødslen af ​​børn. Hvis du ikke har gjort det før tredive, er det nu tid. Du vil aldrig fortryde.

Den “rigtige” tid for børn kommer aldrig, fordi du ikke har nogen idé om, hvad det er, før du prøver. Hvis du har et godt ægteskab og miljø til uddannelse, stræber du efter at få dem så hurtigt som muligt, det vil give dig en masse glæde.

Cindy, 45 år gammel

Interessant er der mange lignende bogstaver. Anonym, 43 år: “Alt, hvad jeg har lært i løbet af de sidste 10-13 år – det er barer, kvinder, strande, drikke, klubber, ture til andre byer, fordi jeg ikke har andre end arbejde opgaver. Jeg ville give al minde om alt dette til en god kvinde, der virkelig ville elske mig … og måske en familie. Jeg vil tilføje, at det er bedre at vokse op virkelig og starte en familie end at lykkes i arbejdet.

Jeg nyder stadig livet, men nogle gange ved næste fest føler jeg mig som en fyr, der fortsætter med at komme i skole efter afslutningen. Mennesker omkring mig bliver forelsket og opbygger relationer. Alle mine coevals er nu gift, og mange – ikke kun en gang! At være konstant ensom lyder køligt for alle mine gifte venner, men ingen bør vælge denne vej i deres liv. “

Jeg vil fortælle mig selv at holde op med at lede efter en prins på en hvid hest og være taknemmelig for et forhold med en god smart fyr, der virkelig bryr sig om mig. Nu er jeg alene, og det ser ud til, at det er for sent at gøre noget ved det.

Farah, 38 år gammel

På den anden side udtrykte flere bogstaver det modsatte synspunkt.

Føl dig ikke forpligtet til at have en familie og børn, hvis du ikke vil. Hvad gør en glad gør ikke alle glad. Jeg besluttede at forblive en bachelor uden børn og stadig leve et rigt og godt liv. Gør det bedste for dig.

Anonym, 40 år gammel

Konklusion: Selvom familien ikke er noget, der er absolut nødvendigt for lykke, finder de fleste, at familien altid er den indsats, de sætter i det. Selvfølgelig tilvejebragte et sundt og harmonisk forhold i det.

10. Vær venlig over for dig selv, respekter dig selv

Vær lidt egoistisk og gør noget godt for dig selv hver dag, noget andet – hver måned og noget vidunderligt – hvert år.

Nancy, 60 år gammel

Denne vare blev sjældent fremhævet i læsernes bogstaver, men på en eller anden måde var den til stede i næsten hver enkelt af dem: Forkæl dig selv bedre. Der er ingen, der bekymrer sig om eller tænker på dig så meget som dig selv. Livet er svært, så lær at elske dig selv nu, for senere bliver det sværere at gøre.

Mange brugte det gamle kliché: “Spild ikke din energi på de små ting i livet.” Sixty-årige Eldry klog klogt: “Når du står over for et andet problem, spørg dig selv, vil resultatet gøre en forskel i fem eller ti år? Hvis ikke, brug et par minutter på det og fortsæt. ” De fleste læsere er enige om den enkle regel – at acceptere livet som det er, med alle dets ufuldkommenheder.

Hvad bringer os til det sidste citat fra Martin, 58 år gammel:

“Da jeg var fyrre, min far fortalte mig, at jeg ville have ønsket at være fyrre, fordi i tyve du tror du ved alt, ved tredive du indse, at dette ikke er tilfældet, og i fyrre kan du endelig slappe af og bare tage tingene som hvad de er Ved halvtredsind vil jeg sige, at han havde ret. “