35 iPhone funkciók, amelyekről nem tudhat

Billentyűparancsok

1. Fényképek létrehozása az érintőképernyő használata nélkül

Egyszerűen hívja a Siri-t hosszú ideig a Kezdőlap gomb megérintésével, és kérje be a kamerát. Fénykép készítéséhez nyomja meg az okostelefonon vagy a fejhallgatón található hangerőgombot.

2. Vészmentesítés

Azokban a ritka esetekben, amikor az iPhone lefagy, vagy fel kell szabadítani a készülék RAM-ját, a sürgősségi újraindítás segít. Csak 10 másodpercig tartsa lenyomva a Home gombot és a zár gombot.

3. Nyomja meg háromszor a Home gombot

Lépjen az “Univerzális hozzáférés” lehetőségre az iPhone alapbeállításaiban. Lépjen le a “Billentyűparancs” fülre – mielőtt megnyitná a funkciók listáját. Hármas kattintással a Home gombot, akkor futtassa a VoiceOver, színes inverzió (hasznos olvasás), néhány megjelenítési beállítások képernyőnagyítás és kapcsoló vezérlő vagy AssistiveTouch.

A nagyító bekapcsolásához nyomja meg háromszor a Home gombot, egyszerűen válassza ki az “Univerzális hozzáférés” megfelelő elemét.

4. Kattintson duplán a Home gomb érzékelőjére

Talán minden iPhone-felhasználó tud róla, hogy dupla kattintással a mechanikus Home gomb megnyitja az alkalmazásválasztó ablakot. De nem mindenki tudja, hogy egy dupla csap az érzékelő gombok egy kicsit „le” képernyő, amely lehetővé teszi a tulajdonosok több okostelefonok, hogy könnyen eléri a felső ikonok.

5. A 3D Touch használata

IPhone funkciók: 3D Touch

Ha iPhone 6-as vagy újabbak vannak, a 3D-s érintőképernyő használatával könnyebbé teheti életét és időt takaríthat meg. Ez a technológia felgyorsítja az alkalmazások közötti mozgást, a gépelés kényelmesebbé és nem csak.

6. A hangerő gombok újbóli hozzárendelése

Az iPhone két hangerővel rendelkezik: az első a hívások és értesítések, a második a zene és alkalmazások. A “Billentyűkkel történő váltás” kapcsoló hangbeállításainak kikapcsolása rögzíti a hívás hangerejét az aktuális pozícióban, és az oldalsó gombok csak zenét és alkalmazásokat irányítanak.

Szöveggel dolgozni

7. Az utolsó művelet visszavonása

Egyszerűen rázza fel az okostelefont, és az iOS arra kéri, hogy visszavonja az utolsó műveletet, függetlenül attól, hogy ez egy készlet, beillesztés vagy fordítva, törli a szöveget.

8. Gyors domainbejegyzés

Azokban az esetekben, amikor a billentyűzet gyorsan kéri a .com tartományot, tartsa az ujját a gombon. Mielőtt megnyitná a népszerű domainek listáját, ahol gyorsan átválthat a kedvelt .ru-ra.

9. A mikrofon ikon eltávolítása a billentyűzetről

A tér és a nyelvváltó gomb közötti mikrofon ikon a szövegbevitelhez használható. Az ikont eltávolíthatja az “Inaktív diktálás” csúszka mozgatásával a billentyűzet beállításaiban.

10. A szöveg hallgatása

Az iOS támogatja a “Képernyő hangos” funkciót. Engedélyezéséhez aktiválja a csúszkát a beszédbeállításokban: “Beállítások” → “Általános” → “Univerzális hozzáférés”. Annak érdekében, hogy az iPhone a képernyőn megjelenő szöveget beszélje, két ujját felülről lefelé csúsztatva bármely alkalmazásban.

biztonság

11. Alfa-jelszó létrehozása a feloldáshoz

Ha nem bízik négy vagy hat számjegyből álló jelszóban, és nem szeretik a Touch ID technológiát, beállíthat hosszú betűket és számokat.

Menjen a kód-jelszó beállításokhoz, és válassza a “Jelszó-kód módosítása” lehetőséget. A rendszer megköveteli, hogy először adja meg a régi kombinációt, majd az újat. A képernyőn egy új jelszó beírásához kattintson a “Kód-jelszó paraméterek” gombra, és válasszon egy elfogadható lehetőséget.

12. Növelje a Touch ID pontosságát

Ahhoz, hogy az iPhone biztonságosabbá és gyorsabban felismerhetővé válik, több azonos ujjlenyomatot is létrehozhat.

13. Rejtett képek létrehozása

Ha normál fényképezőgépes alkalmazásban készít fényképeket, azok a könyvtárba kerülnek. A fotó jelszóval történő védelme érdekében ravaszkodni kell. Kapcsolja ki a fényképek exportálását, és állítsa be a jelszót a Notes alkalmazás beállításaiban. Titkos felvétel készítéséhez lépjen új jegyzet létrehozásához, és érintse meg a kamera ikonját. Miután elkészült a fénykép, kattintson az “Exportálás” gombra, és válassza a “Megjegyzések letiltása” lehetőséget.

14. Megközelíthetőség

Gyakran adjuk meg az okostelefont valaki más kezébe “a játékban”, “olvasd el a cikket”, vagy “nézd meg a videót a YouTube-on”. Ha nem bízik abban, hogy valaki használja az iPhone készüléket, engedélyezze a hozzáférést a beállításokban: “Általános” → “Univerzális hozzáférés” → “Hozzáférhetőség”.

Ha áthelyezi az iPhone készüléket valakinek, nyomja meg háromszor a Home gombot, hogy bekapcsolja a hozzáférési útmutatót, és a személy csak a nyitott alkalmazást használhatja.

Siri

15. “Ki az iPhone ez?”

IPhone funkciók: Tulajdonos keresése

Ha találsz egy elveszett iPhone-t, forduljon tulajdonosához a jelszó megadása nélkül. Kérdezd meg tőle: “Kinek van ez az iPhone?” Vagy “Ki az iPhone tulajdonosa?”, És látni fog egy ablakot a gadget tulajdonosának nevével.

Ha meg szeretné találni, hogy az iPhone megtalálhatja magát ilyen módon, keresse meg a Siri beállításait, és az “Adatok” lapon hozzon létre egy kapcsolatot a saját magával kapcsolatos információkkal.

16. Férfi hang Siri

Nem mindenki tudja, de hűséges elektronikus asszisztensünk kellemes férfi hangon beszél. Ez az opció elérhető a Siri beállításokban.

hívások

17. Az utolsó tárcsázott szám felhívása

Az utolsó hívás megismétléséhez nem kell a Legfrissebb lapra lépnie. Kattintson a képernyőn lévő zöld kézibeszélőre a billentyűkkel, és az iPhone felhívja Önt, hogy hívja vissza az utoljára tárcsázott számot.

18. Gyors hozzáférés a kedvenc kapcsolataikhoz

A fontos számok gyors tárcsázásához vegye fel őket a normál Telefon alkalmazás Kedvencek lapjára. Csúsztassa jobbra az asztalon, menjen a widget panelre. Húzza le és kattintson a “Szerkesztés” gombra, majd érintse meg a “Kedvencek” widget plusz oldalát. Most pedig gyorsabban hívhatja szeretteit, és még akkor is, ha a képernyő le van zárva.

19. Bejövő hívás meghatározása a fejhallgatóban

A fejhallgatóból érkező hívások fogadása néha sokkal könnyebb, mint elérni a telefont. Annak megismeréséhez, hogy ki hívja Önt, anélkül, hogy ki akarná venni az iPhone készüléket a zsebéből, kapcsolja be a hívás bejelentése kapcsolót a telefon beállításai között.

üzenetek

20. A régi üzenetek eltávolítása

Az irreleváns üzenetek eltávolítása segít helyreállítani a rendet a levelezésben, és értékes megabájtnyi memóriát bocsát ki. Keresse meg a “Leave messages” beállítást a beállításokban, és állítsa be a szükséges időt, amely után az üzenetek törlődnek.

21. Forgalom mentése az “Üzenetek”

A nehéz mellékletek forgalmának elkerülése érdekében engedélyezze az alacsony minőségű módot az üzenetbeállításokban.

22. Az üzenetek elküldésének ideje

Az “Üzenetek” egyik nem nyilvánvaló funkciója a pontos küldési időpontot mutatja. Csak csúsztassa ujját a képernyő jobb oldaláról.

Ébresztőóra

23. Hívás telepítése az Apple Music programból

Az a képesség, hogy kedvenc dalát az ébresztőórán állítsa be, nem trükk, hanem az iPhone alapvető funkciója, amelyet sokan nem tudnak. Új riasztás létrehozásakor kattintson a “Hang” fülre. Csomagolja be a listát az elejére, mielõtt a szokásos csengõhangok megtalálták a panel nevét, és kattintsanak a “Song selection” elemre.

24. Hívja fel a riasztást

A riasztási csengő későbbi átviteléhez nem szükséges keresni a megfelelő gombot a képernyőn. Kattints bármelyik oldalra, és az iPhone kilenc perc múlva újra felébreszt.

Az ilyen intervallumot nem véletlenül választották ki: a régi mechanikus riasztások nem számíthattak pontosan 600 másodpercre. Nem vették figyelembe az aktuális percet, és kilenc percre számoltak a következőtől.

szafari

25. Szavak keresése az oldalon

Adja meg a kívánt szót a címsorban. A keresőmotor alatt lévő legördülő menüben válassza ki az “Ezen az oldalon”

26. Nemrégiben zárt lapok

Menjen a Safari képernyőre, amelyen megtekintheti a nyitott oldalak előnézetét, és tartsa az ujját a “+” gombbal. Mielőtt megnyitná a közelmúltban bezárt lapok listáját. Ez akkor hasznos, ha véletlenül bezárt egy hosszú, nyitott oldalt, amelyet nehéz megtalálni a böngészési előzményekben.

27. Konvertáljon egy Safari oldalt PDF fájlba

Kattintson arra a lapra, amelyet le szeretne fordítani egy PDF dokumentumba, kattintson a Megosztás gombra, és küldje el az oldalt a nyomtatáshoz. A megnyíló előnézeti ablakban válassza ki a kívánt oldalt, és távolítsa el két ujját a középpontból. A Safari ablakban megnyílik egy PDF fájl.

28. Nyitás a háttérben

Ha gyakran hivatkozik a linkekre, és nem szeretne elszakadni a hosszú szövegek olvasásától, állítsa be a háttérben megjelenő új lapok megjelenítési módját. Ezt a lehetőséget engedélyezheti a Safari beállításai “Linkek” kiválasztásával.

Egyéb alapalkalmazások és szolgáltatások

29. Spotlight mint átalakító

Csúsztassa ujját bármelyik képernyőn Az iPhone megnyitja a Spotlightet. Használata jelentősen csökkenti azt az időt, hogy keressen valamit az okostelefonon. A Reflektor számos alkalmazást eredményez: segít neked megtalálni a podcast, a kulcsszó vagy a Twitteren megjelenő üzenet megfelelő kiadását. A hagyományos keresőmotor is konverterként működhet. Adja meg a “1 usd” vagy a “15 cm / cm” lekérdezést.

30. A lassított mozgókép átalakítása normál állapotba

Ha túlterhelt a funkciója a lassú forgatás, és véletlenül forgatták lassított, amit jobb lenne nézni természetes ütemben, hogy a videó az eredeti tempó egyszerűen anélkül, hogy további alkalmazásokat. Nyissa meg a videószerkesztési szekciót, és állítsa be az értékeket a sebességsávon. Ez a sáv az időzítési mező fölött van, ahol általában videoklipeket vágunk.

31. A szint

Az alapalkalmazás csomagja szinte használhatatlan a városban. De ha a képernyőt balra súrolja, akkor megkaphatja a szintet – ez egy nélkülözhetetlen eszköz a javításhoz és a telepítéshez.

32. Az Apple Music Store optimalizálása

Kapcsolja be a tárolási optimalizálási funkciót a zenei beállításokban, és az iPhone automatikusan törli azokat a dalokat, amelyeket ritkán hallgat. Ez csak akkor következik be, ha az eszköz memóriája elfogy.

Az iPhone-ról nem lehet törölni kívánt minimális zeneszámot beállítani.

33. A földrajzi elhelyezkedéssel kapcsolatos emlékeztetők

Az App Store munkatulajdonosai számos funkciót kínálnak, de sokan képesek az “Emlékeztetők” szabványnak. Például az alapalkalmazás emlékeztet arra, hogy a tejet nem csak 15:00 órakor vásárolja meg, hanem akkor is, amikor meglátogatja az üzletet. A funkció engedélyezéséhez válassza ki az “Emlékeztesse a helyére” elemet, és keresse meg a kívánt földrajzi elhelyezkedést a feladat paraméterei között.

akkumulátor

34. Az energiatakarékos üzemmód engedélyezése

Ha az iPhone több mint 20% -kal rendelkezik a töltéssel, de a legközelebbi foglalat még mindig nagyon messze van, érdemes energiatakarékos üzemmódra váltani. A mód aktiválásához egyszerűen kérdezze meg Siri-t, vagy keresse meg a megfelelő elemet az akkumulátor beállításaiban. Ezekben a beállításokban megtalálhatja a leginkább energiaigényes alkalmazások listáját, és időben lezárhatja azokat.

35. Csendes töltéscsatlakozás

A rezgések, amikor a töltést az iPhone-ra csatlakoztatják, elkerülhetők a fényképezőgép alkalmazásának megnyitásával, mielőtt csatlakoztatnák a villámhárító kábelt. A készülék megkezdi a töltést, és az érzékeny rokonai nem fognak ébredni hirtelen.

Contents