35 iPhone-funktioner, du måske ikke kender til

Tastaturgenveje

1. Opret billeder uden brug af berøringsskærmen

Du skal blot ringe til Siri i lang tid ved at trykke på knappen Hjem og bede om at tænde for kameraet. Hvis du vil tage et billede, skal du trykke på en hvilken som helst volumenknap på din smartphone eller hovedtelefoner.

2. Nødstop

I de sjældne tilfælde, når iPhone hænger, eller du skal frigøre enhedens RAM, vil en nødopstart hjælpe. Kun 10 sekunder holder du nede Hjem-knappen og låseknappen.

3. Tryk på knappen Hjem tre gange

Gå til “Universal adgang” i de grundlæggende indstillinger af iPhone. Slap ned til fanen “Tastaturgenvej” – før du åbner en liste over funktioner. Ved at trykke på Home-knappen tre gange, kan du starte VoiceOver, farveinversion (nyttig til læsning), nogle skærmindstillinger, skærmforstørrelse og Switch Control eller AssistiveTouch.

For at tænde for forstørrelsesglasset ved at trykke tre gange på Home-knappen, skal du blot vælge det tilsvarende element i “Universal Access”.

4. Dobbeltklik på knappen Home Sensor

Måske kan alle iPhone-brugere vide, at dobbeltklik på den mekaniske Home-knap åbner vinduet med programvalg. Men ikke alle ved, at et dobbelt tryk på sensorknappen “sænker” skærmen lidt, så ejerne af store smartphones nemt kan nå de øverste ikoner.

5. Brug 3D Touch

IPhone Egenskaber: 3D Touch

Hvis du har en iPhone 6 eller nyere, kan et 3D Touch gøre dit liv lettere og spare tid. Denne teknologi fremskynder bevægelsen mellem applikationer, gør skrive mere praktisk og ikke kun.

6. Omdirigering af lydstyrketaster

IPhone har to lydstyrkeindstillinger: den første til opkald og underretninger, den anden til musik og applikationer. Slukning i lydindstillingerne i skifteknappen “Skift af knapper” løser volumen af ​​opkaldet i den aktuelle position og giver sideknapperne kun kontrol med musik og applikationer.

Arbejde med tekst

7. Fortryd den sidste handling

Du skal bare ryste din smartphone, og iOS vil bede dig om at fortryde den sidste handling, uanset om det er et sæt, indsæt eller omvendt, at slette teksten.

8. Hurtig domæne indtastning

I de tilfælde, hvor tastaturet beder dig om at indtaste .com-domænet hurtigt, skal du holde fingeren på denne knap. Inden du åbner en liste over populære domæner, hvor du hurtigt kan skifte til den værdsatte .ru.

9. Fjernelse af mikrofonikonet fra tastaturet

Mikrofonikonet mellem mellemrummet og sprogændringsknappen bruges til stemmeindtastning af tekst. Du kan fjerne ikonet ved at flytte skyderen “Aktiver diktat” i den inaktive position i tastaturindstillingerne.

10. Lytte til teksten

iOS understøtter funktionen “Screen højt”. For at aktivere det skal du aktivere skyderen i talindstillingerne: “Indstillinger” → “Generelt” → “Universel adgang”. For at iPhone kan tale teksten på skærmen, skal du trække to fingre fra top til bund i ethvert program.

sikkerhed

11. Oprettelse af et alfa-kodeord til oplåsning

Hvis du ikke stoler på fire eller sekscifrede adgangskoder og ikke kan lide Touch ID-teknologien, kan du angive en lang adgangskode med bogstaver og tal.

Gå til kodeadgangskodeindstillingerne og vælg “Skift kodekode”. Systemet kræver, at du først indtaster den gamle kombination, og derefter den nye. På skærmen for at indtaste en ny adgangskode, klik på “Kode-kodeord parametere” og vælg en acceptabel indstilling.

12. Forøg nøjagtigheden af ​​Touch ID

For at gøre iPhone mere selvsikker og hurtig til at genkende dig, skal du oprette flere fingeraftryk af samme finger.

13. Oprettelse af skjulte billeder

Hvis du tager billeder i et standard kameraapplikation, gemmes de i biblioteket. For at beskytte billedet med et kodeord, er det nødvendigt at ty til snedig. Sluk eksporten af ​​fotos og indstil adgangskoden i indstillingerne i Notes-applikationen. For at tage et hemmeligt skud, skal du gå til at oprette en ny note og trykke på kameraikonet. Når billedet er taget, skal du klikke på “Export” og vælge “Block note”.

14. Tilgængelighed

Vi giver ofte smartphone til andres hænder “niveau i spillet,” “læs artiklen” eller “se videoen på YouTube.” Hvis du ikke stoler på nogen, der vil bruge din iPhone, skal du aktivere adgangen i indstillingerne: “Generelt” → “Universaladgang” → “Tilgængelighed”.

Når du overfører iPhone til nogen, skal du trykke på Home-knappen tre gange for at tænde adgangsvejledningen, og personen kan kun bruge det åbne program.

Siri

15. “Hvilken iPhone er dette?”

IPhone Egenskaber: Ejersøgning

Hvis du finder en tabt iPhone, skal du kontakte sin ejer uden at indtaste et kodeord, der hjælper Siri. Spørg hende: “Hvem er denne iPhone?” Eller “Hvem ejer denne iPhone?”, Og du vil se et vindue med navnet på ejeren af ​​gadgeten.

For at finde din iPhone kunne finde dig på denne måde, skal du gå til Siri-indstillingerne og i fanen “Data” tildele en kontakt med oplysninger om dig selv.

16. Mand stemme Siri

Ikke alle ved det, men vores trofaste elektroniske assistent kan tale i en behagelig mandlig stemme. Denne indstilling er tilgængelig i Siri-indstillingerne.

opkald

17. Ringer det sidst opkaldte nummer

For at gentage det sidste opkald behøver du ikke at gå til fanen Seneste. Klik på det grønne håndsæt på skærmen med tasterne, og iPhone vil bede dig om at ringe tilbage til det sidst kaldte nummer.

18. Hurtig adgang til dine foretrukne kontakter

Du kan hurtigt ringe til vigtige numre ved at føje dem til fanen Favoritter i standard-telefonapplikationen. Stryg til højre på skrivebordet, gå til widget panelet. Pak ned og klik på “Rediger”, og tryk så på plussiden af ​​widgeten “Favoritter”. Nu kan du ringe dine kære hurtigere og selv når skærmen er låst.

19. Definition af et indgående opkald i hovedtelefoner

Besvarelse af opkald fra hovedtelefoner er undertiden meget lettere end at nå til telefonen. For at finde ud af, hvem der ringer til dig, uden at få iPhone ud af lommen, skal du tænde for opkaldskommunikationsknappen i telefonens indstillinger.

meddelelser

20. Fjernelse af gamle beskeder

Fjernelse af irrelevante meddelelser hjælper med at genoprette ordre i korrespondance og frigive dyrebare megabyte af hukommelse. Find indstillingen “Efterlad beskeder” i indstillingerne og indstil den nødvendige tid, hvorefter meddelelserne slettes.

21. Gemme trafik i “Meddelelser”

For at undgå at spilde trafik på tunge vedhæftede filer, aktiver lavkvalitetsfunktionen i meddelelsesindstillingerne.

22. Tid for afsendelse af meddelelser

En af de ikke-indlysende funktioner i “Meddelelser” viser den nøjagtige tidspunkt for afsendelse. Bare skru fingeren fra højre side af skærmen.

Vækkeur

23. Installation af et opkald fra Apple Music

Evnen til at indstille din yndlingssang på vækkeuret er ikke et trick, men den grundlæggende funktion af iPhone, som mange mennesker ikke ved. Når du opretter en ny alarm, skal du klikke på fanen “Lyd”. Vend listen helt til begyndelsen, før standard ringetoner finder panelet med kendte navne og klik på “Sangvalg”.

24. Udsky alarmen

For at overføre alarmklokken til et senere tidspunkt er det ikke nødvendigt at søge efter den tilsvarende knap på skærmen. Klik på en hvilken som helst sideknap, og iPhone vil vække dig igen om ni minutter.

Et sådant interval blev valgt ikke ved et uheld: gamle mekaniske alarmer kunne ikke tælle præcis 600 sekunder. De tog ikke højde for den nuværende minut og begyndte at tælle i ni minutter fra den næste.

Safari

25. Søg efter ord på siden

Indtast det ønskede ord i adresselinjen. I rullemenuen under søgemaskinen skal du vælge emnet “På denne side”

26. Nyligt lukkede faner

Gå til Safari-skærmen, som viser forhåndsvisninger af åbne sider, og hold fingeren på knappen “+”. Inden du åbner en liste over for nylig lukkede faner. Dette er nyttigt, hvis du ved et uheld lukkede en lang åben side, der er svært at finde i browserhistorikken.

27. Konverter en Safari-side til en PDF-fil

Klik på fanen, som du vil oversætte til et PDF-dokument, klik på knappen Share og send den side, der skal udskrives. I det forhåndsvisningsvindue, der åbnes, skal du vælge den ønskede side og sprede to fingre væk fra centrum. En PDF-fil åbnes i Safari-vinduet.

28. Åbningslinker i baggrunden

Hvis du ofte klikker på links og ikke vil bryde væk fra at læse lang tekst, skal du indstille tilstanden til at vise nye faner i baggrunden. Du kan aktivere denne indstilling ved at vælge “Links” i Safari-indstillingerne.

Andre grundlæggende applikationer og tjenester

29. Spotlight som en konverter

Stryg ned på en skærm iPhone åbner Spotlight. Dens brug reducerer tiden betydeligt for at søge efter noget i smartphone. Spotlight producerer resultater fra mange applikationer: Det hjælper dig med at finde den rigtige udgivelse af en podcast, en besked på et søgeord eller en person på Twitter. En standard søgemaskine kan også fungere som en omformer. Indtast blot spørgsmålet “1 usd” eller “15 inches per cm”.

30. Konvertere slow motion video til normal

Hvis du spillede med slowmotion-funktionen og ved et uheld skubbet i slowmotion, hvad der ville se bedre ud på naturlig hastighed, kan du nemt tage videoen til det oprindelige tempo uden yderligere applikationer. Åbn videoredigeringsafsnittet og juster værdierne på hastighedsbåndet. Dette band er placeret over timing feltet, hvor vi normalt klippe videoklip.

31. niveauet

Kompas i den grundlæggende applikationspakke er næsten ubrugelig i byen. Men hvis du skraber skærmen til venstre, kan du få niveauet – en uundværlig enhed til reparation og installation.

32. Optimering af Apple Music Store

Aktivér lageroptimeringsfunktionen i musikindstillingerne, og iPhone automatisk sletter sange, som du sjældent lytter til. Det sker kun, når enhedens hukommelse løber ud.

Hvis du vil indstille den mindste mængde musik, der ikke kan slettes fra iPhone, kan du tildele en lagringsstørrelse.

33. Påmindelser om geografisk placering

Opgaveledere i App Store tilbyder mange funktioner, men mange er i stand til standard “Påmindelser”. For eksempel kan den grundlæggende ansøgning minde dig om at købe mælk ikke kun kl. 15:00, men også når du besøger butikken. For at aktivere denne funktion skal du vælge “Remind in place” og finde den ønskede geolocation i jobparametrene.

batteri

34. Aktivering af strømsparetilstand

Hvis iPhone har mere end 20% af opladningen, men det nærmeste stik er stadig meget langt væk, giver det mening at skifte til strømbesparende tilstand. For at aktivere tilstanden skal du blot spørge om det Siri eller finde det tilsvarende emne i batteriindstillingerne. I disse indstillinger kan du også finde en liste over de mest energiintensive applikationer og lukke dem i tide.

35. Lydløs opladningstilslutning

Vibrationer, når du tilslutter opladning til iPhone, kan undgås ved at åbne kameraapplikationen, inden du sætter lynet på. Enheden vil starte opladning, og dine følsomme slægtninge vil ikke blive vækket af en pludselig lyd.