5 aplikacija za izravno slanje datoteka s iOS na Android

Zahvaljujući razvoju trenutačnih poruka i društvenih mreža, lako možemo razmjenjivati ​​poruke, fotografije i videozapise s korisnicima bez obzira na OS koji upotrebljavaju. Međutim, sa siromašnim internetom ili potpunim odsustvom, prijenos datoteka, osobito velikih, postat će pravi problem. A ipak postoji rješenje – to su aplikacije koje izravno prenose datoteke s uređaja na uređaj, tj. Bez interneta.

Instashare

Ova aplikacija je jedna od najpopularnijih. Radi na principu drag’n’drop i podržava bilo koju vrstu datoteka. Potrebno je samo omogućiti pretraživanje i povlačiti željenu datoteku ikonu pronađenog uređaja. Za rad, aplikacija mora biti instalirana na oba uređaja, no budući da je Instashare dostupan za sve popularne platforme, to nije problem. Odlična je opcija za starije uređaje bez podrške tvrtke AirDrop i Bluetooth LE.

Brzi prijenos datoteka

Ova je aplikacija instalirana na Android uređaju i omogućuje vam stvaranje Wi-Fi mreže na koju se iOS uređaj već povezuje. Unutar ove mreže, na maloj udaljenosti, možete razmjenjivati ​​datoteke. Razmjena se provodi pomoću QR-kodova pa na iOS uređaju mora biti QR-čitač (bilo koji je prikladan). Veza do preuzimanja nalazi se u kodu, nakon čega počinje prijenos datoteka.

Feem

Feem radi isto kao Instashare, slanje datoteka preko lokalne mreže. U tom slučaju, naravno, aplikacija mora biti instalirana na iOS i Android uređajima. Svaki od njih dobiva vlastitu prijavu, nakon što saznate što, možete slati datoteke na uređaj.

moguće dijeliti

Ova aplikacija također ima sličnost s Instashareom, no, za razliku od nje, potpuno je besplatna, ne sadrži oglašavanje i nema nikakvih ograničenja na veličinu prenesenih datoteka. Uređaji su međusobno povezani izravno preko bežične lokalne mreže. Ugrađeni preglednik datoteka omogućuje vam jednostavno pregledavanje fotografija i videozapisa, a po potrebi – spremite u “Camera Roll”.

ShareIt

A još jedna aplikacija iz ove kategorije. SHAREit također povezuje uređaje izravno i stoga ne konzumira vaš internetski promet. Svi uređaji s instaliranim programom SHAREit mogu se automatski pronaći ako se nalaze u zoni vidljivosti. Osim toga, aplikacija vam omogućuje istodobno ne samo prijenos, već i primanje datoteka, tako da će se razmjena dogoditi brže.


Zaključno, želim reći da razvojni programeri moraju zbog raznih ograničenja za iOS morati ići na razne trikove kako bi implementirali izravni prijenos datoteka s uređaja na uređaj (a još više na drugim platformama) po mršavim mogućnostima koje im stoje na raspolaganju. Većina aplikacija radi na istom principu, zahtijevaju instalirani softver na oba uređaja i razlikuju se samo vizualno. Zato odaberite na temelju vašeg ukusa.

Loading...