9 απλοί τρόποι για να κάνετε χώρο στο iPhone και το iPad

Διαγράψτε τις περιττές εφαρμογές

Διαγράψτε τις περιττές εφαρμογές

Ναι, αυτό είναι το πιο κοινότοπο, αλλά ταυτόχρονα το πιο αποτελεσματικό βήμα. Κοιτάξτε τη συσκευή σας. Πιστεύετε πραγματικά ότι χρειάζεστε όλα τα παιχνίδια ή τις εφαρμογές που τρέχετε μία φορά το χρόνο; Σίγουρα οι περισσότεροι από αυτούς μπορούν να αφαιρεθούν χωρίς συνέπειες. Και αν εξακολουθεί να απαιτείται μια απομακρυσμένη εφαρμογή, μπορεί εύκολα να ανακτηθεί από το σύννεφο.

Επανεγκαταστήστε ξανά τις χρησιμοποιούμενες εφαρμογές από την αρχή

Επανεγκαταστήστε ξανά τις χρησιμοποιούμενες εφαρμογές από την αρχή

Ίσως παρατηρήσατε ότι ορισμένες εφαρμογές τελικά καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Τις περισσότερες φορές αυτό ισχύει για τους άμεσους αγγελιοφόρους, τους πελάτες των κοινωνικών δικτύων και τις υπηρεσίες cloud. Αυτό συμβαίνει λόγω της προσωρινής αποθήκευσης δεδομένων. Υπάρχουν εφαρμογές που σας επιτρέπουν να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη, αλλά είναι ευκολότερο να λάβετε και να επανεγκαταστήσετε την εφαρμογή από την αρχή.

Χρησιμοποιήστε τον γιατρό καθαρισμού

Χρησιμοποιήστε τον γιατρό καθαρισμού

Μην δώσετε προσοχή στο όνομα της εφαρμογής: Εκτός από τις πληροφορίες σχετικά με την μπαταρία, κάνει εξαιρετική δουλειά για τον καθαρισμό οποιουδήποτε απορριμμάτων. Στην καρτέλα Junk, μπορείτε να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη και να διαγράψετε προσωρινά αρχεία εφαρμογών εκκαθαρίζοντας τον ελεύθερο χώρο στο δίσκο. Επιπλέον, ο γιατρός της μπαταρίας μπορεί να απελευθερώσει μνήμη RAM, συμπεριλαμβανομένου ενός γραφικού στοιχείου ή ενός εικονιδίου γρήγορης εκκίνησης στην επιφάνεια εργασίας. Αυτό θα πρέπει να είναι χρήσιμο για τους λάτρεις του παιχνιδιού.

Ρυθμίστε την εξαγωγή φωτογραφιών και βίντεο

Ρυθμίστε την εξαγωγή φωτογραφιών και βίντεο

Κάθε χρόνο, η ποιότητα της φωτογραφικής μηχανής στο iPhone αυξάνεται και με αυτό αυξάνεται ο όγκος των δημιουργημένων φωτογραφιών και βίντεο. Με αυτό, δεν υπάρχει τίποτα που πρέπει να γίνει, δυστυχώς, είναι αδύνατο. Παραμένει μόνο εγκαίρως για να απελευθερωθούν τα περιεχόμενα των “Φωτογραφίες” στον υπολογιστή ή στο σύννεφο. Εάν η φωτογραφία σας δεν έχει αρκετό χώρο στο iCloud και δεν θέλετε να αγοράσετε επιπλέον χώρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο στο Google Photos ή ό, τι θέλετε.

Βάλτε τη μουσική σας σε τάξη

Βάλτε τη μουσική σας σε τάξη

Με την έλευση της Apple Music, η ανάγκη αποθήκευσης μουσικής στη μνήμη της συσκευής έχει εξαφανιστεί. Ωστόσο, αν θέλετε να κρατήσετε κάποιο κομμάτι μουσικής τοπικά για να έχετε πρόσβαση σε αυτό χωρίς την ύπαρξη του Διαδικτύου, τότε προσεγγίστε προσεκτικά αυτό το ζήτημα. Απλά χρειάζεστε πλήρη δισκογραφία των αγαπημένων σας καλλιτεχνών – πιθανότατα, μπορείτε εύκολα να περιορίσετε τον εαυτό σας σε playlist από τα πιο δημοφιλή κομμάτια.

Απενεργοποιήστε την αυτόματη ενημέρωση για τα podcast

Απενεργοποιήστε την αυτόματη ενημέρωση για τα podcast

Τα podcasts καταλαμβάνουν επίσης πολύ χώρο και, όπως γνωρίζετε, με την κυκλοφορία του iOS 8, η εφαρμογή για την ακρόασή τους αποτελεί μέρος του συστήματος. Αν δεν ακούτε πάντα τα podcasts στο iPhone ή στο iPad, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε την αυτόματη λήψη νέων επεισοδίων. Επιπλέον, μην ξεχάσετε να ενεργοποιήσετε την αυτόματη διαγραφή των οντοτήτων.

Διαγραφή μηνυμάτων

Διαγραφή μηνυμάτων

Είναι δύσκολο να πιστέψουμε, αλλά ακόμη και τα συνηθισμένα μηνύματα κειμένου μπορούν εύκολα να πάρουν μερικά gigabytes χώρου στο δίσκο με την πάροδο του χρόνου. Τι μπορούμε να πούμε για το iMessage και άλλους αγγελιοφόρους, στους οποίους αποστέλλονται, εκτός από το κείμενο, φωτογραφίες, βίντεο και άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σαφής Σαφάρι

Σαφής Σαφάρι

Όλα τα προγράμματα περιήγησης αποθηκεύουν το ιστορικό, τη μνήμη cache και άλλα δεδομένα. Το Mobile Safari δεν αποτελεί εξαίρεση. Κάντε το συνήθεια τουλάχιστον μερικές φορές για να μεταβείτε στις ρυθμίσεις του Safari και να διαγράψετε το ιστορικό και τα δεδομένα.

Κάντε μια επαναφορά και επαναφορά

Κάντε μια επαναφορά και επαναφορά

Λοιπόν και επιτέλους η πιο ενοχλητική, αλλά ταυτόχρονα αποτελεσματική μέθοδος. Η διαγραφή και επαναφορά της πλήρους μνήμης θα επιστρέψει τη συσκευή iOS στην αρχική της μορφή, αλλά, φυσικά, θα χάσετε όλα τα δεδομένα σας. Επομένως, πριν προχωρήσετε στη διαδικασία, βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας στο iTunes ή στο iCloud. Στη συνέχεια, μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις” → “Γενικά” → “Επαναφορά” και κάντε κλικ στην επιλογή “Διαγραφή όλων των περιεχομένων και ρυθμίσεων”. Έπειτα, απομένει μόνο να επαναφέρετε τη συσκευή σας από ένα αντίγραφο ασφαλείας (ή ακόμα καλύτερα να το ρυθμίσετε ως νέο και να κάνετε ξανά λήψη όλων των εφαρμογών).


Αυτό φαίνεται να είναι όλα. Αν γνωρίζετε τους πρόσθετους τρόπους για να καθαρίσετε τη θέση στη μνήμη των συσκευών iOS, ενημερώστε τους σχετικά με τα σχόλια.