Coolors – най-лесният начин да изберете перфектната цветова палитра

Каквото и да правите – създаване на уеб сайт оформление, дизайн брошури, интерфейс приложение или проект в Adobe Illustrator, – един от основните начини за привличане на вниманието на публиката е изборът на успешен цветова палитра. За мобилни устройства и настолни системи имат много приложения, можете да експериментирате с цветове като иска ръчно цвят HEX-код или изберете желаната палитра на RGB.

Coolors – приложение на Fabrizio Bianchi (Fabrizio Bianchi), който знае как да го направи по-бързо и по-лесно. Придвижване в палитри, за да намерят най-подходящия цвят, можете просто с натискане на клавиша за интервал, любимия си цвят, можете да заключите и да доведе резултатите до съвършенство – точната яркост, за наситеността и нюансите.

След регистрацията в профила можете също така да запишете готовите палитри в PDF, PNG, SCSS, SVG или просто да копирате връзката и да споделите резултата с клиента, приятелите или колегите си. Всеки цвят се подписва с HEX-код, който може да се използва във всеки графичен редактор. Палитрата се състои от пет цвята, което е стандартно за приложения от този вид. Увеличете или намалете броя, който не можете.

Това приложение за iOS, представено наскоро, напълно съответства на уеб версията му. То е също толкова минималистично, има подобна функционалност и е също толкова удобно за използване. Можете да изтеглите Coolors безплатно от App Store.

 Coolors