Най-добрите приложения за iPad за редактиране на видео: iMovie, Pinnacle Studio и др

Нашият iPad, всъщност, е многофункционално устройство с много различни сценарии за използване, като един от тях е редактирането на видео. Благодарение на големия диагонал на екрана и сравнително мощното уплътнение iPad с лекота може да се използва за монтаж на прости ролки. Видео от последната ви ваканция, материя в детската градина и всяко друго домашно видео – лесно можете да се превърнете в “филм”. Apple се погрижи за нас и пусна iMovie за iPad, но освен това има много други подобни приложения. Заслужава ли да се търсят алтернативи и кои заслужават вашето внимание?


Imovie

imovie1

Както разбирате, iMovie е собственото приложение на Apple за инсталация и е пренесен в iOS с OS X. С него можете да импортирате клип и няколко клипа; нарязани или лепени на правилното място; Добавете преходи, ефекти и заглавия. Също така iMovie поддържа създаването на хладни ремаркета в движение. В допълнение, той разполага с всички традиционни функции за редактиране на приложения, като например картина в картина, разделен екран, забавен ефект и др. Интерфейсът и използването на приложението е подобно на версията на Mac, така че, ако сте запознати с него, усвояването на iMovie на iPad не отнема много време. Също така си струва да отбележите, че можете да изпращате завършени видеоклипове на Apple TV или на друго устройство с iOS чрез AirDrop.

imovie2

Ако не искате да се отделите от екосистемата на Apple и предпочитате маркови приложения – изберете iMovie.

Pinnacle Studio

връхна точка

Pinnacle Studio, известно преди като Avid Studio, съществува значително по-дълго време от iMovie за iOS и съдържа много от функциите си. Интерфейсът за управление е малко по-различен, но ви позволява да показвате повече контроли, както в професионалните приложения за редактиране. Предимствата на Pinnacle Studio включват поддръжка за Box, Vimeo, Dropbox, Google Диск и Microsoft SkyDrive, което не е в Imovie. След като филмът ви е готов – можете веднага да го качите в облака или да го споделите чрез Facebook, YouTube или Vimeo.

pinnacle2

Ако се интересувате от повече опции за редактиране и интеграция с видео услуги и съхранение в облак – Pinnacle Studio е точно от какво се нуждаете.

Videon

videon1Videon е универсално решение. С него можете не само да монтирате видеото, но и да го заснемете, т.е. да стреляте. Приложението има много възможности за снимане, като например превключване между предни и задни камери, видео стабилизиране, ниво на аудио запис и много други. Що се отнася до редактирането, Videon има всички традиционни функции, освен това има филтри за корекция на цветовете, ефекти, предварителен преглед и други функции.

videon2

Ако вашите планове включват снимане на висококачествено видео, с минимална нужда от редактиране – опитайте Videon.

Magisto

magisto1

Всъщност Magisto е инструмент за редактиране на видео, но също така е много удобен за създаване и споделяне на видеоклипове. Просто изберете снимката или видеоклипа, от който искате да монтирате видеоклипа, решете стила и изберете песента или мелодията, която ще се използва като саундтрак – всичко останало ще бъде направено от Magisto. След като приложението завърши рендирането на филма – ще получите известие и незабавно ще можете да го гледате или да го споделите с приятелите си. В безплатната версия можете да добавите до 10 клипа, след което ще трябва да си купите абонамент.

magisto2

Ако искате да създадете невероятни видеоклипове с минимално усилие – Magisto (като вземете под внимание абонамента) ще бъде най-добрият избор.


Има ли някакви въпроси, коментари или предложения? Добре дошли в коментарите – винаги се радвам да говоря и да помогна. Остани с нас, има още много да дойде!

(чрез)