Najbolje iPad aplikacije za uređivanje videozapisa: iMovie, Pinnacle Studio i drugi

Naš ipad zapravo je višeslojan uređaj s mnogo različitih scenarija korištenja, od kojih je jedan video editiranje. Zbog velike dijagonale zaslona i relativno snažnog punjenja ipad s lakoćom može se koristiti za ugradnju jednostavnih valjaka. Video s vašeg posljednjeg odmora, matineja u vrtiću i bilo koji drugi kućni videozapis – lako se možete pretvoriti u “film”. Apple se brinuo o nama i objavio iMovie za ipad, ali osim toga postoji i mnogo više sličnih aplikacija. Je li vrijedno tražiti alternative i koje one zaslužuju vašu pažnju?


iMovie

imovie1

Kao što razumijete, iMovie je Appleov vlasnički zahtjev za instalaciju i prijenos na iOS sa OS X. Uz to, možete uvesti isječak i nekoliko isječaka; rezati ih ili lijepiti na pravo mjesto; Dodajte prijelaze, efekte i naslove. Također iMovie podržava stvaranje hladnih prikolica u pokretu. Osim toga, sadrži sve tradicionalne funkcije za uređivanje aplikacija, kao što su slike na slici, podijeljeni zasloni, sporostni učinci i još mnogo toga. Sučelje i upotreba same aplikacije slični su verziji Mac, pa ako ste upoznati s njom, upravljanje iMovieom na ipadu ne zahtjeva puno vremena. Također je potrebno napomenuti da možete poslati gotove videozapise na Apple TV ili na neki drugi iOS uređaj putem AirDopa.

imovie2

Ako se ne želite udaljiti od ekosustava Apple i preferirate markirane aplikacije – odaberite iMovie.

Pinnacle Studio

vrh

Pinnacle Studio, nekada poznat kao Avid Studio, postoji znatno duže od iMovie za iOS i sadrži mnoge njegove značajke. Upravljačko sučelje je malo drugačije, ali vam omogućuje prikaz više kontrola, kao u profesionalnim aplikacijama za uređivanje. Doplate Pinnacle Studio uključuju podršku za Box, Vimeo, Dropbox, Google Drive i Microsoft Skydrive, što nije u iMovieu. Kada vaš film bude spreman – možete ga odmah prenijeti u oblak ili ga dijeliti putem usluge Facebook, YouTube ili Vimeo.

pinnacle2

Ako ste zainteresirani za više mogućnosti uređivanja i integraciju s video uslugama i pohranu u oblaku – Pinnacle Studio je upravo ono što vam je potrebno.

Videon

videon1Videon je univerzalno rješenje. Uz to, ne možete montirati samo videozapis, već ga i uhvatiti, odnosno snimati. Aplikacija ima puno mogućnosti snimanja, kao što je prebacivanje između prednjih i stražnjih fotoaparata, stabilnost videozapisa, razina snimanja zvuka i još mnogo toga. Što se tiče uređivanja, Videon ima sve tradicionalne funkcije, osim toga ima filtre za korekciju boje, efekte, pregled i druge funkcije.

videon2

Ako vaši planovi uključuju snimanje visokokvalitetnih videozapisa, uz minimalnu potrebu za uređivanjem – isprobajte Videon.

Magisto

magisto1

Zapravo, Magisto je alat za uređivanje videozapisa, ali je također vrlo pogodan za stvaranje i dijeljenje video zapisa. Jednostavno odaberite fotografiju ili videozapis s kojeg želite montirati videozapis, odlučite o stilu i odaberite pjesmu ili melodiju koja će se koristiti kao zvučni zapis – sve ostalo će učiniti Magisto. Nakon što aplikacija završi s prikazivanjem filma – primit ćete obavijest i odmah ćete moći pogledati videozapis ili ga podijeliti s prijateljima. U besplatnoj verziji možete dodati do 10 isječaka, nakon čega ćete morati kupiti pretplatu.

magisto2

Ako želite stvoriti spektakularne videozapise s najmanjim naporom – Magisto (uzimajući u obzir pretplatu) bit će najbolji izbor.


Ima li kakvih pitanja, komentara ili prijedloga? Dobro došli na komentare – uvijek mi je drago pričati i pomoći. Ostani s nama, ima mnogo više!

(preko)

Loading...