Plex – savršen način pregledavanja glazbene biblioteke na Apple TV-u

Reci mi iskreno, koliko filmova mjesečno kupujete ili unajmljujete u iTunesu? I vlasnici Apple TV-a, imate li više troškova za licencirani sadržaj? Čak i ako smo kupili svaki film ili seriju koja je dostupna na medijskom playeru, i dalje ćemo zadržati sadržaj u mapama naših računala. Ne zato što je šteta 100 rubalja za iznajmljivanje, već zato što je većina serije, na primjer, na ruskom presnimavanju, a to je veliki nedostatak za mnoge. Ali na Apple TV ne možete spojiti vanjski disk da biste pregledali sljedeću seriju. Što da radim? Alternativno, možete koristiti izvrsnu Plex aplikaciju, dostupnu za Mac, iOS i ostale platforme.

Sigurno, mnogi naši čitatelji već su upoznati s razvojem i uživaju u svim njegovim prednostima. No, uvijek će postojati netko tko još nije svjestan događaja i da ima Apple TV spojen na televizor, nastavlja gledati videozapis s DVD-a ili vanjskog HDD-a. Dolje s žicama! Dovoljno je stalno manipulirati kabelima i kopirati video s jednog diska na drugi.

Snimak zaslona 2015-04-07 18.57.44

Plex je instaliran na dva uređaja. U tom će slučaju vaše računalo pokrenuti OS X i iOS uređaj. Servisni dio bit će instaliran na Macu, a dio klijenta bit će instaliran na pametnom telefonu ili tabletu. Sad možemo dodati samo potrebne kategorije (filmovi, serije, glazba …) i mape u kojima su pohranjene multimedijske datoteke.

Snimak zaslona 2015-04-07 18.58.27

Nakon dodavanja svih potrebnih mapa, Plex će skenirati njihov sadržaj, a zatim preuzeti nedostajuće plakate i opise tako da se ne zbune s onima koji vole pohranjivati ​​seriju u desetke bez brisanja nakon završetka gledanja. Sve to, naravno, konfigurirano je na prikladnom web sučelju pod računom (jeste li već registrirani?).

IMG_0413 IMG_0414

Sve što trebate učiniti je otvoriti iOS aplikaciju pod istim računom i odabrati svoj omiljeni videozapis ili glazbu. Reprodukcija počinje na uređaju. Mislim da je jasno što treba učiniti sada gledati videozapis na velikom zaslonu TV-a: samo uključite AirPlay i započnite reprodukciju na konzoli.

IMG_0415 IMG_0416

Za razliku od analognog, koji sam koristio prije, AirVideo HD, Plex znatno brže počinje igrati datoteke i sasvim ispravno “premotava” video. Aplikaciju možete instalirati na sve svoje iOS uređaje i reproducirati sadržaj iz bilo kojeg od njih. Dovoljno je prijaviti se s računom ili dodati novi u postavke poslužitelja. Odvojeno računovodstvo korisno je za roditelje koji će moći vidjeti statistiku u praćenju, koliko, na primjer, serija je gledala dijete umjesto da radi domaću zadaću.

Snimak zaslona 2015-04-07 18.59.33

Nažalost, više prilagodbe roditeljskog pristupa moguće je samo na proširenom PlexPass računu (4,99 dolara mjesečno i 39,99 dolara godišnje). No, uz to ćete imati i druge, jednako zanimljive mogućnosti. Na primjer, gledanje videozapisa s računala na pametnom telefonu ili tabletu putem interneta u bilo kojem trenutku, bez obzira gdje se nalazite. Instalirane aplikacije za PlayStation 4 i Xbox One na konzolama nove generacije također će naučiti kako igrati sadržaj s vašeg računala s pretplatom (službeno možete preuzeti Plex iz trgovina aplikacijskih konzola). I neke druge mogućnosti.

Snimak zaslona 2015-04-07 19.05.04

Ali, vjerojatno, glavna prednost Plexa je multiplatform. Čini se da će Plex uskoro biti instaliran čak i na mikrovalnu pećnicu i hladnjak, a da ne spominjemo pametne telefone, tablete i računala s operativnim sustavom OS X, Windows, Linux, televizore nekih modela i mrežnu pohranu.

  plexcon PlexConnect – dodatak koji vam omogućuje da se Plex integrirate u Apple TV bez jailbroken zamjenom certifikata i DNS-a. Na prethodnim verzijama sustava iOS za Apple TV aplikacija “Prikolice” zamijenila je Plex. No, nakon što je ova “rupa” bila pokrivena, korisnici su počeli zamijeniti i druge instalirane aplikacije.

Određena, ali skuplja alternativa AirVideo HD-u, s dodatnim značajkama, platformama i dobrom kvalitetom rada. A kako gledate filmove i TV emisije? Podijelite metode u komentarima!

Službena stranica Plex