Tökéletes fényképeket készítünk az iPhone-on: egy lecke a The Verge-ból

A Verge at Work egy sor cikk a The Verge weboldalán arról, hogyan kell csinálni valamit és tökéletesen csinálni. Ma arról szól, hogyan lehet lenyűgöző fényképeket készíteni az iPhone készülékével. A szerző ezt a cikket, Jordan Oplinger, figyelmeztet a tanácsokat és megoldásokat, ami lesz szó, amely a személyes tapasztalat és szubjektív, ugyanakkor ellentmondásos pillanatait, akkor mindig megvitatjuk a megjegyzéseket. Kellemes olvasás.

Mindig imádtam képeket készíteni és mindig azt hittem, hogy a legjobb kamera mindig az Önnel van. Az okostelefonok korában ez a megállapítás sokkal fontosabb, mint valaha, hiszen a fényképezőgép folyamatosan szinte mindenki zsebében van. Sok éven át megváltoztattam az okostelefont, és letöltöttem sok alkalmazást a forgatáshoz, és ma a tökéletes kombináció számomra az iPhone 5S és egy tucat fotóalkalmazás minden alkalomra.

Az App Store-ban több száz vagy akár több ezer alkalmazás található fényképek rögzítésére és feldolgozására. Én sokáig, „sat” a PhotoForge2 és PictureShow, majd tovább haladt a SwankoLab és Noir Photo, ahol óriási lehetőségeket vignettálás (kb sáv – .. Dimming fotók élek). Tény, hogy minden alkalmazás tökéletes megbirkózni egy vagy két feladat, ami engem állandóan az import és az export képek a app az app. De az eredmény szerencsére mindig megéri.

felmérés

Mindez magától veszi a képeket. Beállíthatja az expozíciót, kiválaszthatja a színek hőmérsékletét, és növelheti a feldolgozás folyamatában már meglévő élességet, de sokkal könnyebb lesz, ha a fényképet a kezdetektől fogva megfelelően felveszik. A fókuszálás és az expozíció a fő prioritások. Ha nem biztos abban, hogy megfelelően összpontosított – mozgassa a fókuszt, és készítsen egy másik képet. És még egy.

Feldolgozott a VSHCcam-val lv01 előre beállítva

Természetesen sok alkalmazás van – alternatívái a szabványos iOS kameráknak, de azt hiszem, a képességek eléggé eléggé szinte minden esetben. Itt van egy rács (kapcsolja be, ha még nem kapcsolta be: Beállítások> Fotó és kamera> Rács), ami nem engedi elfelejteni a harmadikok szabályait. Nem mindig követem ezt a szabályt, de ez a rács, amely lehetővé teszi számomra, hogy tudatosan, nem véletlenül megsértsem.

Szeretem továbbá az autofókusz és az expozíció rögzítését. Nyomja meg és tartsa lenyomva a keretet a kompozíció adott szakaszában, és maga az alkalmazás kiszámolja a fókuszt és az expozíciót, figyelmen kívül hagyva a fennmaradó területeket. Ez nagyon kényelmes, ha például naplementekor sziluettet vagy makrót készít az ablak előtt.

Vannak olyan alkalmazások is, amelyek lehetővé teszik az expozíció és a fókusz felosztását, hogy testre szabhassák őket. Néha ez hasznos lehet, de gyorsan elveszítik. Ha gyorsan kell fényképet készíteni, a normál fényképezőgép nem egyenlő.

HDR

Az iPhone 5S a legjobb fotomátrix az okostelefonok piacán, de ez jelentéktelen a professzionális kamerák felszereléséhez képest. Ez nyilvánvalóvá válik, amikor az iPhone nagy kontrasztú jelenettel találkozik – a részletek, az árnyékok és az árnyalatok elvesztek. És akkor a HDR belép a játékba. A program két azonos képet ötvözi (ne mozdítsa el a kamerát!), Amelyek közül az egyik a túlzottan kifinomult, míg a másikban alulértékelt. Az eredmény valóban elképesztő. Sokan használják rá, hogy irreális képeket hozzanak létre, de inkább használni szeretném, ha kompenzálnám a mobil kamera hátrányait. A standard funkció nem rossz, de számomra hosszú ideig választottam a ProHDR-et – ez az alkalmazás valóban sokat képes.

ProHDR

A folyamat hihetetlenül egyszerű: mielőtt két futó – egy húzás egy könnyű pont, a másik – egy sötét. Ne válassza ki a maximális értékeket, ezáltal a fotó túlságosan ellentétes és természetellenes lehet. Állj meg 80% -kal, és készíts fényképet. Az első alkalommal nem tud működni, ha például kicsit mozgatta a fényképezőgépet vagy mozgó tárgyakat.

Feldolgozott VSCOcam b5 előbeállítással

feldolgozás

Korábban ez egy igazi kínzás – élesítés egy alkalmazásban, ellentétben – egy másik, és harmadszor – a szűrők használata. De mindez hátrahagyott, amikor én, mint sokan előtte, átköltöztem a VSCO Cam-ra. A lehetőségek széles választéka, és ami a legfontosabb – a szűrők intenzitásának kiválasztása. By the way, nagyon szép és stílusos szűrők. Én szó szerint beleszerettem ebbe az alkalmazásba és most szinte mindent csinálok benne.

Minden szakaszban a forgatás a közzététel az interneten. A könyvtár ideális egyszerre több fénykép importálására, törölve ugyanazt vagy sikertelenül, jó jelöléseket és természetesen még jobbá téve őket.

Élesítés:

élesít

Leggyakrabban először megnövelem az élességet. Természetesen ez nem a legjobb szokás, de megértem, hogy ez a fotó “perspektívája”. Nyereség 1 vagy 2 – elég, de ha már megtorpant a hangsúly kipróbálhatja akár az 5. vagy 6. Try. Minél többet élesség növeléséhez, annál több zaj van a képen, és ne felejtsük el, hogy milyen jól néz ki a világos mobil képernyőjén nem az elvárásoknak a kijelzőn tovább.

expozíció:

Az expozícióval óvatosnak kell lennie, 1 vagy 2 a kívánt irányba – ez a maximális. Természetesen el lehet kapni egy túl sötét (vagy fordítva) fotót, de ez egy kivétel, mint a szabály.

hőmérséklet:

szín-temp

A virágok hőmérséklete sok olyan alulbecsülést jelent. Azonban komolyan javíthatja az eredményt. Például a természetes fény alatt készített fotók természetesnek tűnhetnek, amíg belépnek a szobába. A mesterséges megvilágítással túl melegnek tűnnek, de beállítják a hőmérsékletet, amit könnyen kijavíthat.

Ez a három beállítás csak jelentősen javíthatja a képet. Véleményem szerint alapvetőek. Eltekintve attól, vannak még egy tucatnyi, de óvatosan kell őket használni, és amikor nagyon szükséges.

szűrők

Amellett, hogy a szabad, VSCO van szűrők, amelyeket meg kell vásárolni a pénzért. Azt javaslom, hogy ne próbálkozz, és vegyél egy “csomagot” kezdeni. Miután egy szűrő van kiválasztva, én még egyszer elmegyek a „Tools”, hogy állítsa be a kontraszt és a színtelítettség (és gyakran csökkenteni kell a szűrőt, hogy inkább természetes). Néha árnyékmentő árnyékokat állítok be a szűrő alkalmazása után kevésbé világos részletek megtételére. Amikor a fotó úgy néz ki, mint akarod – csak importáld a galériába (mentés a fényképezőgépbe). Küldhet fényképeket közvetlenül a VSCO Cam-ról az Instgramra, a Twitterre, a Facebook-ra, a Weibo-ba vagy e-mailben.

Feldolgozott VSCOcam-val c1-es presettel

“Fényképészeti film 0”

Ön készített egy fényképet, feldolgozta több alkalmazás használatával és lefektetett, például az Instagramban. Gondoljuk, a galériájában még több szükségtelen másolat van ugyanabból a fotóból? Néhányan üres e-mail fiókot keresnek, de személyesen egy üres iOS galériából álmodom.

Számos alkalmazás megígéri, hogy megbirkózik az albumai káoszával, de egyikük sem nevezhető tökéletesnek. Az Everpix közel állt ehhez, de sajnos már nincs ott. A Google+ és a Flickr kombinációját használom. A Google+ automatikusan ment minden olyan kockát, amelyet teljes felbontásban készítettem, ami igazán megnyugszik és bizalmat ad, hogy egy jó keret nem fog örökké elveszni. A feldolgozott fényképeket elküldöm a Flickrbe, ahol egy terabyte szabad hely elegendő mindenki számára. Ezután mindent lemásolok a “fotográfiai filmről” – a tisztaság és a rend.

Végezetül azt szeretném mondani, hogy az okostelefonokról készített fotók módja folyamatosan változik. Új alkalmazások naponta jelentek meg, mindegyik elméletileg teljesen vagy csak egy részét tudja megváltoztatni az egész folyamatot. Emellett új okostelefonok jönnek ki. Az olyan termékek, mint a Lumia 1020 és a Galaxy Camera, fogadják a fotót és meghatározzák a mobil fotózás jövőjét.

Tiszta, éles és ízlésesen feldolgozott fotó.

***

(Via)