Как да тъкат красиви плитки: 6 варианта с различна сложност

Защо трябва да тъкаме плитки

 1. Шипката запазва красив и чист вид за дълго време. Тъкане не е страх от вятъра или влажност, не набръчкана, и е електрифицирана под капачката е по-малко от насипно косата.
 2. Красивите плитки са подходящи навсякъде. На плажа, в офиса или на сватбата ще изглеждат еднакво добре.
 3. Дори ако притежавате само една тъкан, на нея можете да създадете безкраен брой вариации. Например, плисете две или три плитки вместо една. Или украсете косата си с аксесоари. В плитки можете да тъкат панделки, шалове, можете да добавите декоративни фиби или фиби. Лято в косата ще изглежда добре живи цветя.

Как да тъкат плитки

 1. По-добре е да започнете с прости опции. Не бързайте да тъчете сложна плитка от косата, практикувайте върху панделки или конци от молина. След като усвоихте принципа, можете да експериментирате с местоположението, количеството и сложността на плитките.
 2. Ако се сплетете, не използвайте огледало, не вярвайте на усещанията. Ориентацията към огледалото е доста трудна, но силно попада в процеса.
 3. Това с косата е по-лесно да се работи, те трябва да бъдат измити, изсушени и правилно пенирани. Мъс или гел за оформяне също е полезно: благодарение на него, косата ще стане послушна.
 4. При плетене плитки е по-добре да се използват дървени гребени. Дървото електрифицира косата по-малко от пластмасата, което означава, че ще бъде по-лесно да работите с нишки.
 5. Променящите се направления според схемата равномерно ги опъват. След тренировка, ще овладеете всяко тъкане.

6 варианта на тъкане

Scythe на две направления

Плитка от две направления е усукана опашка от две нишки, която ще приляга на косата със средна дължина. Тъкането може да се използва за френския плик. Красиво ще изглежда като лента, вплетена в турникет.

 1. Разделете косата на две направления.
 2. Завържете лентата на един от тях.
 3. Обърнете всяка ключа по часовниковата стрелка.
 4. Обърнете нишките обратно на часовниковата стрелка. Разликата в посоката няма да позволи на шпагата да се разпадне.
 5. Прикрепете краищата на косата си с лента.

Риба опашка

Тази коса завладява със своята зрелищна сила, макар че е преплетена доста просто. Подходящ за косата до раменете, но изглежда особено добър за дългите.

Една проста версия е тъкана от задната част на главата.

 1. Разделете косата на две части.
 2. От лявата страна на ухото отделете тънката струна и я хвърляйте отгоре от дясната страна.
 3. След това отделете тънката нишка близо до дясното ухо и завъртете наляво.
 4. Повторете стъпки 2 и 3, докато стигнете върховете на косата си. Осигурете плитката с гумена лента или лента.

Ако искате да усложнете тъкането, направете френски плик, превръщайки се в риба опашка.

Френски шиш

Френският плик върви добре с строг офис костюм. Тя е плетена на основата на плитка от три направления. Подходящ за дълга коса и средна дължина на косата.

 1. Разделете косата на три части.
 2. Плъзнете крайната дясна част в центъра.
 3. След това изпратете наляво наляво.
 4. Продължете, докато изчезне косата.

За промяна, можете да тъчете френски плитка само до средата на шията. Останете останалите нишки в пакет или, закрепени с еластична лента, оставяйте под формата на опашка.

водопад

В сърцето на една и съща плитка от три части. Необичайната коса е прикрепена към освободените нишки. Тази плитка е подходяща дори за дължина на косата до брадичката. Тя е изтъкана хоризонтално от храма. Можете да събирате косата по този начин само от едната страна. И можете да направите симетрична тъкат и да го носите, вместо на джантата: полагане събира коса и не им позволи да влязат в окото.

 1. Отделете от храма косата и я разделете на три части.
 2. Началото е същото като в обикновена плитка от три направления. Хвърлете горната нишка към центъра, след което направете същото и с дъното.
 3. Още веднъж изпратете горната и след това долната нишка към центъра.
 4. Добавете нишка от косата към върха.
 5. Не е необходимо да добавяте нищо към дъното. Вместо това, под съществуващата долна нишка, да се съберат другите, да се отделят от свободната коса. Освободете стария. Нов ход в центъра.
 6. Повторете стъпки 4 и 5, докато стигнете до средата на главата. Временно фиксирайте плитката.
 7. Направете симетрична тъкан от другата страна.
 8. Краищата на двете плитки са свързани помежду си и са фиксирани с еластична лента или лента.

Четирипластова плитка

Сложността на тъкането ще позволи без неудобство да се приложи тази възможност не само към женската коса, но и към дългата брада.

Първо, опитайте да тъчете прав плит. Когато овладеете тъкането, можете да направите тази техника с плитки от задната част на главата или джантите. За да не се объркате, не забравяйте, че само последните последователности трябва да бъдат преместени.

 1. Разделете косата на четири части. Вземете две направления в дясно и две в лявата ръка.
 2. Най-лявата нишка (ще я считаме за първа) се простира над втората и третата. Сега в лявата си ръка ще имате втората и третата част. Първият и четвъртият ще бъдат от дясната ръка.
 3. Най-дясната нишка (четвърта) трябва да бъде поставена под първата.
 4. Отново вземете лявата лента (втора). Начертайте го за следващия (трети) и за четвъртия. В лявата ръка ще имате третата и четвъртата нишка. Първият и вторият ще бъдат в дясната ръка.
 5. Най-дясната нишка се държи под следващата.
 6. Левият ръб се поставя под следващия и над следващия и го хвърля в другата ръка.
 7. Изчертайте най-дясно под следващата, която току-що се преместихме.
 8. Повторете стъпки 6 и 7, докато стигнете края на нишките.
 9. Улейте плетената лента или гумената лента.

Плюшено от пет направления

Тъкането прилича на ирландските плетени шарки на Арана. Тази опция ще изисква обучение, но плитките от много направления изглеждат много необичайни и ярки.

Практикувайте въртене на една коса от пет направления, базирани на висока или ниска опашка. Опашката ще държи косата и ще бъде по-удобно да се работи. Когато овладеете този метод, отидете на без косми без опашка или направете френски плитка с такова тъкане.

 1. Разделете косата на пет идентични части.
 2. Вземете трите средни нишки. Първо, прехвърлете в центъра лявата, а след това и дясната – точно като в една плюнка от три направления. После вземете последните нишки от трите средни стойности, повдигнете ги върху тъканта и временно затегнете скобата.
 3. Вие ще имате средна линия и две странични направления, които все още не сме докоснали. От тези три направления поставете най-лявата в центъра. След това отидете в крайната дясна част.
 4. Закачете средната нишка с друга скоба. Това няма да позволи на тъкането да се разпадне.
 5. Разхлабете нишките, които сте повдигнали. Поставете ги на ръбовете на тъканите.
 6. Вземете нишките, с които току-що работехте – сега е втората и четвъртата част от тъкането. Вземете ги и ги закрепете върху косата си.
 7. От останалите три части първо преместете най-лявата част на центъра, а след това най-дясната.
 8. Закачете средната нишка с клипс.
 9. Спуснете повдигнатите нишки и ги поставете върху краищата на тъкането.
 10. Вдигнете и фиксирайте втората и четвъртата нишка.
 11. Повторете стъпки 7-10 до края на тъкането.