Как да възстановите флаш устройство

– 1 –

Първо, направете основни стъпки, за да изключите типичните проблеми от страна на компютъра. Свържете устройството чрез друг USB порт. Това не помага – рестартирайте компютъра.

– 2 –

Ако системата изобщо не реагира на свързването на USB флаш устройство, първо прочетете как да накарате компютъра да види USB устройството.

– 3 –

Проверете устройството за програми, които могат да възпрепятстват правилната му работа, като използвате антивирус.

Следвайки допълнителни инструкции, можете да възстановите само ефективността на флаш устройството, но не и информацията за него. Ако USB устройството не съхранява важни данни, след това безопасно да продължите.

В противен случай първо се опитайте да възстановите информацията, като използвате специални програми. И едва след това следвайте стъпките, изброени по-долу, за да поправите самото устройство.

– 4 –

Правилно форматирайте USB устройството.

– 5 –

Използвайте програмата, за да поправите флаш устройството от производителя. Такива инструменти са в Transcend, PQI, ADATA и други разработчици на USB устройства. Просто трябва да отидете на официалния сайт на производителя, да намерите подходящия софтуер там, да го изтеглите на компютъра и да го използвате според приложените инструкции.

– 6 –

Ако разработчикът на устройството ви не предоставя софтуер за поддръжка или не ви помага, използвайте програма за поправка на флаш устройство на трета страна. Подобна помощна програма, която едва ли ще намерите за MacOS, тази опция е предназначена за потребители на Windows.

Този метод може да помогне и да повреди диска. Ако не сте сигурни, не поемайте рискове.

Същността на метода е, както следва: необходимо е да се знае параметрите на VID и PID на вашето устройство, за да ги намерите съвместим памет с програмата и да го използвате, за да се възстанови.

За да намерите VID и PID, свържете устройството към компютъра, инсталирайте програмата ChipGenius и го стартирайте. В прозореца на програмата кликнете върху името на устройството – по-долу ще видите стойностите на необходимите параметри.

Как да възстановите USB флаш устройство с помощта на ChipGenius

За да намерите подходяща помощна програма за VID и PID, копирайте техните стойности в съответните полета на FlashBoot.ru и кликнете върху бутона Търсене. Ако данните за модела на вашето флаш устройство са в указателя, тогава сред резултатите от търсенето заедно с него ще видите връзка за изтегляне на програмата за ремонта му.

Ако вместо връзката сайтът показва само името на помощната програма, можете да я намерите, като търсите в същия сайт или чрез Google.

Как да възстановите флаш устройство с помощта на FlashBoot.ru

– 7 –

Ако нито едно от горните не помага и стремежа отказва да работи на други компютри, опитайте се да го върне в гаранция, или да се свържете със сервизен център.

Loading...