Подаръци за сватба: 10 печеливши варианта

Ако сте били поканени на сватба, вие сте запознати с това двузначно чувство: радост за извършителите на празника и болезнено размисъл за това какво да им дадете. Lifehaker събира универсални подаръци, които точно като младоженеца и булката.

1. Пари

Универсален подарък, който е абсолютно необходим за всички и винаги. Парите никога не са излишни, особено в младо семейство, което вероятно има много грандиозни планове.

Банкнотите могат да се представят в пликове, под формата на предплатена банкова карта за подаръци, сгънати в букети или в оригинални опаковки. Основното нещо – не изразявайте размера на подаръка, това е грозно.

2. Сертификат за домакински уреди

Вместо тостер или мулти-маркер, дайте сертификата на магазина за хардуер. Много по-удобно е за теб и за младоженците. Не е нужно да носите голяма кутия на празника и те няма да трябва да мислят какво да правят с трите кафемашина. Нека двойката да избере и да придобие това, от което се нуждае.

3. Сертификат за завършване на апартамента

Ако младите хора планират или наскоро са се преместили в нов апартамент, където се планира ремонт, отличен подарък ще бъде сертификат в сграда или мебелен магазин. Цената за създаване на гнездо не е малка. И вие можете да помогнете малко по този въпрос.

4. Приключение

Живите емоции са не по-малко важни от материалните ценности. Изберете какво точно ще угоди на младоженеца и булката: скок на парашут, парапланерен полет или аеротуба или спа център за двама. Вие ще представите не само нови усещания, но и спомени от много години.

5. Какво точно харесва двойката

Помислете как една двойка обикновено прекарва уикенда. Ако любителите обичат да изпържи шиш кебап в природата, дайте грил. Ако не се махнете от походи, купете нова класическа палатка. Предпочитате да останете у дома – потърсете вълнени килими. Това ще бъде утилитарен подарък, но е гарантирано, че ще дойде по-удобно.

6. Коледен скъп алкохол

Разбира се, този дар е подходящ само в случай, че никой от младите не е пламенния противник на алкохола. Ако средствата позволяват, можете да дадете няколко различни интересни напитки за специални поводи.

7. Дизайнерски трикове и малки предмети на изкуството

Забележете думата “малка”: тук е ключовата дума. Картината или статуетката, която ще представите, трябва да служи като детайл на интериора и да не бъде негов основен компонент. Нека това да бъде нещо, което можете без усилие да вземете и без помощта да донесете от колата до мястото на празненството.

Разбира се, такъв подарък предполага, че знаете много добре младите и техните вкусове.

8. Photoshoot

Има опции. Може би булката и младоженеца ще бъдат доволни, ако им дадете сватбена фотосесия от избрания майстор. И може би те ще искат да правят снимки след известно време след събитието. Предварително обсъдете с тях предпочитанията си и дайте фотосесия само след като сте получили съгласие за това.

9. Ястия и други битови предмети

Дайте ястия и интериорни елементи, само ако сте 100% сигурни, че вашите вкусове съвпадат. И дори в този случай е по-добре да се даде предпочитание на много прости, минималистични неща, които пасват навсякъде.

10. Изпълнение на желанията

Ако не отговаряте на нито една от предложените опции, просто попитайте бъдещите младоженци, ако имат списък с желания. Можете дори да посъветвате двойката да го направи, защото за какво да дадете на сватбата, вие не сте единственият, който ви разбива главата.

Желанията значително улесняват живота на двамата гости и на извършителите на празника. Е, само тези, които искат да бъдат ръководени от него.

Прочетете още:

  • Какво да дадеш на момиче за нейния рожден ден →
  • 6 начина да дадеш на човек за рожден ден нещо, което си заслужава →
  • Какво да дам на някой, който оценява умереността →