10 tipp, amelyek segítenek a kapcsolatok erősítésében

Először is, ne felejtsük el, ha soha nem kezdjük meg a kapcsolatot. Íme néhány alapvető ok:

 • A család vagy a barátok nyomása.
 • Magány.
 • Naiv szerelem. Amikor úgy tűnik, hogy a szerelem a megoldás minden probléma és az egyetlen élet értelmét.
 • Bizonytalanság vagy komplexek. Ez elkerülhetetlenül egészségtelen kapcsolatokhoz vezet. Kiderül, hogy szeretünk egy partnert, csak akkor, ha segít nekünk jobban érezni magunkat, adunk valamit, csak ha kapunk valamit cserébe. Ilyen körülmények között nincs valódi közelség.

1. Légy valóságos

Az igaz szerelem egyáltalán nem egy romantikus szerelem, amikor nem veszik észre a partner hiányosságait. Ez a választás. Egy másik személy állandó támogatása, a körülményektől függetlenül. Megértés, hogy kapcsolatod nem mindig felhőtlen. A partner problémáival, félelmeivel és gondolataival kell foglalkoznia, még akkor is, ha egyáltalán nem akarja.

Ez a fajta szerelem sokkal prózaibb, sokkal több erőfeszítést igényel a partnerektől. De ugyanakkor sokkal többet ad a személynek. Végtére is, hosszú távon valódi boldogságot hoz, és nem csak egy rövid eufóriát.

2. Tartsa tiszteletben egymást

Ez a legfontosabb dolog a kapcsolatban. Nem vonzódás, nem közös célok, nem vallás és nem is szerelem. Vannak olyan idők, amikor érezni fogod, hogy többé nem szereted egymást. De ha elveszíti a partner iránti tiszteletet, akkor nem tudja visszaadni.

A kommunikáció, bármennyire nyitott és gyakori lehet, minden esetben zsákutcába fog kerülni. A konfliktusok és a haragok nem kerülhetők el.

Az egyetlen dolog, ami segít megmenteni a kapcsolatot, megfoghatatlan tisztelet. Anélkül, hogy mindig kétkedni fogtok egymás szándékaival, elítélné a partner választását és megpróbálja korlátozni függetlenségét.

Ráadásul még mindig tiszteletben kell tartanod magad. Önmegtartás nélkül nem érezheti úgy, hogy megérdemli a partner tiszteletét. Ön folyamatosan megpróbálja bizonyítani, hogy ez a tisztelet érdemes, és ennek eredményeképpen csak a kapcsolatot károsíthatja.

 • Soha ne panaszkodj egy barátodra. Ha elégedetlen vagy valami a viselkedésével, beszélj vele vele, nem pedig barátokkal és rokonokkal.
 • Tartsa tiszteletben azt a tényt, hogy a partner érdekei, hobbijai és nézetei eltérhetnek a tiédektől.
 • Olvassa el a partner véleményét. Ne feledd, te vagy az egyik csapat. Ha valaki elégedetlen, akkor együtt kell megoldani a problémát.
 • Ne tarts mindent magadban, beszélj bármilyen problémáról. Nem kell tabu témákat beszélgetni.

A tisztelet a bizalomhoz kapcsolódik. És a bizalom alapja bármely kapcsolat (nemcsak romantikus). Bízás nélkül nincs közelség és nyugalom.

3. Beszélje meg az összes problémát

hogyan erősítsük meg a kapcsolatokat: problémamegoldás

Ha valami nem felel meg neked, mindenképpen beszélj róla. Önnek, senki sem fogja szabályozni a kapcsolatot. A legfontosabb az, hogy fenntartsuk a bizalmat, hogy mindkét partner teljesen őszinte és nyitott legyen.

 • Ossza meg a kétségeit és a félelmeiteket, különösen azokat, amelyeket nem mondasz senkinek. Ez segít nemcsak a lelki sebek gyógyításában, hanem a partner jobb megértésében is.
 • Tartsd meg ezeket az ígéreteket. A bizalom helyreállításának egyetlen módja az, hogy megtartsa szavát.
 • Tanulj meg különbséget tenni egy partner és saját komplexek gyanús viselkedése között. Általában a veszekedések során egy ember úgy gondolja, hogy viselkedése tökéletesen normális, és a másiknak ugyanaz a dolog kategorikusan rossznak tűnik.

Bízzon valamilyen porcelánlemezen. Ha leesik és összetört, akkor nagy nehézséggel újra össze lehet ragasztani. Ha újra felosztja, akkor a töredékek kétszer akkora lesz, és az idő és az erőfeszítés, hogy összerakják őket, szintén többet igényel. De ha lemásolod a lemezt időről időre, végül olyan apró darabokra bomlik, hogy nem lehet összeilleszteni őket.

4. Ne próbálja meg szabályozni egymást.

Gyakran halljuk, hogy a kapcsolat áldozatot követel. Ebben igazán nagy az igazság, néha valóban feladni kell valamit. De ha mindkét fél folyamatosan feláldozza magát, nem valószínű, hogy boldog lesz. Az ilyen kapcsolatok a végén csak károkat okoznak.

Minden személynek önálló személynek kell lennie saját nézeteivel és érdekeivel.

Megpróbálva irányítani egy partnert, hogy boldoggá tegye (vagy hagyja, hogy ő irányítsa a saját cselekedeteit), akkor semmit nem fog elérni.

Néhányan félnek, hogy a partner szabadságát és függetlenségét biztosítsák. Ennek oka lehet bizalom vagy bizonytalanság. Minél kevésbé értékeljük magunkat, annál inkább megpróbáljuk szabályozni a partner viselkedését.

5. Készülj fel arra, hogy megváltoztasd

Idővel, Ön és partnere megváltozik, teljesen természetes. Ezért fontos, hogy mindig tisztában legyünk a változásokkal és tiszteljük őket.

Ha több évtizednyi együttélést tervez, akkor nehézségekre és előre nem látható helyzetekre kell felkészülni.

A sok párt által jelentett jelentős változások között változhat a vallás és a politikai nézetek, egy másik országba költözés, a rokonok (köztük a gyermekek) halála.

Amikor először kezdődsz, csak tudod, hogy ez a személy most. Nem tudhatod, hogy milyen lesz öt vagy tíz év múlva. Szóval készen kell állnod a váratlanra. Természetesen ez nem könnyű. De a veszekedési képesség segíthet itt.

6. Ismerje meg a veszekedést

hogyan erősítsük a kapcsolatokat: veszekedés

John Gottman pszichológus (John Gottman) azonosította a viselkedés négy jeleit, amelyek a kapcsolat esetleges megszakítását jelzik:

 1. A karakter kritikája (“Te hülye vagy” ahelyett, hogy “Te valami hülyeséget csináltál”).
 2. A bűntudat eltolódása.
 3. Sértéseket.
 4. A veszekedés elkerülése és a partner figyelmen kívül hagyása.

Meg kell tanulnod a helyes vitatkozást:

 • Ne feledkezz meg az előzőekről egy veszekedés során. Ez nem old meg semmit, de csak súlyosbítja a helyzetet.
 • Ha a veszekedés felmelegszik, állj meg. Menj ki és sétálj kicsit. A beszélgetéshez csak hűvös állapotban térjen vissza.
 • Ne feledje, hogy valaki igazságossága a veszekedésben nem olyan fontos, mint az az érzés, hogy tisztelettel hallgattatok.
 • Ne próbálja elkerülni a veszekedéseket. Beszéljen fájdalommal, és bevallja, hogy aggódsz.

7. Tanulj meg megbocsátani

Ne próbálja meg megváltoztatni a partnert, ez a tiszteletlenség jele. Fogadja el azt a tényt, hogy nézeteltérései vannak, a partner ellenére is szeretik, és megpróbálnak megbocsátani.

De hogyan lehet megtanulni, hogyan lehet megbocsátani?

 • Amikor a veszekedés vége, nem számít, ki volt igaza, és ki nem. Hagyja el az összes konfliktust a múltban, és ne emlékezzen rájuk minden hónapban.
 • Nem kell pontszámot tartani. A kapcsolatokban nem lehet győztesek és vesztesek. Mindenet meg kell tenni és ingyen adni, vagyis manipuláció nélkül és valamiért várakozás nélkül cserébe.
 • Amikor egy partner hibát követ el, különítse el viselkedését a szándékoktól. Ne felejtsd el, hogy szereted és szeretsz egy partnerben. Mindenki hibázik. Ha a partner hibát követett el, ez nem jelenti azt, hogy titokban gyűlöl és részt szeretne venni.

8. legyen pragmatikus

Bármelyik kapcsolat nem tökéletes, mert magunk nem ideálisak. Tehát legyen gyakorlatias: határozza meg, hogy mi jó neked mindenkinek, amit szeretsz és nem szeretsz, majd terjeszteni a felelősségeket.

Ezenkívül sok pár előre jelzi bizonyos szabályok meghatározását. Például, hogyan osztja el az összes költséget? Mennyit hajlandó kölcsönbe venni? Mennyibe kerülhetnek a partnerek a másik fél nélkül? Mit vegyek együtt? Hogyan fogod eldönteni, hová menj nyaralni?

Néhányan még “éves jelentéseket” is végeznek, amelyek során megbeszélik az üzleti magatartást és eldöntik, mi változik a háztartásban. Ez persze csalódottnak tűnik, de ez a megközelítés valóban segít a partnerek igényeinek és szükségleteinek folyamatos figyelemmel kísérésében és megerősíti a kapcsolatot.

9. Emlékezz a kis dolgokra

hogyan erősítsük meg a kapcsolatokat: támogatás

A figyelem, a bóklások és a támogatás egyszerű jelzése sokat jelent. Mindezek a kis dolgok végül felhalmozódnak, és befolyásolják, hogyan érzékeljük a kapcsolatotokat. Ezért sokan azt tanácsolják, hogy folytathassák a dátumokat, menjenek valahova a hétvégére, és biztos, hogy időt találnak a szexre, még akkor is, ha fáradt. A fizikai közelség nemcsak az egészséges kapcsolatot tartja fenn, hanem segít abban, hogy javítsa őket, ha valami rosszul ment.

Ez különösen fontos a gyermekek megjelenésével. A modern kultúrában a gyerekek szinte imádkoznak. Úgy gondolják, hogy a szülőknek mindent fel kell áldozniuk számukra.

A legjobb garancia arra, hogy a gyermekek egészségesek és boldogok lesznek, egészséges és boldog kapcsolat a szülők között.

Tehát legyen az első helyed mindig az ön kapcsolata.

10. Ismerje meg, hogyan kell elkapni egy hullámot

A viszonyok a tenger hullámaihoz hasonlíthatók. Az ilyen hullámok különböző érzelmek, felfelé és lefelé irányuló kapcsolatok. Néhányan csak néhány órát, mások néhány hónapot, sőt éveket is eltartanak.

A legfontosabb dolog nem elfelejteni, hogy ezek a hullámok önmagukban nem tükrözik a kapcsolatok minőségét. Számos külső tényező érinti őket: a munka elvesztése vagy megváltozása, a rokonok halála, utazás, pénzügyi nehézségek. Csak egy partnerrel kell elkapnia a hullámot, ahol ez a hullám nem hoz magával.

Loading...