7 ok, amiért a veszekedés egy párban normális

1. Elkezdesz megbízni egymás között

Azok a konfliktusok, amelyeket nem lehet gyorsan megoldani, sok pártnak ilyen szörnyeteget sugallnak, hogy bármilyen módon elkerülik őket. Az emberek úgy vélik, hogy ilyen veszekedés végzetes a kapcsolatért. És teljesen hiába.

Ha beszélni tudsz anélkül, hogy átnéznéd a személyiségeket, de anélkül, hogy elnyomtad az érzelmeidet, és fordítva, elérhetővé teszed őket partnered számára, az ilyen veszekedés csak megerősíti a kapcsolatot. Ezt akkor fogja megérteni, amikor a vihar leteleped.

Miután túlélte az egyik veszekedést, akkor kevésbé fél a következőektől. Bízni fog a partnerben és önmagadban, tudva, hogy teljes mértékben megbirkózhatsz a lehetséges nézeteltérésekkel. Ennek következtében a bonyolult beszélgetéseket nem tolhatja fél évig az utolsóig. Meg fogja érteni, hogy jobb, ha nem gyűlik össze a negatív érzelmek, de a lehető leghamarabb, hogy megtudja, mi a baj.

2. Egy érv után sokkal jobban érzed magad

Ha sikerül kifejezni érzelmeit és felszabadítani a gőzt, akkor megszabadulni a feszültségtől, a szorongástól és a félelemtől. Ez pozitív hatással lesz a mentális egészségére, valamint a fizikai egészségére.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy minden mérgező gondolataidat le kell szednie a partneredre. Bár néha jobb, ha mindent megmagyaráz, ami forrni kezd, mint tartani, és várni, amíg mindent önmagában alakítanak ki.

Greg Godek, a könyv szerzője Szerelem: a tanfolyam, amit elfelejtettek tanítani az iskolában, úgy véli, hogy az etika aranyszabályozása ritkán valós veszekedésekben működik. A túl óvatos beszélgetés semmihez vezet. Ezért néha jobb az összes érzelem felszabadítása, hogy végre kitaláljuk, mi a baj.

Az egyetlen szabály, amelyet a veszekedésben kell tartani, nem az, hogy eltalálja a partnert, és ne dobjon nehéz tárgyakat. A többi – előre: zajos, becsapta az ajtókat, esküszöm az utolsó szavakat. Csinálj valamit, ha úgy érzed, hogy ez segít.

Greg Godek

3. A partner tudni fogja gondolatait és érzéseiteket.

Nem számít, mennyire közel vagy, a partnered nem tudja elolvasni a gondolataidat. Valószínűleg nem tudja, mennyit sérült meg egy téma.

Ugyanakkor felmerül a kérdés: hogyan közvetítsük a gondolataidat a partnereiddel, hogy ő viselje őket, és ne sértse őket? Különösen, ha valami panasz érte. Hogy ne bosszantsa őt elítélve?

Próbáld meg nem hibáztatni, hanem beszélni az érzéseidről, arról, hogy a partner viselkedése tükröződik rád. A pszichológusok ezt az i-mondást nevezik. Például meg tudja mondani: “Már elakadt a munkádtól.” Ha ugyanazt az elképzelést sugározom, akkor így hangzik: “Nagyon ideges vagy, hogy későn jössz haza. Szeretnék több időt tölteni együtt. “

Azt mondják, hogy a veszekedések minden legrosszabb jellemzőt mutatnak. De ők is felfedezhetik a legjobb tulajdonságainkat, ha megbirkózunk a legnehezebb részeikkel.

4. Közelebb kerülsz

A veszekedések során megtudhatja, hogy mi fontos a partnere számára, mit szeret, mit akar, hogyan határokat építeni, milyen rugalmas, milyen fájdalmat okoz, és mit kell jobban éreznie magát.

Ha veszekedtél, mert a fele zsetonokat dobott a lakás körül, a dolgok egészen más lehetnek. Talán az oka a tisztelet és a személyes tér, és nem a pontosság.

Greg Godek

Van még egy tény, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni. A szex után a veszekedés szinte minden veszekedés. És ez is közelebb hozza egymást. Minden értelemben.

5. Meg fogja érteni, hogy a fele külön személy

A gyülekezetek nagyon gyorsan eloszlatják azt az illúziót, hogy már összeolvadtunk az egyikbe, és teljesítettük a kölcsönös megértést. Még akkor is jó, ha soha nem történik meg. Így tanulhatsz egymástól egész életedben az új oldalaktól.

6. Jobb leszel

Megtanulod összpontosítani a legfontosabb dolog. Az a tény, hogy a fele nagyon fontos az Ön számára, és szeretne egy szeretett embert boldoggá tenni. Így válik türelmesebbé, érthetőbbé és ápolhatóbbá, tanulni szeretni.

Ha egy veszekedés epicentrumában vagy, akkor nyilvánvalóan nem tetszik. Undorító érzés. Bizonyos értelemben a veszekedések olyanok, mint a sportoktatás. Mindig kellemes az izzadás az edzőteremben? Nem, nem az. De így szivattyúzza a gyenge pontokat.

Greg Godek

A veszekedés az acélból kardot kovácsolni. Csak keményedés után, forró olajban és hideg vízben történő ismételt bemerítés után, egy olyan műalkotást kapnak, amely túlélheti a vizsgálatokat. Tehát az ön egyesülésével.

7. Meg fogja érteni, hogy nem kell tökéletesnek lennie

A gyilkosságok azt mutatják, hogy csak egy ember vagy. Néha rossz hangulatban vagy, néha túlterhelt a stressz, és néha csak fáradt. Ennek megfelelően, és a kapcsolatod nem lehet ideális.

Minden belső csótányod, amelyről tudod, vagy nem veszed észre, szoros kapcsolatokban érezheti magát. Ez elkerülhetetlen.

A veszekedés során belső gyermekünk kapcsolatba kerül. Ők kiszolgáltatottak és irracionálisak. Úgy tűnik, hogy két vagy három éve visszatértél. Ezért ha fáj, akkor ne felejtse el, hogy a gyerek csinálja. Ehhez megtarthatja a gyermeke fotót a szeretteidről.

Hedy Schleifer, engedélyezett tanácsadó pszichológus, a Relakterápiai Központ igazgatója

Használja a konfliktus lehetőségét a növekedésre. A veszekedéseket ne akadályozza, hanem segíti az egészséges kapcsolatokat.