Top 10 egyetem a világon az ingyenes online tanulással

Már elmondtuk Önnek több mint 50 forrást az ingyenes önképzésről. Ma azt javasoljuk, hogy többet beszéljünk a világ 10 legjobb egyeteméről, ahol lehetőség nyílik szabadon online meglátogatásra.

1. Massachusetts Institute of Technology – világszínvonalú egyetem azok számára, akik érdeklődnek az informatika, a fizika, a matematika, a kísérleti és alkalmazott mechanika és mérnöki profilok oktatásában. Az egyetem több mint 1800 ingyenes kurzust kínál az interaktív online tanuláshoz. Sokan áthaladnak az MIT igazolására.

2. Nyílt egyetem – British University szabad oktatási program OpenLearn. Keretein belül különféle tudományágak tanfolyamai vannak. A fő hangsúly a bölcsészettudományok.

Nyitott tanulás OpenLearn Open University

3. Carnegie Mellon Egyetem – számos tanfolyamot kínál az online tanuláshoz az Open Learning Initiative keretében.

Nyitott tanulási kezdeményezés Nyílt tanulási kezdeményezés

4. Tufts Egyetem – Van egy OpenCourseWare képzési program mindazoknak, akik szeretnének hozzáférni a külföldi interaktív tanuláshoz.

Index Tufts OpenCourseWare

5. Stanford – az egyik vezető a modern szakosodott műszaki és humán tudomány területén a világon. Interaktív kurzusokat, videót és hangos előadást kínálnak az ingyenes előfizetés részeként az iTunes U szolgáltatáson keresztül, valamint a Coursera képzési platformon keresztül is elérhetőek tanfolyamok.

Stanford Online

6. Kaliforniai Egyetem, Berkeley – Szabad tantárgyak és előadások különböző témákról.

UC Berkeley az iTunes U-n

7. Utah Állami Egyetem – van egy sor ingyenes online előadás. A humanitárius diszciplínák nagyméretű anyaga elérhető, de technikai / mérnöki specialitások is vannak.

Oktatás - Ingyenes online tananyagok - USU OpenCourseWare

8. Kutztown University of Pennsylvania – Egy másik ingyenes tanfolyam az érdeklődők számára.

Kutztown SBDC

9. Dél-Queenslandi Egyetem – online specialitásokat kínáló online tanfolyam.

Online Távolság

10. Kaliforniai Egyetem, Irvine – kiterjedt online könyvtár.

Gyűjtemények UCI könyvtárak

Loading...