A VKworld S8 – tartós okostelefon titán tokjának áttekintése

A VKworld az olcsó nyomógombos telefonok gyártójaként ismert, amelyet általában a szülők vásárolnak meg, vagy mint egy biztonsági eszköz. Azonban a népszerű kínai játék, az úgynevezett “felszabadult klón Samsung Galaxy S8” nem haladta meg ezt a céget. Ennek eredményeképpen megjelent a VKworld S8 modell, mely kiemelkedő dizájn és versenytársai között kiemelkedik.

VKworld S8

Műszaki adatok

ház Titánötvözet, Corning Gorilla Glass 4
kijelző 5,99 hüvelyk, LG FHD (2 160 × 1 080), IPS
emelvény MediaTek MTK6750T processzor, 8 mag, 1,5 GHz; grafikus gyorsító ARM Mali T860 MP2
Operatív memória 4 GB
Beépített memória 64 GB, képes a memóriakártyák akár 128 GB-os telepítésére
fényképezőgép A legfontosabb kettős, 16 Mp + 5 Mp; elöl – 13 Mp
link Két nyílás: nanoSIM és nanoSIM + microSD; 2G (GSM): 850/900/1 800/1 900 MHz; 3G (WCDMA): 850/900/2 100 MHz; 4G (FDD-LTE): 800/900/1 800/2 100/2 600 MHz (1/3/7/8/20 sáv)
Vezeték nélküli interfészek Wi-Fi 802.11 a / b / g / n, Bluetooth 4.0, GPS, GLONASS, A-GPS
Bővítőhelyek USB C típusú, microSD (128 GB-ig, a második SIM-kártya helyett)
érzékelők Megvilágítás, közelítés, gyorsulásmérő, elektronikus iránytű, ujjlenyomat
Operációs rendszer Android 7.0 Nugát
akkumulátor 5 500 mAh (nem cserélhető), gyors töltés
Méretek 75 × 158 × 9,2 mm
súly 245 gramm

A VKworld mérnökök úgy döntöttek, hogy nem feltárják a kereket, és jól ismert és jól bevált összetevőket tartalmaznak. Chip MediaTek MTK6750T – az alacsony és középáras szegmensben az egyik legnépszerűbb a jó ár-teljesítmény arány miatt. Az okostelefonok alapjai alapján sikeresen megbirkóznak a legfontosabb mobil feladatokkal, és ugyanakkor alacsony energiafelhasználással rendelkeznek.

VKworld S8: processzor VKworld S8: előírások

VKworld S8: Érzékelők VKworld S8: multitouch

4 GB RAM-mal a készülék az operációs rendszer zavartalan működését és a futó programok közötti gyors váltást biztosítja. A felhasználói adatok tárolásához az okostelefon 64 GB belső memóriával rendelkezik, amely elegendő a fényképekhez és a zenéhez, valamint az összes szükséges alkalmazás telepítéséhez.

Különösen kiemelkedik az akkumulátor kapacitása – 5 500 mAh. Megfelelőnek kell lennie néhány napos mérsékelt használathoz. Megtanuljuk, hogy ez így van-e vagy sem.

A csomag tartalma és megjelenése

VKworld S8: megjelenés

A VKworld S8 egy szerény fehér dobozba kerül a cég nevével. Az eszközzel ellentétben nem nagyon jeleníthetõ és modern.

VKworld S8: berendezések

Bent volt egy okostelefon, egy töltő, egy csatlakozó kábel, egy szilikon átlátszó tok és egy műanyag pajzs a képernyőhöz. Egy szabványos készlet, amely ma már szinte minden kínai telefont szállít.

VKworld S8: hátsó panel

A VKworld S8 első benyomása sokk és félelem. A stílusos, fényes, pezsgő, sima kontúrú test jól néz ki. Van egy kék példányunk, ami tovább erősítette a benyomást – a fekete test még mindig nem olyan lenyűgöző.

VKworld S8: Fényes

A hátlap fém, ezért a készülék olyan súlyosnak bizonyult. A fényes, fényes felület vonzza a csodálatos pillantásokat, de csak addig, amíg az okostelefont óvatosan két ujjal fogja meg az oldalsó arcok mögött. Érdemes elkezdeni használni valódi, mivel az összes szépséget azonnal ujjlenyomatok fedik le.

VKworld S8: előlap

Szinte az egész elülső felületet a képernyő veszi körül. Van oldalkeretes, de vékony – kb. 2 mm. A felső keret vastagsága kétszer olyan nagy, de ott minden szükséges szenzor került. De az elülső kamera szeme az okostelefon aljára került.

VKworld S8: felső és oldalsó keretek

A vezérlők elrendezése szabványos: a bekapcsológomb jobbra van állítva, a hangerőszabályzó a bal oldalon van. Az alsó szélén mikrofon, külső hangszóró és töltő nyílás található, és a SIM-kártya tálca a felső szélén van elhelyezve.

A VKworld S8 konstrukciója nem a közönséges és áthaladási benyomást kelti. Az okostelefon elegánsnak tűnik, a szerelvény nem okoz panaszt.

VKworld S8: oldalnézet

Ezen kívül a fejlesztők esküsznek, hogy az okostelefon használ egy rendkívül erős titán bázis, valamint az elülső védi a sérülésektől a pohár Corning Gorilla Glass 4. És bizonyítékként közzétett képe videó, amely használja a terméket őrölni dió. Nem voltunk hajlandók megismételni egy ilyen kockázatos kísérletet, hanem egy pluszot adnánk az erejében.

Képernyő és hang

A VKworld S8 képernyője 5,99 hüvelyk átmérőjű, 2 160 × 1 080 pixel felbontással. Könnyen kiszámolható, hogy ez olyan magas képpontsűrűséget biztosít, hogy minden betűtípus, ikon és más tervezési elem úgy tűnik, mintha a japán kalligráfia mestere íródna.

VKworld S8: képernyő

Nem mondhatunk egyetlen rossz szót a fehéregyensúlyról és a színvisszaadásról. A képernyőn látható kép teljesen természetes, a színek lédúsak, a kontraszt magas. A finom beállítások kedvelőinek vannak MiraVision opciók, amelyek kicsit hidegebbé vagy melegebbé teszik a képet.

Különleges hálát kell mondani a megfelelő fényerőszintekért. Ez a telefon tökéletes az éjszakai olvasásra, és filmek filmezésére bárhol a tengerparton.

VKworld S8: képernyő

De az okostelefon audiokomponense nem feltétlenül hatásos. A hangot a szörnyűségtől lehet jellemezni, amikor külső dinamikáról beszélünk, elfogadhatónak, ha fejhallgatóról beszélünk. Ráadásul a hagyományos fejhallgatók csatlakoztatásához speciális adapterre van szüksége. Rajongók a kiváló minőségű hang, ez okostelefon csak nem illik.

termelékenység

A MediaTek MTK6750T chip jól ismeri számunkra, de eredményei a különböző készülékeken végzett teszteken kissé eltérhetnek. Ez annak köszönhető, hogy az okostelefonok a RAM mennyiségében, a képernyő felbontásában és más műszaki jellemzőiben különböznek egymástól. A szoftver optimalizálása is befolyásolja.

A VKworld S8 esetében nem történt csoda. Az általa végzett vizsgálatok során ugyanolyan eredményeket mutatott, mint a korábbi Leagoo S8 és Bluboo S8 Plus.

VKworld S8: Antutu VKworld S8: Geekbench

Ez azt jelenti, hogy normál terhelés esetén az okostelefon minden probléma nélkül megbirkózik. A felhasználók nem fognak kellemetlenséget érezni az interneten, zenét hallgatva, filmeket és egyéb tevékenységeket nézni. A processzor kapacitása elégséges ahhoz, hogy bármilyen alkalmazással együtt dolgozzon, és 4 GB RAM elegendő ahhoz, hogy több erőforrásigényes feladatot futtasson, és gyorsan váltson közöttük.

VKworld S8: PCMark VKworld S8: 3DMark

Ne sértse meg, és a mobil játékok rajongói. Minden kedvenc “tartály” elindul és sikeresen fut az átlagos grafikus beállításokon, egyszerűbb játékokra és nem tud beszélni.

autonómia

A VKworld S8 akkumulátor, amely kapacitása 5 500 mAh, az egyik jellemzője ennek az okostelefonnak, amelyre a gyártó különös hangsúlyt fektet a reklámkampányban. Sőt, a képesség, hogy töltse fel a telefont néhány naponta drága. Ehhez lehetőség nyílik más kisebb hiányosságok megbocsátására.

VKworld S8: önállóság VKworld S8: önállóság

A valóság azonban nem volt olyan rózsás. A PCMark akkumulátor teszt programban az eszköz mindössze 8 órát és 53 percet tartott. Ezt az eredményt nehéz megmagyarázni rossz szoftveroptimalizálással, ezért logikus feltételezni, hogy a VKworld S8 akkumulátor kapacitása kissé alacsonyabb, mint az igényelt kapacitás.

fényképezőgép

VKworld S8: Kamera

A VKworld honlapján az eladások megkezdésekor elmondta, hogy az okostelefon a Sony IMX298 modullal lesz felszerelve. Azonban egy kicsit később ez az üzenet eltűnt, és a készülék megjelent OmniVision OV13850 13 megapixeles felbontásban. Ez nem jelent nagy problémát – a gyártónak joga van a részek módosításához, ha szükséges. De azok a felhasználók, akik korábban elrendelték, érezték magukat.

Mindazonáltal a fő fényképezőgép képeinek minősége eléggé tisztességes az árkategóriánál. Ha az utcán ragyogó napsütés nyílik, akkor biztonságosan kaphat okostelefont, és jobbra és balra kattintva – az eredmények nem fognak csalódást okozni. De este vagy feketében mesterséges megvilágításnál az okostelefon jobb a képek készítéséhez, ne használja. Olyan zajokat kapnak, amelyek nem segítenek a grafikus szerkesztőnek.

VKworld S8: Kamera információ VKworld S8: Kamera információ

Érdekes helyzet egy további érzékelővel, amelyet fel kell használni a bokeh hatás eléréséhez. Már írtuk, hogy a legtöbb olcsó kínai okostelefon esetében ez a modul nem végez semmilyen hasznos munkát, és kizárólag puszta utánzásra használatos. A VKworld mérnökei ugyanazt az utat választották, és a második lencse helyett valamilyen csonkot telepítettek. Mindenesetre a kamera második moduljának tesztprogramja nem található.

szoftver

A VKworld S8 operációs rendszerként az Android 7.0-t saját héjával használják. A készletindítóval szemben a fő különbség az, hogy az összes telepített alkalmazás ikonjai közvetlenül az asztalra kerülnek, hasonlóan az iOS-hoz. A témák támogatásának köszönhetően ez a hasonlóság teljesebbé tehető.

VKworld S8: asztali VKworld S8: Zár értesítés

Azonban az alapértelmezett indító nem túl gyors, ezért javasoljuk, hogy egy tisztességesebb verzióra cserélje. Ennek előnye az operációs rendszerben nem blokkolt, ezért a fejlesztők nagyon köszönöm.

VKworld S8: Az operációs rendszer beállításai VKworld S8: telefon állapota

Szeretnék külön megmondani a készülék feloldásának köszönhetően az arcfelismerés segítségével. Ez a funkció vált népszerűvé, miután megjelent Face ID iPhone X. Vállalkozó kínai gyártók kihúzott róla sokáig volt az Android unlock funkció a kamera előtt, egy kicsit megrendült a port, és díszített, majd elkezdte reklámozni egy majdnem analóg Face ID .

VKworld S8: Arcfelismerő funkció VKworld S8: Arcfelismerés

Valójában ez biztosan nem így van. Az Android arcfelismerése teljesen más módon rendeződik, és nem ugyanolyan megbízhatósággal bír, mint az Apple technológiája. De a VKworld S8-ban működik, és ez a legfontosabb dolog.

találatok

A tesztelés eredményeként a VKworld S8 ellentmondásos benyomást kelt. És még az eszköz sem hibáztatható, hanem a kijáratot kísérő reklámkampány. Túl sok állítás készült a fényképek rendkívüli minőségéről, a rendkívül tartós akkumulátorról és a fejlett arcfelismerő technológiáról. Most már érted, hogy miért nem mertünk megismételni a reklámkísérletet, és kettévágni a képernyőt?

De általában az eszköz nem volt rossz. Teljesítménye semmiképpen sem alacsonyabb a versenytársaknál, és a képernyő megjelenése, minősége és egyesek összessége még felülmúlta. Ha idővel a VKworld S8 megfelelőbb árcédulát fog szerezni, akkor méltó választási lehetőség lesz a vásárláshoz.

Az írás idején a VKworld S8 ára 9,937 rubel.

A szerző köszönetét fejezi ki a VKworld számára a készülék teszteléséhez.

Loading...