Áttekintése sportórák Xiaomi Amazfit Pace – a fejlett változata a Mi Band

A Xiaomi Mi Band továbbra is az egyik legnépszerűbb fitness modul. A titok egyszerű: alacsony ár, kiváló munka, széles funkcionalitás. A készülék sikere arra késztette a fejlesztőket, hogy kiadják a színes kijelzővel és fejlett funkciókkal rendelkező teljes körű intelligens órát. Kiderült, hogy nem csak divatkellék, hanem intelligens asszisztens minden edzésre.

Xiaomi Amazfit Pace

jellemzői

feldolgozó XBurst M200S (2 mag, 1,2 GHz + 300 MHz)
Operatív memória 512 MB
Állandó memória 4 GB (eMMC)
interfészek GPS, Bluetooth 4.0, Wi-Fi (az okostelefonhoz való csatlakozáson keresztül)
antenna belső
Operációs rendszer Saját kiegészítõ Android 5.1 alkalmazással támogatás nélkül
érzékelők GPS, pulzusérzékelő, barométer, gyorsulásmérő
védelem IP67 (por és nedvesség elleni védelem)
akkumulátor 240 mAh, legfeljebb 5 napos üzemelés normál üzemmódban és kb. 30 óra GPS-támogatással
kijelző 1,34 hüvelyk, 320 × 300 képpont
változatok A1612 (angol), A1602 (kínai)

Megjelenés és használhatóság

A Xiaomi Amazfit Pace áttekintése

Az Amazfit Pace esete tökéletesen polírozott. Az egyetlen kiálló elem a jobb oldali vezérlőgomb. Szinte lehetetlen véletlenül rákattintani rá.

Xiaomi Amazfit Pace: megjelenés

A heveder lágy szilikonból készül. Annak ellenére, hogy a gyártó nyilatkozott az anyag hipoallergén jellegéről, az érzékeny bőr irritálódhat hozzá. Minden hiba az, hogy az óra alsó részének a lehető legközelebb kell lennie a bőrrel.

Xiaomi Amazfit Pace: Strap

Itt találhatók a töltőállomás és az optikai impulzusérzékelő érintkezői. Az utóbbiak módosított formát kaptak, és megtanulták, hogy több módban dolgozhassanak, beleértve az olvasásokat folyamatosan.

Xiaomi Amazfit Pace: test

Érdekes módon az Amazfit Pace számára nem szükséges eredeti pántot vásárolni, és más órákból is kiválaszthatja.

kijelző

Az Amazfit Pace fő eleme nagyméretű színes kijelző érintőképernyővel. Az érintőréteg csak az óra bekapcsolása után működik a vezérlőgomb segítségével, így a véletlen lenyomás teljesen megszűnik.

Xiaomi Amazfit Pace: kijelző

A színek nem fordulnak elő. A szögek megnézése pontosan 180 fok. A háttérvilágítás aktív és inaktív módban állítható be, de a maximális szint sem tűnik vakítónak.

Az alkalmazott technológia kiváló képminőséget és olvashatóságot biztosít alacsony fényerő mellett is. Akár az a tény, hogy a fénykép a képernyő Amazfit Pace problematikussá válik: látod mindent, ami történik a képernyőn, még erős napfényben, de a kamera nem ismert.

Operációs rendszer és asztali számítógépek

Xiaomi Amazfit Pace: operációs rendszer

Az Amazfit Pace egy saját operációs rendszerrel dolgozik, ezért nem kompatibilis az Android Wear és más intelligens órák alkalmazásával.

A hardveres órák különböznek más kínai partnerektől, így az Amazfit villogása bizonyos kockázatokkal teli. A kínai változata a jó fordul orosz fordítás kisebb hibák, de az írástudatlan intézkedések változtatni a nyelvet válik a hosszadalmas és bonyolult eljárás.

A hivatalos angol verzió hiányzik ennek a hiányosságnak. Az orosz nyelvű okostelefon üzenetek problémamentesen jelennek meg.

Inaktív módban a képernyő 30-60 másodpercenként frissített információkat jelenít meg. Az okostelefon kimenetének üzenetei a háttérvilágítás, az érintőképernyő és a képernyő bekapcsolása nélkül, a megjelenítési idő testreszabható.

alkalmassága

Az óra jellemzői a tárcsázó stílusától függenek, melyet az eszköz első csatlakoztatásakor lehet kiválasztani.

Az Amazfivel való munkavégzés felfelé és lefelé, valamint jobbra-balra történik. A “csúsztatás lefelé” lehetővé teszi, hogy az okostelefonról vagy a rendszerinformációkról értesüljön a fitness modulról. A fő képernyőn csúsztatva felfelé fordítja a felhasználót a rendszeróra beállításaiba. A menüben módosíthatja a dialógus általános paramétereit, kommunikációt létesíthet az okostelefonnal és megváltoztathatja az Amazfit Pace offline üzemmódjában fontos paramétereket.

A háttérben a készülék figyelembe veszi a lépéseket, a megtett távolság (a feltüntetett növekedésnek megfelelően) és naponta többször is méri az impulzust. A jobb oldali menü segítségével elérheti a menüt a sport beállításokkal, így kiválaszthatja a tevékenység típusát. A lépés, a távolság és az impulzus kiszámításához használt algoritmus e paramétertől függ. Szinte minden rendelkezésre áll: futási lehetőségek (beleértve a pályán), súlygyakorlás, kerékpározás és hegymászás felfelé. Az óra futó üzemmódban és utcai edzésekben történő működtetéséhez be kell kapcsolnia a GPS-modult.

Xiaomi Amazfit Pace: funkcionalitás

Amazfit meglehetősen részletes és pontos sávot ír a sétákról, és a műholdakkal való kommunikáció nélkül elutasítja a munkát. Az eszköz még külön paramétert is megad – a GPS-val való munkavégzés (aktív üzemmódban). Ebben az akkumulátorban csak 30 óra, míg normál módban – öt napig tart. A felvett zeneszám megtekinthető úgy, hogy egy okostelefonhoz csatlakozik a Google Térképen.

Xiaomi Amazfit Pace: időjárási alkalmazás

Svayp a start képernyőn maradt Az Amazfit számos funkcionális tárcsát biztosít. Van rejtett audio lejátszó, az információkat a pulzus, a pálya (a rezsim szabadtéri testmozgás) és a megtett távolság, ébresztőóra, emlékeztetőket kell lépni, az alvás statisztikák és aktivitás általában.

A lejátszó csak a belső Amazfit Pace memóriával és egy vezeték nélküli fülhallgatóval működik közvetlenül az órához. A lejátszó nem működik a telefonon.

Az óra intelligens ébresztőóra, és látszólag tényleg működik. De ne felejtsük el, hogy ez a funkció komplex számítást igényel, ami esetleg nem alkalmas egy adott felhasználó számára.

Az impulzusérzékelőnek két üzemmódja van: kézzel mérhető a megfelelő időben, vagy nem dokumentált algoritmusokat használhat az automatikus méréshez. Ebben az esetben az óra bizonyos idő elteltével mérést végez, amely a tevékenység típusától függ.

Társas alkalmazások

Az Amazfit képernyőn megjelenő statisztikák csak az aktuális értékeléshez használhatók: a képernyő kicsi, a grafikák a limitre vannak tömörítve. Ezért az összegyűjtött adatokhoz való alapvető hozzáférés, valamint a szinkronizálási beállítások rejtve maradnak a tulajdonosi Amazfit alkalmazásban. Anélkül, hogy az óra és az okostelefon elsődleges kapcsolata és szinkronizálása lehetetlen.

Xiaomi Amazfit Pace: alkalmazásokkal dolgozik Xiaomi Amazfit Pace: Alkalmazások

A tárcsázás után elfelejthető a szinkronizálási paraméterek, figyelmeztetések és mértékegységek beállítása az Amazfit alkalmazással kapcsolatban. Ezenkívül lehetővé teszi számodra, hogy Strava-hoz kapcsolódjunk egy népszerű sportrendszert alkalmazva, mint az adatok feldolgozásának és a statisztikák megjelenítésének fő módja.

Munka Strava-val Vezérlőpult Strava

A Strava helyett a saját tulajdonú Xiaomi Mi Fit sportalkalmazást használhatja statisztikák méréséhez és megtekintéséhez, beépített szinkronizálással a Google Fittel.

Mi Fit fontos különbség az a képesség, hogy összekapcsolják Amazfit statisztikai információkat más Xiaomi okos szerkentyű fitness: egyensúly, cipők és Mi sávban.

Tudod, hogyan kell kicserélned a Mi zenekart

Amazfit Pace – a népszerű fitness trackerek Xiaomi logikus folytatása. Ez egy sportfelszerelés, személyi edző és asszisztens. Az Amazfit funkcionalitása, mint okostelefon társ, nem sok hasonló eszköz hátterében áll, bár a minimumkövetelményeket kínálja.

Biztosan vannak azok, akik el fogják hiányolni a mikrofont, az NFC-modult (amelyre nincs szükség Android Wear 2.0 nélkül) vagy néhány további funkciót. Mindazonáltal az Amazfit Pace-nek több pluszja van, mint a mínusz. Közülük:

  • stílusos megjelenés;
  • kényelmes kialakítás;
  • sikeres megjelenítés;
  • széleskörű sportolási lehetőségek;
  • az autonóm felhasználás lehetősége;
  • szinkronizálás a Mi Fit és a Strava.

Az Amazfit Pace hátrányai:

  • Saját operációs rendszer;
  • komplex russifikáció.

Ha az Amazfit Pace-et kényelmes sporteszközként kezeli, amely támogatja a legtöbb tevékenységtípust, a Strava és a GPS – 125 dollár nem válhat komoly okként a vásárlás megtagadásához. Ez a legolcsóbb full-featured fitness tartozék a piacon. Okosabb, mint a Mi Band 2 képernyővel.