Hogyan válasszuk ki a virtuális valóság szemüveget

A virtuális valóság szemüvegének kiválasztása nem könnyű. Ez a piac fiatal, de már elég szegmentált ahhoz, hogy a vevő könnyedén összetéveszthető legyen a márkák, a modellek és a jellemzők között. Segítünk Önnek, hogy megértsük mindezt, és eldöntjük, mennyit és mit érdemes fizetni.

A jobb tájékozódás érdekében minden VR-eszközt három árkategóriára osztunk: költségvetés, közép- és prémium kategóriák.

1. Költségvetési eszközök: 15-50 dollár

Mi az

A legegyszerűbb VR sisakok egy darab lencse és egy okostelefon csatlakozója. Elég, ha behelyezi az eszközt az Android vagy az iOS rendszerbe – készen áll a fejhallgató. Ezt a designot először a Google mutatta be. A vállalat ugyanazt a hello alkalmazást is kiadta.

A fejlesztők szerint ezek a sisakok eléggé hozzáférhetőek ahhoz, hogy bevezessék a virtuális valóságot minden érkezőnek. Később megjelentek a különböző gyártók műanyag és egyéb anyagai, amelyek kompatibilisek a Kartonplatformtal.

A Google webhely értékesíti a vállalat partnerei által létrehozott pontokat. Van egy olyan utasítás is, amelyen a kartonokat a rögtönzött anyagoktól függetlenül lehet összegyűjteni. Könnyen vásárolhat egy olcsó sisakot, amely kompatibilis a Kartonnal, például az egyik kínai hardverraktárban.

Forrás: vr.google.com

Mint kitűnik

Ennek a fülhallgatónak a legfontosabb használata 360 fokos videók és egyszerű játékok megtekintése. Karton (Android, iOS), BELSŐ (Android, iOS), YouTube (Android, iOS) – ez nem egy teljes lista a 3D filmek letöltésére és megtekintésére. És folyamatosan növekszik.

Várja meg, hogy a virtuális valóság kartondobozaiból való teljes bemerítés hatása nem éri meg, hanem azért, mert nem tud aktívan mozogni egy ilyen gyülekezettel a fejeden, szükség lehet egy fonószékre.

Másrészt az ilyen típusú VR kartondobozok (alumínium, műanyag) a legkompaktabbak és gyakran összecsukhatóak. Hagyja, és a kevésbé elszigeteltség a külvilágtól.

Karton sisakok a Google partnerektől. Forrás: vr.google.com

A szabványos Google szerint minden kézművesség elegendő ahhoz, hogy legalább egy ellenőrzést végezzen. Nem feltétlenül egy gomb vagy egy trackball, elég pár mágnes. Ez a vezérlés csak a menüpontok kiválasztására vagy más egyszerű műveletek végrehajtására alkalmas. Szerencsére sok alkalmazás a menedzsmenthez csak egy gyorsulásmérőt használ.

Mit keres

A költségkeret-headset kiválasztásakor győződjön meg róla, hogy kompatibilis a méretével az okostelefon képernyőméretével. Ráadásul egyes sisakok csak speciális okostelefon-modellekre vonatkoznak. Ellenőrizze ezt az információt a boltok vagy üveggyártók weboldalán.

Annak érdekében, hogy az okostelefon VR-képernyővé váljon, támogatnia kell a virtuális valóság alkalmazását. Ezt ellenőrizheti a Cardboard program telepítésével. A videó minősége és simasága a kijelző felbontásától és az okostelefon teljesítményétől függ.

Minél tartósabb és minőségibb az ügy anyaga, annál drágább a sisak. Talán ez a fő paraméter, amelyen a költségkeret fejhallgatóinak ára függ.

2. Átlagárú eszközök: 50-200 dollár

Mi az

Az ilyen fejhallgatók gyakran használnak okostelefont, de próbálnak vonzani egy másik kategóriát az ügyfelek számára. A legegyszerűbb és meglehetősen ügyetlen kartonral ellentétben a közepes árfekvésű szemüvegek kiegészítő érzékelőkkel, kifinomultabb vezérlési mechanizmusokkal, a fókusz beállításával, vagy akár a saját képernyőn is megtalálhatók.

Samsung Gear VR

A leghíresebb ilyen eszközök – a Samsung Gear VR és a Google Daydream View, amelyeket Android-okostelefonokra terveztek. Kevésbé ismert fejlesztők, mint a Homido VR, Merge VR, a Carl Zeiss VR One Plus alternatívái kompatibilisek mind az Android, mind az iPhone készülékkel. A közelmúltban a közepes célú eszközök listája feltöltötte az első offline virtuális valóságos sisakot, az Oculus GO-t, amely okostelefonok és egyéb kiegészítő eszközök nélkül működik.

Mint kitűnik

A további érzékelőknek köszönhetően az eszköz ebből a szegmensből a fejnek a térbeli mozgását pontosabban meg tudja valósítani. Ez biztosítja a videók jobb simaságát és nagyobb interaktivitást a játékokban. Az illúzió meggyőzőbb lesz. De a külsõ érzékelõkkel felszerelt prémium modellek pontossága hasonló fejhallgatókból még nem várhat.

A szegmens moduljait általában a Bluetooth játékvezérlővel vagy vezérlőpanellel együtt adják el. Ez új kezelési képességeket biztosít, amelyek különösen hasznosak a játékosok számára. Emellett ezeknek a poharaknak a testében gombok vagy érintőpanelek vannak, amelyek segítségével további eszközök nélkül vezérelheti a játékok és programok alapvető funkcióit.

Google Daydream megtekintése

A középkategóriás üvegek gyártói különös figyelmet szentelnek a tartalomnak. A VR, a Daydream és az Oculus GO teljes játékrendszerekkel, programokkal és filmekkel rendelkező ökoszisztémák. A többi szemüveg fejlesztői megpróbálják bővíteni a választékot a felhasználók számára.

Mit keres

A közepes árú VR sisak kiválasztásakor győződjön meg róla, hogy további érzékelőkkel van felszerelve: gyorsulásmérővel, giroszkóppal, közelségérzékelővel. Ellenőrizze, van-e gamepad vagy távvezérlő a készletben. Ezenkívül keresse fel a gyártó webhelyét, és tekintse meg, hogy hány VR-alkalmazás támogatja a pontokat. Ha erre nincs szükséged, akkor ne tegyen túlfizetést – egyszerű Cardboard-ot vehetsz.

Ha egy beépített kijelzővel rendelkező eszközt keres, fontolja meg annak felbontását: minél magasabb, annál jobb. Ha az okostelefon vagy a számítógép szemüvegét választja, ellenőrizze a kompatibilitást az okostelefon modelljével vagy a számítógép műszaki jellemzőivel a bolt / pont gyártójával.

Ha a készülék túl gyenge vagy régi és nem támogatja a VR sisakokat, fontolja meg az Oculus GO önálló poharak vásárlását. 2,5 hüvelykes, 1440 képpont felbontású, 5,5 hüvelykes kijelzővel és 4 GB-os, 4 GB-os quad-core Qualcomm Snapdragon 821 processzorral rendelkezik.

Oculus GO

Még mindig szüksége van egy okostelefonra (Android vagy iPhone) az Oculus GO konfigurálásához és új programok telepítéséhez. De ezeket az alkalmazásokat szemüvegen is használhatja számítógép vagy okostelefon segítségével. A sisak az Android 7.1 verzióját futtatja. A 32 GB-os belső memória ára 199 dollár, 64 GB – 249 dollár.

Nyilvánvalóan érdemes figyelni a fejhallgató kialakítására és súlyára. Ha nincs lehetősége arra, hogy érezze és feltegye a készüléket, mielőtt megvásárolná, hogy érezze magát, akkor legalább olvassa el a többi vásárló véleményét.

Ha rövidlátó vagy látóhatású, akkor célszerűbb egy fókusztávolságú eszközzel választani.

3. A legmagasabb bajnokság eszközei: 300 dollár

Mi az

A VR piac prémium szegmensét az Oculus Rift, a HTC Vive és a Sony PlayStation VR fejhallgatók képviselik. Az előzőektől eltérően ezek az eszközök nem telefonokhoz vannak csatlakoztatva, hanem számítógépekhez és játékkonzolokhoz. Az ilyen sisakok kifinomult ergonomikus kialakításúak, és kiváló minőségű képernyőkön, hangrendszereken és számos érzékelőn vannak felszerelve.

PlayStation VR

A Sony PlayStation VR ára 300 dollár. Ennek a fülhallgatónak a használatához Sony PlayStation 4 konzolra van szüksége, vagy még jobb a Sony PlayStation 4 Pro, amely feltárja a VR-szemüveg teljes grafikai potenciálját.

Az Oculus Rift és a HTC Vive 400, illetve 500 dollárba került. Mindegyikhez szüksége van egy erős számítógépre a Windows-on a fedélzeten. 2018-ban megjelent a Vive PRO – a sisak új verziója, ergonómiával, optikával és hangzással, 800 dolláros áron.

Mint kitűnik

Az ebbe a kategóriába tartozó fejhallgatók kiváló grafikai és térhangzást mutatnak. A kialakításuk jellemzői minimális kényelmetlenséget okoznak. A külső kameráknak és érzékelőknek köszönhetően pontosan nyomon követik a felhasználó mozgását a térben. Ezek a tényezők együttesen maximális felhasználói belépést biztosítanak a játékokban és más interaktív szimulációkban.

Oculus Rift

Mit keres

A prémium VR-üvegek megvásárlása csak akkor megfelelő, ha játékkonzolt vagy termelékeny PC-t használ. A Sony konzolra tervezett PlayStation VR esetében minden világos. De ha Rift vagy Vive-t szeretne, olvassa el az Oculus vagy a HTC webhelyén található számítógépre vonatkozó rendszerkövetelményeket.

Nem lesz helyénvaló megtudni az egyes sisakok számára elérhető játékkínálatot. A PS PS katalógusa a PlayStation webhelyén frissül. A Rift vagy a Vive hasonló listái megtekinthetők a Steam-on. A legérdekesebb játékok, amelyeket egy adott sisakot támogat, annál súlyosabb okot választani.

A fülhallgató kiválasztásakor ne felejtsük el, hogy figyeljen a csomagjára. Egyes tartozékokat poharakkal árusítanak, a többiet külön kell megvásárolni. Például a HTC Vive bázisát szenzorokkal és vezérlőkészülékekkel, valamint a PRO verzióval együtt szállítják – általában további eszközök nélkül.

Ha kíváncsi a szabadtéri játékokra, győződjön meg arról, hogy elég otthona van otthonában. Ellenkező esetben a fejlett nyomkövető rendszerek, amelyek a pontok költségének jelentős részét képezik, használhatatlanok lesznek. Különösen az Oculus Rift és a HTC Vive sisakokra vonatkozik, amelyek 6 és 20 négyzetméteren belül követhetik a játékos mozgását.

Vevő ellenőrző listája

  • Ha olcsó filmeket és egyszerű játékokat szeretne vásárolni, válasszon bármelyik Cardboard modellt, amelynek tetszését tetszeni fog.
  • Ha egy kicsit többet költhet, hogy több tartós és kényelmes szemüveget vásároljon, a Google Daydream és a Samsung Gear VR irányíthatja. Ellenőrizze azonban, hogy a kiválasztott headset kompatibilis-e az okostelefon modelljével vagy a számítógép jellemzőivel. Ha a kompatibilitás nem szerencsés, akkor önálló Oculus GO sisakot is vásárolhat.
  • Ha a teljes játékra és a pénzre való teljes beolvadásra van szüksége, akkor gond nélkül vásároljon PlayStation VR-t, Oculus Rift-et vagy HTC Vive-t. Az első lehetőség – a legjobb választás a PS 4 tulajdonosai számára. A második és a harmadik – a nagy lakások és a Windowson alapuló erőteljes számítógépek tulajdonosai számára.
Loading...