Mi az a veszélyes függőség az okostelefonon és hogyan lehet véglegesen megszabadulni tőle

Az okostelefon mágikus, tiszta formája. Az eszköz olyan kicsi, hogy befér a zsebébe, lehetővé teszi, hogy azonnal csatlakozzon valakivel bárhol a világon, készítsen lélegzetelállító fényképeket és hozzáférhessen az egész emberiség tudásához. Hihetetlen!

De, mint minden varázstárgyat egy okostelefon lehet annyira fáj, hogy ez minden, amit akarok -, hogy nézd meg az ő ragyogó kis képernyőn. Emlékezzen Gollumra (Gollum) a “Gyűrűk ura” -ból, aki nem tudta elszakadni a “varázsától”?

Az okostelefon függése veszélyes

Nem csoda, hogy az emberek zavaros: ezek nem bocsátanak telefon a kezében, de ugyanakkor úgy érzi, boldogtalan, tudván, hogy mennyi időt és figyelmet fordított rájuk. Sok okostelefon-felhasználó nem képes gondosan és termelékenyen dolgozni, kapcsolatot teremteni másokkal és teljes életet élni.

Ezért teljes körű útmutatót kínálunk az okostelefon-függőség megszabadításához. Alkalmazás-blokkolók telepítése a telefonra, természetesen segítesz magadnak a kísértés elleni küzdelemben, de ez csak egy lépés a gadgethez való egészséges kapcsolat felé.

De miért kellene korlátozni az időtöltést egy okostelefonnal?

Az okostelefon folyamatos használatának negatív következményei

Sok embernek van egy szokása (jobban emlékeztet a függőségre), hogy folyamatosan tartsa a telefont a kezében. Természetesen ezt úgy is érzékelheti, mint ártalmatlan módon, hogy megszabaduljon az unalomtól. Az okostelefon kiváló szórakoztató forrást jelent, és remek eszköz a munkához és a kommunikációhoz a modern világban. De a kutatások azt mutatják, hogy az okostelefon intenzív használata hátrányos hatással van életünk bizonyos aspektusaira.

1. Empátia elvesztése és kommunikáció másokkal

A Massachusetts Institute of Technology professzora Sherry Turkle (Sherry Turkle) azt állítja, hogy a telefonon keresztüli kommunikáció miatt kevésbé érzékenyek vagyunk. Tárcsázza az üzenetet – kényelmes, de nem látunk arckifejezéseket, nem halljuk az intonációt, ami annyira fontos a többi ember megértéséhez. Ráadásul a kutatók bizonyították, hogy ha a látásmód területén telefon van, kevesebb figyelmet fordítunk másokra, és a beszélgetések felületesebbek lesznek. Amikor tudjuk, hogy van lehetőség arra, hogy eltereljük magunkat, nincs értelme kommunikálni valakivel mélyebb szinten.

Nyugaton már régóta problémát jelent a nagyszámú ember magányossága, és az okostelefonok fejlődése jelentős szerepet játszott ebben.

2. Álmatlanság

A közvélemény-kutatások szerint a 18 és 24 év közöttiek 44% -a elaludt egy okostelefonral a kezükben. A válaszadók negyede egyetértett azzal a kijelentéssel, hogy “nem is alszom, mint korábban, mert mindig szerszámokat használok”. Okostelefonon keresztül is negatív hatással van az alvás: kék fény befolyásolja a cirkadián ritmust, és a buzz lehet felébreszteni a az éjszaka közepén (by the way, 4 fő 10 köteles ellenőrizni a telefon éjszaka után az értesítés kézhezvételét). És ha te is aggódik, hogy valaki fog reagálni az üzenetet, akkor nem lesz könnyű, hogy elhalasztja a készüléket félre, és csak aludni.

3. A figyelem hiánya, a képesség teljes elvesztése az ügyre

Bár az okostelefonokat gyakran hirdetik olyan eszközként, amely lehetővé teszi, hogy akár útközben is dolgozhasson, ironikus módon gyakran a termelékenységünk legfőbb akadályai.

Az okostelefonok, más digitális eszközök mellett, hozzászoktatják agyunkat, hogy folyamatosan zavartassák. A hívások és az értesítési jelek figyelmen kívül hagyják figyelmünket. Nem tudunk tényleg bejutni a munkába, mert mindig van lehetősége, hogy unatkozni fogunk a telefonunkon.

Egy nemrégiben készült tanulmány kimutatta, hogy amikor az okostelefonfüggő emberek elhagyták az összes eszközt egy feladat elvégzésére, még mindig nem tudtak koncentrálni. A figyelem megosztásának szokása túlságosan mélyen beágyazódik az agyba. Más szóval, az okostelefonok miatt a mi képességünk, hogy elgondolkodtassunk és teljesen elmerülünk a munkában, elsorvad.

4. A képesség elvesztése, hogy teljes mértékben jelen legyen a való életben

Egyre többen indulnak napjaikkal a telefonon. Átlagosan napi 8 órát töltünk laptopok, okostelefonok és számítógépek számára. A felhasználók 81% -ában a telefon napi 24 órában be van kapcsolva. Az évezredek több mint fele mondja, hogy mindig használják a telefont.

Az okostelefon függése veszélyes: a valóság elutasítása

Minden alkalommal, amikor megnézed a telefon képernyőjét, nem hallja, mi körülveszi Önt: gyermekeit, a gyönyörű tájat az utazás során, a barátját, aki ül szemben. Egyszerűen nem létezik a jelenben. Azáltal, hogy telefonon adtál órákra az életórát, biztos vagy benne, hogy nem veszít semmit?

Hogyan lehet megszabadulni a függőségtől?

Unatkozol, hogy nem tudod folytatni a beszélgetést barátaiddal, mert folyamatosan el kell zavarnod a telefont? Bűnösnek érzi magát, amikor a telefonra néz, ahelyett, hogy figyelmet fordít a gyermekeire? Minden este, úgy érzi, depressziós, hogy nincs elég munkaidő és elérni a célokat?

A rossz hír: az okostelefon folyamatos használata negatív hatással lehet életedre. A jó hír: a kutatások azt mutatják, hogy megszabadulhat az okostelefon-függőségektől, bár ez időt és energiát igényel. Beszéljünk arról, hogyan.

1. lépés: Elemezze, hogyan használja a telefont

Az első lépés, hogy megszabaduljon a függőségtől, meghatározhatja, hogy mennyi időt tölt naponta a telefonján. A telefon használatával kapcsolatos tudatosság segít abban, hogy ésszerűbb legyen a kezelése.

Próbálja meg megszámolni, hogy naponta hányszor ellenőrzi, hogy hiányzott-e hívás, új üzenet vagy értesítés. Amikor rájöttem, hogy naponta 100-szor nézem a telefont, sokkal kevésbé foglalkoztam vele.

Az elemzés egyszerűsítése érdekében az alábbiakban ismertetett alkalmazások segítenek. Sokan közülük segít nemcsak meghatározni, miképpen töltenek időt, hanem kezelheti is ezt (kicsit később beszélünk erről).

IPhone és Android alkalmazások

Checky. Olyan alkalmazás, amely naponta hányszor ellenőrzi a telefont. Lehetővé teszi statisztikák összehasonlítását naponta. Bár nem mutatja meg, hogy mennyi időt töltött ebben a vagy az alkalmazásban, de ezzel tudni fogja, hogy naponta hányszor nyitotta ki a telefont. A számok meglepetést okozhatnak Önnek, és arra gondolhatnak, hogy további lépéseket tesznek.

BreakFree. A szolgáltatás nem csak azt követi nyomon, hogy milyen gyakran használja ezt a vagy az alkalmazást, de még akkor is értesítéseket küld, ha megállapítja, hogy túl sokszor ellenőrzi telefonját. A BreakFree olyan funkciókat is tartalmaz, amelyek segítenek Önnek korlátozni magukat, például kikapcsolják a Wi-Fi-t és értesítik bizonyos ideig.

Android-alkalmazások

RescueTime. A szolgáltatás ingyenes, fizetett funkciókat is tartalmaz (lásd a tarifákat itt). A RescueTime nyomon követi, mennyi időt töltött a webhelyeken, mennyi ideig használja a számítógépen és az okostelefonon lévő alkalmazásokat. Egyszerű: regisztrálsz, telepíted az alkalmazást, és minden hét végén a rendszer részletes jelentést küld a levélnek.

QualityTime. Egy másik Android-segédprogram, amely nyomon követi az alkalmazásokban töltött időt, és részletes statisztikákat nyújt. Minden egyes alkalmazás esetében megadhat egy határidőt, és a QualityTime értesítést küld Önnek, ha túl közel van a limithez.

IPhone alkalmazás

Pillanatban. Bár ez a segédprogram nem mondja meg, hogy mennyi időt töltesz ebben a vagy az alkalmazásban, ez fog ötletet adni arról, hogy mennyi időt tölt naponta az okostelefonján. Ezenkívül a Moment lehetővé teszi, hogy korlátozza ezt az időt és zárolja a telefont meghatározott ideig.

Válasszon ki egy alkalmazást az idő nyomon követéséhez és egy hétig történő használatához. Próbálja meg működtetni az okostelefont a szokásos módon (bár ez nem feltétlenül könnyű, ha olyan szemüvegeket látsz, amelyek nem tetszenek neked). És akkor a hét végére teljesen elképzelhető, hogy pontosan hogyan használja az okostelefont.

Lépés 2. Dobja el az okostelefon és vásárolni “hülye”

Hát, ez egy hete volt, és van egy ötlete arról, hogy hogyan használja a telefont. Talán annyira lenyűgözte az eredményeket, hogy úgy döntött, hogy kiválasztja a legnyilvánvalóbb módját, hogy megszabaduljon a függőségtől – olyan eszközt használjon, amelyből csak SMS-t küldhet és küldhet.

Függőség az okostelefonon: vegyél egy

Az elmúlt években 2001-ben hajlandó volt tudatosan elhagyni az állandó kommunikáció és visszatérés kultúráját.

Végtére is, ha nem tud telepíteni alkalmazásokat a telefonra, akkor nem lesz kísértés, hogy mindig ellenőrizze őket.

Ironikus módon a legtöbb “hülye” telefon rajongója – a Silicon Valley-i fejlesztők körében. Ezek az emberek elsősorban függőséget okozó alkalmazások előállításában vesznek részt, de a hagyományos telefonnal jobban összpontosíthatnak munkájukra. Ellentétben veled. Azt kérik, hogy egészségtelen ételt fogyasztanak, bár maguk is étrendben vannak.

A figyelemfelhívás mellett a “hülye” telefonok még néhány komoly előnye van. Először is sokkal olcsóbbak, mint a modern társaik. A megtakarításokat a mobilinternet fizetésére is felveheti. Másodszor, miután a legkönnyebb telefon lesz megszabadulni a kísértésnek, hogy folyamatosan változik a modult, hogy a legújabb modell. Elvégre, ha csak annyit kell -, hogy hívja és SMS, akkor nem kell a készülék egy beépített szívritmus monitor vagy a képernyő, amely automatikusan görgetni közben olvasni.

A “silly” telefonok biztonságosabbak az érzékeny adatok tárolásában is. Számos vezető tisztségviselő inkább a hagyományos telefonokat részesíti előnyben, mert ha a készülék hirtelen elvész, vagy ellopták, a biztonság kevésbé sérül. Gondolj az okostelefonon tárolt adatokra: a bankkártyáról, az e-mailről, a jelszavakról stb. Mi fog történni, ha az áldozatok kezébe kerül? És ha kicsit paranoiás vagy, és úgy gondolja, hogy a vállalatok és a kormányok figyelik minden lépését, ne aggódj, a “hülye” telefonok nem rendelkeznek GPS-tel.

3. lépés: Az okostelefont hülye

Mi van, ha az összes előny és hátrány mérlegelése után úgy döntöttél, hogy a rendszeres telefon nem az Ön számára? Gyakran kell válaszolnia az e-mailekre, vagy más alkalmazásokkal foglalkozni. Vagy talán nem képzeli el az életet anélkül, hogy fényképeket készítene gyermekeiről egy beépített kamerával. Meg tudja érteni.

Akkor a fő probléma: hogyan lehet kihasználni az előnyeit az okostelefon, és nem válik a rabszolgája? Csak egy okostelefon kell egy kicsit hülye. És itt vannak egyszerű módok a forgatásra.

Taktika № 1. Módosítsa a telefon beállításait

1. Kapcsolja ki az értesítéseket

Kezek és viszketés, hogy vegye le a telefont, mert csörömpöl, rezeg, villog minden alkalommal, amikor új üzenet vagy megjegyzés van az Instagram fotóján. Akadémikus Pavlov hívásához hasonlóan a villogó képernyő azonnal eléri az okostelefont. A reflex olyan mértékben fejlődhet ki, hogy az értesítések előtt csak a telefonra néz.

Nehéz koncentrálni bármilyen feladatra, ha 10 másodpercenként megnézed a telefont.

Hogy megszabaduljon ez a viszketés, csak kapcsolja ki az értesítéseket. Menj be minden alkalmazásba, és ellenőrizd, hogy ki vannak kapcsolva. A legtöbb alkalmazásban az értesítések alapértelmezés szerint engedélyezettek (a fejlesztők küzdenek azzal, hogy vonzzák Önt), és manuálisan ki kell kapcsolnia őket.

Ez úgy tűnik, egyszerű cselekvés, drasztikusan csökkenti a telefonnal töltött időt. Jelzések vagy villogó képernyő nélkül nem lesz ok arra, hogy ellenőrizze okostelefonját. Csak akkor veszi a szerkentyűt, amikor úgy dönt, hogy megcsinálja.

2. Kapcsolja ki a Wi-Fi és a bejövő hívásokat

Tegyük fel, hogy letiltotta az értesítéseket, de mindig újra elkezdi a telefont. Ezután próbálja meg kikapcsolni a Wi-Fi-t, vagy az okostelefont repülési üzemmódba kapcsolni bizonyos napszakokban.

Az okostelefonon alapul: Kapcsolja ki a Wi-Fi szolgáltatást

Szükség esetén SMS-t hívhat és írhat, de nem tudsz menni az Instagramra és más szigorú alkalmazásokra.

Ennek a módszernek a hátránya a Wi-Fi, és könnyű a kapcsolat visszaillesztése. Ezért ha gyakran ellenőrzi a leveleket vagy az Instagram-ot, akkor lépjen ki az alkalmazásokból, és ne mentse a jelszavakat. Ha még mindig lemondsz a kísértésnek, be kell lépned az alkalmazásba, és minden adatot kézzel be kell írnod.

Az emberek lusta lények. Tudva, hogy be kell állítania a beállításokat, valószínűleg ezt később választja.

Ez egy jó taktika, ha tanulmányoz vagy dolgozik, és egy időre teljesen be kell merülnie az üzleti életbe anélkül, hogy a telefon eltereli a figyelmét. Megnézheti az alkalmazásokat, ha befejezte a feladatokat, és otthon lesz.

Ne kezdjék megsérteni az embereket, ha nem válaszol?

Ha az okostelefonok határozott támogatója, akkor a legnagyobb gond az, hogy nem tud azonnal válaszolni az üzenetekre, ha kikapcsolja az értesítéseket.

De a legtöbb esetben ez szemét. A digitális eszközökkel történő kommunikáció valós időben történik. Ez a sajátossága arra késztet minket, hogy minden bejövő üzenet sürgős, bár valójában nem.

Még akkor is, ha az üzletet érinti, a legtöbb bejövő levél egy-két órát is várhat (ráadásul az e-mailben levő levelek nagy része nem fog válaszolni egy egész napra). Ha az információ valóban fontos, vagy valami rendkívüli történt, mindig hívhatsz.

Ugyanez vonatkozik a privát üzenetekre is. Mindig van esély arra, hogy néhány SMS-t sürgősen megválaszoljanak, de a legtöbb üzenet sem sürgős, sem fontos. Alapvetően ez a szokásos csevegés: jó hírek, fotók vagy linkek cseréje, tervek készítése a hétvégére … Csak a válaszadásra van szükség, nehéz megállítani.

Kapcsolja ki az üzenetekre vonatkozó értesítéseket, és ellenőrizze azokat szabadidejében, és ne azért, mert a riasztás hangzott. Értsd meg, hogy Önnek – és nem valaki másnak – kezelnie kell a figyelmedet.

Vannak, akik könnyedén kikapcsolják az értesítéseket, valaki nehezebb megszokni, de ha kevésbé vonzódik, akkor bizonyos erőfeszítéseket kell tennie.

Néha olyan vállalkozók és menedzserek, akik csak egy bizonyos időpontban ellenőrzik levelüket, automatikus választ adnak, amely lehetővé teszi a feladó számára, hogy megtudja. De nekem úgy tűnik, nem kell elmagyaráznom, hogy nem mindig használja a telefont. Éppen ellenkezőleg, az azonnali válaszra várakozás teljesen indokolatlan, ezért nincs rá szükség annak igazolására.

Bár első barátai és kollégái, és lesz egy kicsit szomorú, hogy lassan reagál az üzenetekre és betűket, végül akkor megszokja a ritmust, és ehhez igazítja a várakozásokat.

Taktika # 2. Távolítsa el a haszontalan alkalmazásokat

Egy másik módja annak, hogy az okostelefont hülye, miközben megőrzi az összes előnyét, az olyan alkalmazások eltávolítása, amelyek nem vezetnek jelentős életjavítási javuláshoz vagy zavart okoznak.

Ha leül, és őszintén értékeli minden egyes kérelmet, akkor valószínű, hogy észre, hogy csak 20% -uk, hogy sokkal könnyebb az élet, és nem zavart, míg a fennmaradó 80% -a, az enyhén szólva szórakoztató. Komolyan. Instagram például ellenőrzése 10 percenként, vagy switch egy új szintre Candy Crush játék javíthatja az életed? Valószínűleg bármilyen módon. Ezért, ha többet szeretne összpontosítani a jelenre, megszabaduljon tőlük.

Nézd meg az egyes alkalmazásokat a képernyőn. Most kérdezd meg magadtól:

  1. Segít-e ez az alkalmazás az életben vagy a munkában?
  2. Ez az alkalmazás megakadályozza, hogy valamire koncentráljak?

Ha nem válaszol az első kérdésre és igen a másodikra, azonnal távolítsa el az alkalmazást. Játékok és alkalmazások olyan közösségi hálózatokhoz, mint a Facebook, Twitter, Snapchat általában ebbe a kategóriába tartoznak.

Ha igennel válaszol az első kérdésre, és nem – a másodikra, az alkalmazás elhagyható. Ez a kategória magában foglalhatja az elektronikus olvasókat, a Google Maps-t, a bankjainak vagy a taxi igénybevételét. Könnyebbé teszik életét, de egyúttal nem kell mindenkor ellenőriznie őket, mint például a Twitter vagy az Instagram.

Nehéz, ha mindkét kérdésre igennel válaszolt. Talán vannak olyan alkalmazások, amelyekre szükséged van a munkára, ugyanakkor állandó kísértés forrása. Ez lehet e-mail kliens, azonnali üzenetküldő és közösségi hálózati alkalmazások. Hogyan kezelheti a figyelmet ebben az esetben? Erről – a következő bekezdésben.

4. lépés: A technika leküzdése

Szóval csökkentette alkalmazások listáját a leginkább szükségesre. Az elvégzett munka ellenére még mindig kísértésnek érzi magát, hogy újra és újra ellenőrizze a munkát vagy egyszerűen fontos alkalmazásokat.

Vegye például az e-mailt. Persze, meg kell, hogy ellenőrizze a bejövő és a telefont, de tényleg meg kell csinálni következetesen? Valószínűleg nem. A leveleket, hogy hozzád, nem csak a nem sürgős, de nem fontos, és várja meg, amíg eljut az asztalon, és írjon ki a választ. De olyan nehéz ellenőrizni az e-mailjét. Mindig van egy kis remény, hogy a következő levélben lesz olyan hír, amely szó szerint megváltoztatja az életedet.

Az okostelefon függősége

Vagy talán használni Instagram, hogy mindig tudja, hogy mi történik az életében, a szeretteidet? Ezt értem. Ezért hagytam ezt az alkalmazást a telefonomon. De nem kell a szalagot 30 percenként görgetni. Ha a szalag Instagram, mint az enyém, akkor 30 percenként jelenik meg nagyjából ugyanazt a dolgot: fiúk versenyeznek vas figurák lövöldözni, srácok bemutatva a ruhát, néhány szép fényképeket a természet és természetesen magas motivációs idézetek. Elvileg nem veszítek semmit, ha nem ellenőrizem a szalagot. De az Instagram, a végtelen görgetésnek köszönhetően lehetetlen, hogy ne nézzen át. Mint ahogy az az e-mail, mindig van remény, hogy egy kicsit több és poskrolish natolknoshsya a csodálatos, hihetetlen képet. És ez a gondolat nem pihen.

Ha nem vagy egyszerűen nem szeretné eltávolítani ezeket a zavaró és szokásos alkalmazásokat, akkor ellenőrizheti a vágyat, hogy folyamatosan ellenőrizze őket. És a technológia segít ebben. Használjuk a hozzáférési és időbeli korlátozó alkalmazások blokkolását.

Alkalmazás az iPhone és Android alkalmazások kezelésére

Freedom. Ez a szolgáltatás bármely eszközön működik. Egyszerűen telepíti az alkalmazásokat a kezelni kívánt eszközökre, beállítja a letiltani kívánt alkalmazások és webhelyek listáját, és készen állsz – semmi más nem zavarja meg. Nem számít, hogy okostelefont használ az iOS vagy az Android, a MacBook vagy egy laptop Windows alatt. Miután elindította a Szabadságot, a zavarodott webhelyek blokkolva lesznek.

A szabadság lehetővé teszi, hogy előzetesen tervezzen egy zárat, így a szolgáltatás munkáját az ütemtervnek megfelelően alakíthatja. Például, ha a Pomodoro technikát használja, a zárat 25 percenként be lehet kapcsolni, majd 5 perces szünet után.

A szolgáltatás meglehetősen új, ezért vannak hibák, de általában megbízhatónak tekinthető.

És egy megjegyzés az iPhone tulajdonosok számára: ez az egyetlen olyan szolgáltatás, amelyről tudom, hogy lehetővé teszi az iOS felhasználók számára, hogy blokkolják alkalmazásukat a telefonjukon.

Alkalmazások Android-alkalmazások kezelésére

Focus Lock. Egy egyszerű alkalmazás, amelyben pontosan megadhatja, hogy mit szeretne blokkolni és mennyi ideig.

ClearLock. A Focus Lockhoz hasonló alkalmazás. Az egyetlen hátránya: nem lehet ütemezni egy zárat. És minden alkalommal, amikor be kell lépnie az alkalmazásba, és jeleznie kell, hogy milyen időtartamra akarja engedélyezni a zárolási módot.

Maradjon fókuszban. Ellentétben az alkalmazások letiltásával, a Stay Focused segítségével nyomon követheti, hogy mennyi napi időt töltenek egy alkalmazásban. Ha minden ütemezett időpontot használ, a kiválasztott alkalmazás a nap hátralevő részében nem érhető el. Az alkalmazás egyetlen hátránya – nagyon könnyű letiltani.

Saját beállítások

Használom a RescueTime segédprogramot, amelyet mind a számítógépre, mind a telefonra telepítettem, és minden héten megnézem, mennyi időt töltöttem az alkalmazásokra és a webhelyekre.

Az okostelefont hülyén csináltam, amikor eltávolítottam a nem fontos és addiktív alkalmazásokat. Nincsenek játékok, Twitter, Facebook. Nem is használok híreket. Túl sok időt töltöttem rájuk, és úgy éreztem, hogy nem sok hasznuk van rájuk.

Mivel üzletem nagymértékben függ az üzenetküldéstől, van Gmail és a Google Hangouts, így összetett és fontos dolgokat tudok megoldani akkor is, ha távol vagyok a számítógéptől. Az Instagram-ot is elmentettem fotók beillesztésére.

Ezek az alkalmazások a munkához szükségesek, de zavaróak. Ezért választottam két segédprogramot, amelyek segítenek a figyelmem kezelésében.

A szabadságot a menetrend szerint használom, holnap nem fogok hozzáférni a leginkább zavaró alkalmazásokhoz. A hétköznapokon 5: 30-tól 9: 00-ig és 17: 00-20: 00-ig tudom használni őket, így a hátralévő időre más tevékenységeket adok, mint például a szentírások tanulmányozása, naplófájl, tréning és gyermekeim. Vasárnap blokkolom az Instagramot, a Gmailt és a Chrome-ot, de szabadon használhatok mindent szombaton.

De még akkor is, ha nem korlátozzák az alkalmazásokhoz való hozzáférést, nem akarok túl sok időt tölteni rájuk. Ezért Stay Focused segítségével figyelemmel kísérem, hogy mennyi időt adjak egy adott programnak. Minden egyes alkalmazáshoz 30 perces napi limitet állítottam fel. Ez az idő elég ahhoz, hogy új képet tegyen közzé az Instagramban, nyissa meg a hírt, tekintse meg az e-mailt. Ha az idő letelt, kilépem az alkalmazásból, és nem megyek be újra egy napra.

A MacBookon hasonló beállításokat állítottam fel, így amikor dolgozom rajta, biztos lehet benne, hogy csak a legfontosabb feladatra koncentrálok. És minden alkalommal, amikor csodálkozom, mennyire sikerül csinálnom, ha nem folyamatosan ellenőrizem az eszközeimet.

Remélem, ez az útmutató segít abban, hogy megszabaduljon a szokástól, hogy ne tegye ki okostelefonját a kezéből. Használja a javasolt alkalmazásokat és technikákat, ha produktív és sikeres ember marad. Legyen a technológia mestere, ne a rabszolgája!

Loading...