Mindent a Priv-ról – az első BlackBerry-okostelefonról a BlackBerry

Első pillantásra a BlackBerry Priv-ra két dolog tűnik ki:

  • méret. Priv egy fax, nagy, tőke okostelefon. Méretek – 147 × 77,2 × 9,4 mm, súly – 192 g Átlós képernyő – 5,43 hüvelyk, és a szélek kerekítve vannak, ahogyan tudja. Az esztétika és a kényelem mellett, a képernyő bal és jobb oldalán kerekítve funkcionális terhelést hordoz magában, de erről az alábbiakban fogok beszélni.
  • Fizikai billentyűzet. Igen, a BlackBerry nem változott meg, és felszerelte a Priv-ot fizikai billentyűzettel. Az okostelefon “csúszka” alakú formában készül. A tok felső része felfelé mozog (a technológia neve SmartSlide), és egy négysoros QWERTY billentyűzet nyílik meg a felhasználó előtt. Ebben a formában az okostelefon hossza 184 mm-re nő. Szüksége van egy ilyen billentyűzetre vagy sem? Egy jó kérdés, ami jobb a BlackBerry telefonok felhasználóinak. Kérjük, törölje a leiratkozást a megjegyzésekben.

BlackBerry Priv

A BlackBerry Priv hivatalos költsége az Egyesült Államokban az előrendelésnél 699 dollár. Az aktuális pályán drága, nagyon drága. Ilyen pénzért a legmagasabb kitöltést és anyagokat látja, majd Priv nem csalódást okoz.

BlackBerry Priv

kijelző

Az egyre növekvő mérete mobil eszközök mindig nyer, és a BlackBerry is támaszkodik PHABLET. A felhasználónak, hogy hozzászokjanak az 5,43 hüvelykes QHD AMOLED kijelző felbontása 2560 × 1440 képpont sűrűséggel 540 ppi. Képernyő védelmet nyújt a legújabb generációs üveg Corning néven Gorilla Glass 4. A negyedik változata az üveg, a biztosítékokat, a gyártó hatékonyan ellenáll a karcolásoktól, és ezen túlmenően, a több és veri az ütésektől és a mártogatós.

A képernyő felülete ívelt a bal és jobb oldalán, ami egyrészt növeli a komfortérzetet és a könnyű használat az okostelefon (vajon mit gondolnak a felhasználótól él), másrészt lehetővé teszi, hogy észre egy chipet nevű Productivity él.

A Termelékenység Edge egy testreszabható widget, amely lehetővé teszi az alkalmazások és értesítések gyors előnézetét és meghívását svaypa segítségével a képernyő szélétől hajlítva. Köszönhetően egy kanadai üzemeltetőnek, aki egy ideig egy Priv szimulátorral megjelentette a webhelyét, a hálózat megjelenik a képernyőképek bemutatásával a Productivity Edge bemutatásával.

BlackBerry Priv

Érdekesnek tűnik, de reálisan értékelni e funkció kényelmét és relevanciáját csak akkor, ha közvetlenül a készülékkel dolgozik.

A képernyő görbületeinek köszönhetően a Battery Edge nevű töltés befejezéséig a szint láthatóvá tétele és várható időtartama is megvalósult. A képernyő szegélyén lévő szalag jól látható, még akkor is, ha a készüléket szögben nézi, és lehetővé teszi az aktuális akkumulátortöltés távolról történő meghatározását.

BlackBerry Priv

A tízpontos multitouch többé nem meglepő, de a kesztyűvel működő eszközzel való érintkezés felismerése biztosan hasznos a hideg időben.

töltelék

Ahogy BlackBerry választott erős processzor és a hideg hatmagos 64 bites Qualcomm Snapdragon 808, és felelős a grafikus chip Adreno 418. Az együttes 3 GB RAM teljesítmény Priv bőséges elegendő bármely alkalmazás-és 3D-gaming most és a belátható jövőben.

A Priv belső tároló kapacitása 32 GB, bővíthető microSD memóriakártyával (legfeljebb 2 TB kártya támogatható). Hot-plug funkció áll rendelkezésre.

A Priv akkumulátor nem cserélhető, hanem tágas. Elméletileg a 3 410 mAh elegendő egy teljes napra, mérsékelten aktív használat mellett.

A Powemat és Qi szabványoknak megfelelő vezeték nélküli töltés van, de a Priv-ban nincs USB-típus, és ez nagyon rossz. Nyilvánvaló, hogy az eszköz fejlődése régóta kezdődött, amikor az USB-C még nem volt a trendben, és a mozgásban valami változtatni és módosítani a BlackBerry nem merte.

link

Az új zsetonoknak köszönhetően gyakorlatilag eltűnt az amerikai és a mobileszközök világméretű változata közötti különbség. Nem kivétel és Priv. Az amerikai verzió támogatja a hetedik LTE sávot, ami azt jelenti, hogy az okostelefon a legtöbb orosz 4G hálózatban fog működni. A periféria az energiatakarékos Bluetooth 4.1-en keresztül csatlakozik, az A-GPS, az NFC, a munka pedig 5 gigahertzes Wi-Fi hálózatokon működik.

fényképezőgép

BlackBerry Priv kamera ígérkezik kiemelkedő, és az oka az, hogy – a 18 megapixeles modul, amely hat lencsék optikai stabilizáció (ideértve azt az esetet egy film), fázis autofókusszal és dupla LED vakuval. A fényképezőgépet a legrégebbi és legelismertebb németországi Schneider Kreuznach optikai gyártó tanúsítja.

Priv 4K-videót ír 30 képkocka / másodpercenként és Full HD 60 képkockán. Különösen egy ilyen felhalmozott kamera esetében a BlackBerry létrehozta saját fotóalkalmazását, amely lehetővé teszi az optikai modul lehetőségeinek teljesebb megnyitását.

Rendszer, biztonság és alkalmazások

Mivel a szoftveralkatrészekről beszélünk, érdemes elmondani, hogy milyen Android fog az okostelefonon. A BlackBerry úgy döntött, hogy nem bolond, és úgy döntött, hogy Priv polírozott és nagyon stabil Android 5.1.1, szinte semmi sem változatlanul. Nincsenek egyedi kagylógörbék, semmilyen fékindító, a teljes Google Play korlátozás nélkül.

Az elméletben bekövetkezett erőteljes változások hiányának pozitív hatása lehet a frissítések továbbfejlesztésének gyorsaságára, de mivel ez az első okostelefon a BlackBerry Android-on, a fejlesztői politikája a szoftverek támogatása után csak rövid ideig válik nyilvánvalóvá a Priv megjelenés után.

A BlackBerry filozófiájával kapcsolatban tisztában kell lennie azzal, hogy a kanadai vállalat egyik fő prioritása az adatok biztonsága és titkossága volt, és továbbra is az, és még a priv név is a magánélet rövidítése.

A DTEK felelõs a Priv biztonságáért, egy monitoring eszköz, amely szorosan figyelemmel kíséri a rendszer minden folyamatát és alkalmazását. A felhasználó valós idejű figyelmeztetéseket kap egy alkalmazás tevékenységéről, és kiválaszthatja, hogy milyen tevékenységeket kíván.

A magatartás megfigyelésének és irányításának folyamata teljes mértékben automatizálható: olyan alkalmazások, amelyekben megbízik, hogy kártyacsomagot kapjanak, míg mások, amikor valahol el akarnak érni valamit, vagy valamit elhagynak, leállnak. A DTEK lehetővé teszi bizonyos alkalmazási műveletek kötegelt engedélyezését és letiltását. Például teljesen kikapcsolhatja a mikrofont a háttérben, vagy letilthatja a fényképezőgéphez való hozzáférést mindenki számára, kivéve a fényképezőgép alkalmazást.

A BlackBerry biztonságának érzékenysége miatt a DTEK ígéretes, hogy minőségi eszköz a felhasználói adatok felügyeletére és védelmére.

A DTEK mellett a Google Play már csaknem két tucat BlackBerry alkalmazással rendelkezik, amelyek a vállalat fő és kisebb fejlesztését képviselik. Mindez persze csak a Priv.

A BlackBerry nem nyitotta meg saját Android-boltját, és ez jó. A Priv tulajdonosai nem korlátozódnak az alkalmazások kiválasztására, és a Google és a BlackBerry élvezik a legjobbakat.

Ön véleménye?

Mi az eredmény: egyedi hi-end okostelefon a fizikai billentyűzet, hűvös a töltelék, top-end kamera, nagy képernyő és az üveg, a memória bővítése, majdnem tiszta Android, a Google Play teljes szabadságot és márka zsemle BlackBerry … de 700 $. Az ítélet?