10 modernin brittiläisen kirjailijan kirjoja, joita ei voi hukata

1. Iain McEwen, “Amsterdam”

Iain McEwen,

McEwen mestarillisesti yhdistää ytimekäs kerronta ja arvaamaton finaali. Hänen tarinansa keskellä on kaksi kaveria, suositun sanomalehden toimittaja ja säveltäjä, joka säveltää Millennium-sinfoniaa. Totta, heidän ystävyydestään ei ollut käytännössä mitään jäljellä, yksi piilotettu viha ja kaunaa. On syytä lukea selvittää, mikä johti vanhojen tovereiden vastakkainasetteluun.

Osta Litres.ru

2. Julian Barnes, “Englanti, Englanti”

Julian Barnes,

Tämän kokoelman olemme sisällyttäneet on Englanti romaani kirjailija, jossa hän yrittää selittää, mitä vanha kunnon Englannissa. Tämänhetkisiä tapahtumia saarella-vetovoima White, joka sisältää kaikenlaisia ​​stereotypioita maan: monarkia, Robin Hood, The Beatles, olutta … Oikeasti, mitä turistit moderni Britanniassa, jos on pienoiskoossa kopio, joka yhdistää kaikki hauskaa?

Osta Litres.ru

3. Antonia Bajette, “Possess”

Antonia Bajette,

Romaani XIX vuosisadan viktoriaanisten runoilijoiden rakkaudesta, joka on vuorovaikutuksessa nykyaikaisten tutkijoiden historiaan. Kirja älylliselle lukijalle, joka nauttii rikkaasta kielestä, klassisista aiheista ja lukuisista viittauksista kulttuurisiin ja historiallisiin ilmiöihin.

Osta Litres.ru

4. Jonathan Coe, “Mikä temppu!”

Jonathan Coe,

Coe pitkään säveltänyt jazzmusiikki, joka vaikutti hänen kirjalliseen työhönsä. “Mikä huijaus!” Tuntuu improvisaatiosta, tämä on rohkea ja odottamaton romaani.

Michael, keskikokoinen kirjailija, saa mahdollisuuden kertoa rikkaasta ja vaikuttavasta Winshaw-perheestä. Ongelmana on, että nämä ahneat sukulaiset, jotka ovat ottaneet kaikki sosiaalisen elämän aloja, myrkyttävät muiden ihmisten elämää eivätkä aiheuta myötätuntoa.

Osta Litres.ru

5. David Mitchell, “Dream # 9”

David Mitchell,

Jos katsot “Cloud Atlas”, niin tiedät: David Mitchell loi tämän uskomattoman takkuisen tarinan. Mutta tänään suosittelemme lukemaan uutta, ei vähemmän mielenkiintoista romaania.

“Dream # 9” verrataan usein Haruki Murakamin parhaisiin töihin. Nuori Eijin kaveri tulee Tokioon etsimään isää, jota ei ole koskaan nähnyt. Kahdeksan viikkoa kaupungin hän voisi löytää rakkauden, saada käsiin Yakuza, tehdä rauha hänen äitinsä, alkoholisti, löytää ystäviä … sinun täytyy ymmärtää itse, mitä tapahtuisi todellisuudessa ja että – unelma.

Osta Litres.ru

6. Stephen Fry, “Tennispallot taivaasta”

Stephen Fry,

“Tennis Balls of Heaven” – moderni versio “Count of Monte Cristo” täydennettynä uusilla yksityiskohdilla ja merkityksillä. Vaikka juoni on tiedossa meille, on yksinkertaisesti mahdotonta katkaista lukemasta.

Päähenkilö on Ned Mudstonein opiskelija, jolla ei ole mitään parempaa elämässä. Hän on komea, älykäs, rikas, koulutettu, hyvästä perheestä. Mutta kateellisten tovereiden typerien vitsien vuoksi koko hänen elämänsä muuttuu voimakkaasti. Ned on loukussa psykiatrisessa sairaalassa, jossa hän elää vain yhden tavoitteen – päästäkseen kostoksi.

7. Helen Fielding, “Bridget Jones -päiväkirja”

Helen Fielding,

Uusi romaani 30-vuotiaan Bridget Jonesin elämästä on suosittu ympäri maailmaa. Osittain Hollywoodin sovituksen ansiosta Renee Zellwegerin ja Colin Firthin rooliin. Mutta suurelta osin sinnikkään ja niin viehättävän Bridgetin takia. Hän laskee kaloreita, yrittää lopettaa tupakoinnin ja juoda vähemmän, kokee henkilökohtaisia ​​epäonnistumisia, mutta silti näyttää optimistiselta tulevaisuudesta ja uskoo rakkauteen.

On olemassa kirjoja, joita annat anteeksi ja juonittelun yksinkertaisuus ja kohtausten banaliteetti ja tyhmä sattuma yksinkertaisesti siksi, että heillä on sielukkuutta. “Bridget Jonesin päiväkirja” on harvinainen tapaus.

Osta Litres.ru

8. Joan Rowling, Harry Potter-sarja

JK Rowling, Harry Potter-sarja

Taruhaava poika on todellinen kulttuurinen ilmiö. Ensimmäinen kirja “Harry Potter ja filosofin kivi” hylkäsi 12 kustantajaa ja vain pienen Bloomsburyn omalla riskillään ja päätti julkaista sen. Ja ei epäonnistunut. “Harry Potter” odotti äärettömän menestystä, ja Rowling itse on lukijoiden rakkaus kaikkialla maailmassa.

Taian ja taian taustalla puhumme tuttuja ja tärkeitä asioita – ystävyyttä, rehellisyyttä, rohkeutta, halukkuutta auttaa ja vastustaa pahaa. Koska Rowlingin kuvitteellinen maailma kiehtoo kaiken ikäisiä lukijoita.

Osta Litres.ru

9. John Fowles, keräilijä

John Fowles, keräilijä

“Collector” – John Fowlesin pelottavin ja samanaikaisesti jännittävä romaani. Päähenkilö Frederic Clegg tykkää kerätä perhosia, mutta jossain vaiheessa hän päättää lisätä hänen suloisen Mirandan kokoelman. Tämä tarina opimme sieppaajan sanoista ja uhrin päiväkirjasta.

Osta Litres.ru

10. Neil Gaiman, “Amerikkalaiset jumalat”

Neil Gaiman,

Gaiman loi kuvitteellisen maailman, jossa jumalat elävät eri kansojen myytteistä ja legendoista. Amerikassa heidät toivat mukanaan ensimmäiset maahanmuuttajat, jotka tulivat tänne parempaan elämään. Tämä johtuu osittain biografisista tapahtumista: romaanin idea ilmestyi englantilaisen Gaimanin kanssa, kun hän muutti Yhdysvaltoihin.

Tontti kiertää noin kaveri nimeltä Shadow Moon, joka tulee ulos vankilasta ja löytää välittömästi vanhan ja uuden jumalan välisen ristiriidan keskelle.

Osta Litres.ru