30 yritystä käsittelevää kirjoja, jotka kannattaa lukea 30 vuoteen

1. “Lopeta unta, päästä alas liiketoimintaan!”, Cal Newport

Tavallisimmat neuvoja, joita näet lähes minkä tahansa tämän tyylilajin kirjassa, on olla yksimielisiä ja jatkaa intohimoasi, ja menestys tulee. Professori Cal Newport tarjoaa tärkeän lisäyksen tähän suositukseen: vauraus jokaisessa yrityksessä voi avata uusia ovia, antaa kehityksen etenemisen ja antaa siitä uuden intohimon. Kirjailija ehdottaa, ettet anna unelmia, vaan olla realistinen ja tulla ammattilaiseksi siinä, mitä teet.

Osta Litres.ru

2. “Black Swan”, Nassim Taleb

Ihmiset pitävät luottamuksen illuusion tulevaisuuteen, jota tukevat arvovaltaisten henkilöiden ja asiantuntijoiden ennusteet. “Black Swan” -investoinneessa ja filosofi Nassim Taleb puhuu tällaisen kannan haavoittuvuudesta ja esimerkkinä rahoitusjärjestelmän romahtamisesta vuonna 2007 osoittaa, että jopa kaikkein suojatuilla järjestelmillä on potentiaalisia riskejä.

Osta Litres.ru

3. “Älä pelkää toimia”, Sheryl Sandberg

“Älä pelkää toimia” on lukemisen arvoinen, jos haluat pätevästi keskustella naisten oikeuksista ottaa johtajuutta. Cheryl Sandberg yhdistää tutkimustietoa ja henkilökohtaisia ​​tarinoita kirjassaan, kertoen kuinka naiset vahingostavat itsensä mahdollisuudesta liikkua uratasolla.

Osta Litres.ru

4. “Habitsin voima”, Charles Dahigg

“Tottumusvoima” on yksi nuorille hyödyllisimmistä ja kiehtovimmista kirjoista, jotka pyrkivät onnellisuuteen ja menestykseen. New York Timesin toimittaja Charles Dahigg jakaa vinkkejä siitä, miten päästä eroon huonoista tavoista, olipa kyseessä viivyttely tai tupakointi, pienien askeleiden avulla, joita voidaan nyt tehdä.

Osta Litres.ru

5. “Ottaa tai antaa?”, Adam Grant

Jotain kulttuurissamme kertoo meille, että meidän pitäisi etsiä kaikkea kaikesta, olla varovainen ja itsekäs, jotain saavuttamiseksi. Psykologi Adam Grant kertoo, miksi tämä näkemys on väärä. Tutkimukset vahvistavat, että menestyneimmät ihmiset ovat niitä, jotka ovat kiinnostuneita luomaan arvoja muille. Adam Grant jakaa neuvoja siitä, miten olla hyödyllisiä ja samalla menestymään.

Osta Litres.ru

6. #Girlboss, Sofia Amoruzo

Nasty Gal Sofia Amoruza -verkkokaupan perustaja kirjaan # Girlboss ei ole ujo jakaa lukijan henkilökohtaista kokemusta. Hän puhuu kapinallisten nuorista ja kertoo miten huligaaninen käyttäytyminen auttoi häntä menestymään. Kirja on täynnä käytännöllisiä neuvoja, jotka innostaa sinua seuraamaan intohimosi ja löytämään oman tapaasi ylhäältä.

Osta labirint.ru

7. “Ajattele ja kasvaa rikas”, Napoleon Hill

Ihmisluonteiset viestintätaidot ovat yhtä tärkeitä kuin taidot, joita meitä käytetään luetellessamme uudelleen. Napoleon Hill oli journalisti, joka ystävystyi teollisen magnativen Andrew Carnegien kanssa. Aikana ystävällinen keskustelu Carnegie, joka tuolloin oli rikkain mies maailmassa, jaetaan Hill opetukset hän kaivoi tiensä köyhyydestä vaurauteen.

Huolimatta siitä, että “Think ja kasvaa Rich” julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1937, on mahdollista löytää asiaan käytännön neuvoja rakentamiseen ihmissuhteiden ja toteutuksessa johtamistaitoja.

Osta Litres.ru

8. “Miten voittaa ystäviä ja vaikuttaa ihmisiin”, Dale Carnegie

Warren Buffettin sijoittajan ja multi-miljardiryhmän suosikki kirja kertoo vuorovaikutuksen vuorovaikutuksen psykologiasta ja auttaa ymmärtämään, miten tulla johtajaksi ja vaikuttajaksi. Kirjan ensimmäinen kerta julkaistiin vuonna 1936, mutta perusvinkkejä ristiriitojen selvittämiseen ja ihmisten innostamiseen ovat arvokkaita jo vuosikymmeniä sitten.

Osta Litres.ru

9. VahvuudetFinder 2.0, Tom Rath

Tämän kirjan tärkein ajatus on, että meidän pitäisi viettää vähemmän aikaa ajattelemalla puutteitamme ja keskittymällä siihen, mitä me teemme hyvin. Tämä kirja auttaa löytämään ammatillisen markkinarakoosi, joka perustuu hahmosi ja käytettävissä oleviin taitoihin ja ehkä kertoo, mihin tuo lisää hyötyjä yhteiskunnalle ja menestyt.

Osta amazon.com

10. “Nollasta toiseen”, Peter Til

Elämme silloin, kun nuoret yrittäjät ja perustajajäsenet alkavat nopeasti tulla miljardöörejä valitsemalla Wall Street -rahoittajien maailman vaikuttavimmista ihmisistä. Sijoittaja ja miljardööri Peter Til paljastavat verhon nykyiseen liiketoimintaansa ja tarjoavat kiehtovia ja suppeita ohjeita yrityksen perustamisesta ja sen hallinnasta.

Osta Litres.ru

11. “Kuinka laittaa asiat järjestykseen”, David Allen

Tämä kirja on suositeltavaa lukea niille, jotka haluavat tehokkaasti hoitaa työajastaan ​​ja kotimaastaan. Tekijä antaa käytännön neuvoja päivittäisten tehtävien organisoinnista ja jakelusta. Yksi näistä suosituksista on kahden minuutin säännön noudattaminen. Se sanoo: jos jotain voidaan tehdä alle 120 sekunnissa, niin se pitäisi tehdä heti, ja aikaa vieviä tehtäviä voidaan lykätä myöhemmin.

Osta Litres.ru

12. “Älä koskaan syödä yksin”, Keith Ferrazzi

Tunnettu verkkoyritys Keith Ferrazzi uskoo menestyksensä syyksi kyky luoda suhteita ja kommunikoida ihmisten kanssa. Kirjailija syntyi pienessä kaupungissa perhe teräksen ja puhdistusaineet, mutta sitkeyttä, kyvyt ja viestintätaidot ovat saa hänet voittaa otsikko netvorkera numero 1 ja tehdä puhelinluettelo tuhansia yhteyksiä, mukaan lukien presidentit numeroita, rocktähtien ja tunnettuja yrittäjiä. Kirjaessaan Ferrazzi kertoo viestintästrategioista, joihin hän ryhtyi menestymiseen.

Osta Litres.ru

13. “Se ei ole helppoa”, Ben Horowitz

Jos et ole innoittanut onnistuneiden liikemiesten upeita menestystarinoita, saatat pitää mielessäsi tämän kirjan. “Ei ole helppoa” liikemies Ben Horowitz sanoo, että yleisissä resepteissä ei ole menestystä. Ainoa tapa menestyä on olla ratkaiseva ja kiinnittää huomiota siihen, mikä vaikuttaa positiivisesti liiketoiminnan kehityksen dynamiikkaan ja mikä ei.

Osta Litres.ru

14. “Miten työskennellä neljä tuntia viikossa”, Timothy Ferris

Kirja, jonka nimeä ei saa kirjaimellisesti käyttää, Timothy Ferris jakaa käytännön neuvoja siitä, miten olla tehokkain ja menestyäkseen ammatillisessa ja henkilökohtaisessa elämässä. Esimerkiksi kirjailija suosittelee “pelonhallinnan” menetelmää – tekniikkaa, jonka avulla voit tutkia yksityiskohtaisesti, mitä pelkäät, selvittää riskit ja tapoja voittaa ne kylmäveressä.

Osta Litres.ru

15. “Joustava tietoisuus”, Carol Duack

Psykologin Stanford University Carol Duackin mukaan menestyksen avain on luottamuksemme siitä, että voimme saavuttaa sen. Kirjailija vetoaa tutkimuksiin, jotka osoittavat, että kyky oppia ja parantaa voi tarkoittaa paljon enemmän kuin luontainen lahjakkuus. Kirjassa todetaan, että jos olet hieman yli 20-vuotias, niin voitte tulla kenenkään mukaan kunnolla.

Osta Litres.ru

16. “Introverts”, Susan Kane

Jos olet introvertti, tämä ei tarkoita sitä, että polku uran tikkaiden yläosaan on suljettu ennen sinua. Kirjoittaakseen tämän kirjan kirjoittajaa painosti laajalle levinneen stereotypion epäoikeudenmukaisuus, jonka mukaan tällaiset henkilöt ovat toisen luokan ihmisiä. Neuvottelusäätiön, Susan Kanein, tutkimus epäonnistuu ajatuksesta, että menestyksen kannalta on välttämätöntä olla “kova” ja erittäin sosiaalinen.

Osta Litres.ru

17. “ennustettavissa oleva irrationaalisuus”, Dan Arieli

Jos haluat menestyä liiketoiminnassa, sinun on ymmärrettävä ihmisen käyttäytymisen monimutkaisuus. Dan Arielin psykologian ja käyttäytymistalouden professori on yksi parhaista tavoista tehdä tämä. Tekijä antaa tieteellistä tutkimusta, joka selittää käyttäytymisemme vivahteita: esimerkiksi miksi siirrymme liiketoiminnan myöhempään vaiheeseen tai miten päätämme tuotteen ostamisesta.

Osta mann-ivanov-ferber.ru

18. “Tehokkaiden ihmisten seitsemän taitoa”, Stephen Covey

Tämä julkaisu, joka julkaistiin vuonna 1989, on jo tullut klassikko yrityskirjallisuudesta. Riippumatta siitä, oletko poliitikko tai yrittäjä, se innostaa sinua ja laajentaa mahdollisuuksia saavuttaa ammatilliset tavoitteet. Jokaisessa luvussa tarkastellaan avaintaitoa, kuten proaktiivisuutta tai synergiaa. Jokainen näistä ominaisuuksista auttaa tulemaan tehokkaaksi johtajaksi ja tiimin jäseneksi.

Osta Litres.ru

19. “Poker of Liars”, Michael Lewis

Michael Lewis on “Liar Poker” johdattaa Frank Street Wall Streetin taloudellisen alueen frankin selvityksen 1980-luvulla. Lewis itse astui lavalle kunnianosoittain Salomon Brothers -yhtiössä, jossa hän käveli harjoittelijasta joukkolainamyyjään. Kirja on kirjoitettu dokumenttielokuvalle, mutta luetaan romaaniksi: kirjailija kuvaa eläväistä kuvaa kauppapaikasta ja sen hahmoista.

Osta Litres.ru

20. “Elämän strategia”, Clayton Christensen

Syy “Life-strategian” kirjoittamiseen oli kirjoittajan tapaaminen Harvardin kauppakorkeakoulun entisten opiskelijoiden kanssa. Sitten 1979 valmistumisen jälkeen kukin heistä oli täynnä mahdollisuuksia, vertaisryhmillä oli tasavertaiset ja erinomaiset edellytykset löytää työpaikka tai avata oma liike.

25 vuoden kuluttua osoittautui, että monet Harvardin entisistä opiskelijoista olivat kriisissä. Joku – henkilö, joku – ammattilainen, esimerkiksi Enron Jeffrey Skillingin entinen johtaja, tuomittiin vuonna 2006 292 kuukauden vankilaan. Kirjassa selvitetään, miksi jotkut niistä, joilla on runsaasti mahdollisuuksia, menestyvät ja muut menettävät kaiken.

Osta labirint.ru

21. “Kohtuullinen sijoittaja”, Benjamin Graham

Sijoittaja ja miljardööri Bill Ekman on yksi Wall Streetin monet rahoittajat, jotka kutsuvat kohtuullisen sijoittajan kirjaa, joka muuttui heidän elämäänsä. Tämä arvokasta investointien perusteellista ohjetta auttaa paitsi rahoitusalan työntekijöitä, myös kaikkia, jotka haluavat käyttää rahansa mahdollisimman pitkään.

Osta Litres.ru

22. Tuntemattoman meren ylitys David White

Tämä kirja ei kiinnitä paljon huomiota työelämään elämäämme. Tämä korostaa tuntemattoman meren ylittämistä muun yrityskirjallisuuden julkaisujen joukossa. Tekijä ei pidä uraa tehtävänä, joka on saatava päätökseen, saa korkeimmat pistemäärät, vaan henkilön jatkuva yhteydenpito maailmaan ja itsensä kanssa.

Osta amazon.com

23. “Steve Jobs”, Walter Isaacson

Applein myöhäinen perustaja ja toimitusjohtaja Steve Jobsista tuli legendaarinen hahmo, Silicon Valley aave. Isaacson elämäkerta Jobs auttaa ymmärtämään ilmiötä ja tarjoaa katsomaan kaksi puolta hänen persoonallisuutensa: vahvat innostavia ja visionääri liikemies vaikeassa keskustelussa.

Tämä on tarina siitä, kuinka suuri mies ammuttiin omasta yrityksestään ja jonkin ajan kuluttua hän palasi ja voitti koko maailman. Se osoittaa kuinka tärkeää on palauttaa epäonnistuminen ja mennä tavoitteeseen.

Osta Litres.ru

24. Valitse itsesi, James Altusher

James Altusher on hedge fund manager, yrittäjä, podcastster ja bestseller-kirjailija. “Choose Yourself” opettaa sinua ilmaisemaan itseäsi ammattiasi, mutta ei kuitenkaan anna luopua villistä unelmistasi. Altusher pyrkii välittämään viestin, että se, joka työskentelee jonkun toisen puolesta, ei ole yhtä arvokas kuin mikään liikemies.

Osta amazon.com

25. “Geniittiyhtiö”, Ed Catmell

Ammattimaisen kasvun ja rutiininomaisuuden vuoksi monet menettävät innokkaasti luovuutta. Co-perustaja Pixar kertoo yksi suurimmista animaation studioiden ja sanoo, että jokainen pystyy tekemään, mutta monet ihmiset eivät yksinkertaisesti uskalla koska eri sosiaalisten normien ja henkilökohtainen estoja. Kirjoittaja väittää, että rakkaus ja kyky ajatella luovasti pankkeja tai ohjelmoijia ei ole yhtä tärkeä kuin kirjoittajille ja muusikoille.

Osta Litres.ru

26. “Toimita johtajana, ajattele johtajana”, Herminia Ibarra

Uran aloittaminen on paras aika päättää johtajuudestasi. Liiketoimintaopettaja ja johtajan asiantuntija Erminia Ibarra jakaa neuvontaa useista aiheista: ammatillisten verkostojen laajentamisesta uusien ideoiden luomiseen. Tekijän filosofia perustuu väittämään, että menestykselliseen johtajuuteen ei ole yleismaailmallista reseptiä, paras tapa on se, joka toimii teidän tapauksessanne.

Osta Litres.ru

27. “käännekohta”, Malcolm Gladwell

Journalisti ja pop-sosiologi Malcolm Gladwell mainitsee sosiologisen tutkimuksen tulokset ja selittää tiedon levittämisen mekaniikan. “Käännekohdassa” julkaistiin vuonna 2002, mutta esitetyn aineiston kirjan, ja nyt auttaa meitä ymmärtämään, miksi ihmiset jakavat uutisia, faktoja ja ideoita, sekä miksi leviämistä jotkut heistä saavuttaa epidemiologisen mittasuhteet.

Osta Litres.ru

28. Potok, Mihai Chikszentmihayi

Pyrimme onnellisuuteen, kuulemme jatkuvasti neuvoja siitä, miten se saavutetaan, mutta monet meistä eivät ajattele, mitä se on ja miten se toimii.

Amerikkalainen psykologi Mihaly Csikszentmihalyi jakaa tutkimustulokset luonnetta tässä tilassa, ja väittää, että avain löytää onni on kyky hallita itseään ja tunteitaan, löytää vähän iloa maailmassa ympärillämme päivittäin.

Osta Litres.ru

29. Power Broker, Robert Caro

Jos emme ymmärrä, kuinka voimakkaat ihmiset ajattelevat ja toimivat, meidät altistuvat heidän tahdolleen. Valon heittämistä kutsutaan New Yorkin, Robert Mosesin, kaupunkisuunnittelijaksi. Jos haluat nähdä, miten Machiavellian älykkyys toimii, Power Broker auttaa sinua tämän kanssa.

Osta amazon.com

30. “Sytytä tulipalo!”, Daniella Laporte

“Täytetään tuleen!” – kokoelma esseitä, jotka saavat sinut ottaa uusi katsomassa “minä”, auttaa voittamaan pelon kohdata tavat ja uskomukset ulkoapäin. Business strategi ja PR-asiantuntija Daniella Laporte sanoo, että vain sinä olet vastuussa siitä, mitä olet, ja että menestyksen saavuttamiseksi sinun ei välttämättä tarvitse vastata muiden ihmisten odotuksiin.

Osta Litres.ru