REVIEW: “Tehdä uudelleen. Liiketoiminta ilman ennakkoluuloja “- kirja muusta työstä

työstää uudestaan

“Työ”. Mitä tämä sana tuo mielessäsi, varsinkin kun otetaan huomioon uuden työviikon alku? Ehkä toimiston kirjoituspöytä, joka oli täynnä papereita viime perjantaina? Päällikkö, joka kokoaa jälleen kaikki kokoukseen kertomuksella, jonka oli valmistauduttava “eilen”? Tai ehkä kollega, joka koko aamulla on voimakkaasti ylpeä siitä, että joku metrossa astui jalkansa eteen? Ja niin ainakin puolet työpäiväsi kuluu …

Jos olet kuusi yllätys huomata, että tehdään vahvuus yhden tai kaksi ajoitetut tehtävät tänään 5-8 – sinulle aikaa lukea tämä kirja. Jos et voi selvittää, miten selvitä toimistossa iltaan asti, ja miksi iankaikkinen työllisyys tarjoaa hedelmää – on aika lukea tämä kirja. Jos pomosi haluaa sinun elää töihin, ja premium “40% palkasta” ansainnut sankarillisia ponnisteluja, jotka tulevat työhön klo 8 ja lähtevät noin kaksikymmentäkolme toimistossa – on aika lukea tämän kirjan, ei vain sinä, vaan myös pomollesi . Tämä ei ole ihmelääke, eikä universaali “resepti onnea”: Katsokaa tätä toimistossa tosiasia, jota me kaikki olemme tottuneet näkemään hänet, ja sitten mitä sen pitäisi olla. Tavoitteena tarkastella muita töitä luojien tällaisten pahamaineinen lukijoillemme asioita, kuten Ruby on Rails, Basecamp ja Highrise.

Se on kirjasta “Tehdä uudelleen: liiketoimintaa ilman ennakkoluuloja”, luonut Jason Freed ja David H. Hensson 37-signaaleista. Tämä painos vuosi ja puoli sitten kirjaimellisesti “räjäytti” monien toimistotyöntekijöiden mielen kaikkialla maailmassa. RuNet-käyttäjät saivat tutustua tähän luomiseen julkaisutoimiston “Mann, Ivanov ja Ferber” ansiosta (joka muuten on kiitollinen myös tarkistettavasta kirjasta). Olet luultavasti jo lukenut kymmeniä eulogioita “Rework”, joten keskityn niihin hetkiin, joille kannattaa itse asiassa ostaa ja lukea tätä kirjaa.

Ensivaikutelma: Rework kirjoitti joitain elävöittäjiä muille. Lifhaker – se ei ole mikään “supersankari TV: stä”, vaan tavallinen ihminen, joka yksinkertaisesti soveltaa älykkyyttä, tarkkailua ja tietämystä tehokkaimmalla tavalla “murtaa” jokapäiväistä elämää. 37-signaalin kaverit tekevät samoin: he eivät tee mitään sensatiivisia löytöjä, vaan näyttävät vain vähän havaintoja ja tervettä järkeä. Ja neuvoo meitä tekemään samoin, jos emme halua tunkeutua rutiiniin ja “polttaa” työpaikalla. Jotta selitettäisiin ja ymmärrettäisiin, yksinkertaiset yksinkertaiset esimerkit, yksinkertainen sanakirja ja helposti saatavilla oleva vertailu “miten se on nyt” ja “miten se voi olla” riittävät.

Kannessa on rypistynyt paperiarkki: tämä on eräänlainen symboli siitä, mitä suuret (ja ei) yritykset koko pitkän suunnitelman, “strategioiden”, “tehtävien” ja “tiekarttojen” mukaan muuttuvat objektiivisen todellisuuden vaikutuksesta. Ja heidän kanssaan – ja aikaasi yhdessä työtehokkuuden kanssa. Ja sinun ja sinun lähestymistapaanne kuuluu päättää, jatketaanko rullasi “arkkeja” arkipäivänne “koriin” vai kääntäkää heidät kannattaviksi.

Tehdä uudelleen Alex Melnik

Arvokkaita ideoita, jotka opin tästä kirjasta

Rahan houkutteleminen sijoittajilta / kolmannen osapuolen velkojilta on äärimmäisen välttämättömyyden mitta, johon se on parasta olla käyttämättä (ellet ole jo hyvin vähissä rahaa) Menoja toisten rahoja saa sinut tranzhirstvo, riippuvuutta, ja asettaa sinut “orjuus” (joskus – ja ilman lainausmerkkejä) suhteen sijoittajan: lopulta voit kehittää liiketoimintaa, mikä ei ole miellyttävää sinulle ja asiakkaillesi, vaan sijoittajallemme. Ja kun sijoittaja jättää jonkin syyn, kukaan ei tarvitse mallia, joka on juuri hänelle, ei sinulle eikä markkinoille. Joten sijoittaa rahaa ja päättää työssään ongelma, joka on lähimpänä saat yrityksesi, mikä on kysyntää, ei vain sinä, vaan myös muita.

Älä ota pois strategisia suunnitelmia ja “tiekarttoja” pituus kymmeniä ja satoja pisteitä. Missä on hyödyllisempi ja luotettavampi luoda pieniä luetteloita ja jakaa kaikki tehtävät pienempiin tehtäviin, joille tarvitset 1-2 päivää, ei 1-2 kuukautta.

Pienyritys on usein tehokkaampaa ja kannattavaa kuin suuri yritys. Kasvaminen kasvun vuoksi ja hankkeen / käynnistämisen luominen skaalaamisen ja myynnin vuoksi on yksi yleisimmistä virheistä, joita yrittäjät sallivat.

On välttämätöntä myydä sekä perus- että sivutuotteita heidän liiketoimintansa / työnsä. Muuten, itseluottamus syntyi aivan kuten 37signals-työn sivutuote, mutta samalla se ei ollut viimeinen tärkeä (ja kannattavuus) yrityksen tietotuote. Ja uudestaan: et koskaan arvata, mitä Henry Ford Oyj ansaitsee edelleen hyvien autojen lisäksi (huomaat, kun luet Rework, luonnollisesti :)).

Älä “hioa” ajatusta liian kauan: markkinoiden on tuotettava tuote / palvelu, jota voit sitten tarkentaa ja hienosäätää pitkin. Ihanteellinen ei ole saavutettavissa, ja aika on liiketoiminnan kriittisin resurssi. Niin kauan kuin sinä “loistelet” tuotteellasi, kun et näe sitä markkinoille, joku tulee jo markkinoille vastaavanlaisella ratkaisulla, eikä se ole ihanteellinen vertailuarvo.

Älä ota mukanasi halu tulla “toisen Applen”: olla ensimmäinen laatuaan. Valmis liiketoimintamalli ei voi kopioida useimmissa tapauksissa; mutta jos yhtäkkiä tullut tehdä sen, niin sinun täytyy vain säälittävä imitaattori, ei alkuperäisen lääkkeen ja luoja ajatus, että ihmiset, kuten (ja itse asiassa piti ajatuksesta lopulta ostavat).

Ota rajoituksia, älä valittaa ajan puutteesta ja älä luule, että jos sinulla on jotain / ei ole tarpeeksi, niin sinun pitäisi estää sinua aloittamasta omaa liiketoimintaasi tai kehittämällä sitä, mitä teet.

On välttämätöntä aloittaa startti, mutta yritys. Käynnistys on eräänlainen kasvoton ja usein vaarantunut käsite, mikä tarkoittaa eräitä epävakaisuutta ja siirtymäkautta. Liiketoiminta on mallin, rakenteen ja sääntöjen järjestelmä (käyttäytymisestä yhtiön seinissä kaikissa prosesseissa), jotka kasvavat ja antavat taloudellisen tuoton tekijöilleen / perustajilleen / työntekijöilleen pitkään.

Kuka pitäisi lukea uudelleen?

Sinä itse – jotta ymmärtää vai et muuta lähestymistapaa työn alaistensa esimiesten, tai jopa kannattaa erota ja aloittaa uuden elämän ja uuden työn (joskus sijaan hyppääminen kuollutta hevosta, se on parasta vaihtaa hyvin hevonen elävä)

Sinun oppaasi – muuttaa lopulta ihmisten suhtautumista “kulutettavaksi materiaaliksi” työnantajan ja työntekijän normaalille rakentavalle suhteelle. Ja myös ymmärtää, että “hallinnointi” ei ole jatkuvasti uhkailemista ja tekemistä kymmeniä toisiaan poissulkevia tehtäviä; ja “ajanhallinta” ei ole räpäytä joukkueiden päät yli minuutin silmäyksellä sekuntikellolla.

Kollegat – arvioida merkitystä “tunnin hiljaisuus” ja “sääntö kirjasto” työssä missään toimistossa, sekä ymmärtää, että 4:00 oikeassa työympäristössä voi antaa koko joukkue paljon enemmän kuin 10 tuntia meluisassa toimistossa, jossa jokainen rakastaa mennä “Savu taukoja” ja keskustella siitä, kenelle nykyään taksimies on naham.

Tyttöystäväsi, vaimo, vanhempi tai ystäväsi – ymmärtää, että freelancerit toimivat kotona, eivätkä ole hauskoja; ja käsite “työpäivä”, “työympäristö” ja “deadline” eivät ole vain ihmisten puku ja solmio kabinetah- “kuutiot”, mutta myös niille, jotka työskentelevät kannettavan pyjamassa ja tossut lämmin hänen makuuhuoneessa.

5 hyödyllistä lainausta Reworkista joka päivä

“Naarmuta kynsiäsi pinnalla – ja huomaat, että” reaalimaailman “asukkaat ovat täynnä pessimismiä ja epätoivoa. He uskovat, että yhteiskunta ei ole valmis eikä pysty vaihtamaan. Pahempaa, he haluavat vetää muut haaveisiin toiveistaan ​​ja tavoitteistaan ​​… älä usko heitä. Tällainen maailma voi olla heille todellinen, mutta tämä ei tarkoita, että sinun on elettävä siinä. “

“Ei ole mitään häpeällistä olla taloudellista.”

“Jokainen, joka soveltaa näkökulmaa liiketoimintaan” selvitämme, miten tulevat kannattaviksi tulevaisuudessa “on naurettavaa. Ilman selkeää käsitystä siitä, miten tulla kannattavaksi, liiketoiminta ei ole liike – se on vain harrastus! “

“Useat yritykset … seuraavat uusimpia trendejä ja tekniikoita. Tämä on paljon tyhmyyksiä. Aloitat keskittyä muotiin, ei olemiseen. “

“Monet aloittelija golfarit ajattelevat, että he tarvitsevat kalliita klubeja. Mutta todellinen arvo on isku, ei keppi. “

«Rework. Business Without Prejudice, Jason Freid ja David Heinemeyer Hensson

Osta liters.ru Osta amazonista