10 knjiga koje će vam pomoći mjesec dana da nauče nove vještine

1. “Brzina čitanja”, Peter Kamp

Čini se kao da čitanje knjige dan nije stvarno. No, s tehnikom Kampa, bilo tko može naučiti čitati najmanje tri puta brže. Sve genijalno je jednostavno: suština Kampove tehnike je da se ruka koristi kao pokazatelj brzine čitanja. Ukupno, tečaj će trajati šest tjedana.

Autor obraća veliku pozornost na stupanj razumijevanja onoga što je pročitano, što nije manje važno. Ne samo da ćete naučiti brzo pročitati, već ćete razumjeti i razumjeti glavne informacije na letu.

Kupite knjigu

2. “Kako staviti stvari u red”, David Allen

Nakon što ste upoznali principe GTD metodologije, naučit ćete kako upravljati svojim poslovima i dovršiti ih na vrijeme, bez ikakve tjeskobe. GTD se primjenjuje i na poslu i kod kuće.

Ako nikada niste čuli za GTD sustav, pročitajte naše upute za početnike. A oni koji su već čuli, ali ne predstavljaju kako primijeniti načela produktivnog rada u praksi, savjetujemo da ne odgodimo čitanje glavne knjige Allena.

Kupite knjigu

3. “Strani za odrasle”, Roger Croesus, Richard Roberts

Naravno, naučiti mjesec dana u savršenstvu bilo koji strani jezik – zadatak nedostižan. Ali u ovoj knjizi nećete naći gramatiku niti jednog specifičnog jezika.

Kognitivni psiholozi Roger Crees i Richard Roberts govore o glavnim pristupima proučavanju jezika, ovisno o dobi i obilježjima pamćenja. Također reći kako napraviti proces učenja najučinkovitijim.

Kupite knjigu

4. “Autor, škare, papir”, Nikolaj V. Kononov

Glavni urednik „poslovna tajna” i autor „Code Durov” i „Bog je bez automobila” dijeli njegovu 14-korak metoda koja pomaže početnicima naučiti pisati bolje. Razumljivo objašnjava načela rada s različitim tekstovima – člancima, sloganima, longrushima, esejima. Knjiga vam puno pomaže da stvari stavite u glavu i na određenim primjerima objašnjava kako je bolje napisati.

Kupite knjigu

5. “Fotografirajte svaki dan”, Susan Tuttle

Najkorisnija majstorska klasa za mlade fotografe. Tuttle ne samo da dijeli svoje iskustvo već i detaljno objašnjava sve profesionalne terminologije i principe dobrih slika – portreti, krajolici, fotografije hrane ili životinja. Odvojite plus – za analizu teme mobilne fotografije, jer sada i pametni telefoni omogućuju vam snimanje profesionalnih snimaka visoke kvalitete.

Kupite knjigu

6. “Možete privući 30 dana”, Mark Kistler

Učinite samo 20 minuta mjesečno, možete privući sve objekte – zgrade, portrete, geometrijske oblike. Glavno pravilo je da jedna klasa treba biti redovita.

Kistler, svjetski poznati učitelj crteža, objašnjava osnovna načela stvaranja dubine u slici, perspektivi, osvjetljenju. Osim toga, ovdje ćete naći detaljne upute i moći ćete usporediti svoj rad s fotografijama drugih učenika.

Kupite knjigu

7. “Prezentacije u TED stilu”, Carmine Gallo

Gallo napravio intervju s TED govornicima, analizirao stotine nastupa i dala preporuke na temelju osobnog iskustva, tako da možete provesti kao svijetle i nezaboravne nastupe, što je poznato na konferenciji. Tajna je u devet prijema koja će vam pomoći iznenađenje publike i dovođenje svojih ideja.

Kupite knjigu

8. “Pouke improvizacije”, Patricia Madson

Sposobnost improvizacije korisna je ne samo glumcima i glazbenicima na pozornici. Patricia Madson, glumačka učiteljica s 30 godina iskustva, uvjerena je da navika improvizacije u svim okolnostima uvelike mijenja način života. Prestat ćete se bojati da isprobate nove stvari, vjerojatno ćete osjetiti neočekivane probleme, moći ćete brže reagirati na promjene u planovima.

Kupite knjigu

9. “Pirogovedenie za početnike”, Irina Chadeeva

Sposobnost peći ukusna pita je iznimno korisna vještina. Posebno će ugoditi svojim prijateljima i obitelji. Irina Chadeyeva govori o svim fazama pripreme savršenog pečenja od samih osnova – vrsta tijesta i punjenja, izračun sastojaka, izbor dodatne opreme. Sve to – s vizualnim i lijepim fotografijama. Naravno, knjiga ima mnogo izvrsnih recepata, koje čak i novak pirogist može nositi.

Kupite knjigu

10. “O čemu govorim kad govorim o trčanju”, Haruki Murakami

Ovo nije tekući udžbenik, iako u pripovijesti naći ćete korisna pravila. Umjesto toga, to je priča o osobnom iskustvu i inspirativnoj priči o Murakamijevoj iskrenoj ljubavi prema stalnom pokretu. Ova knjiga će dati pravi poticajni trošak, ako razmišljate o tome da odete na trčanje, ali iz nekog razloga sve vrijeme da ga isključite.

Kupite knjigu

Loading...