PREGLED: “Jednostavan način za zaustavljanje odgađanja poslovanja za kasnije”

Znaš li što sam učinio kad sam dobio ovu knjigu? Stavio ga je na policu kako bi pročitao “nešto kasnije” – prilično simboličan detalj, jer je desktop kontrole smjernice „sindrom sutra.” Odugovlačenje – jedan od najčešćih problema u radu, ne samo slobodne, ali i uredskih radnika. I u praksi, “malo kasnije” pretvara u nekoliko dana, ili čak tjedana (ovdje sam također pročitao knjigu Neil Fiore tek nakon 2 tjedna, a ne 1-2 dana, kao što je izvorno mislio). Postoji li “Jednostavan način za zaustavljanje odgađanja stvari za kasnije”? I da, i ne. Ali o svemu u redu.

O knjizi

Osobno, volim naslov u izvorniku: «Habit sada» (“Navika” sada “). Uostalom, govorimo o tome kako se vježbamo napraviti male i velike zadatke “ovdje i sada”, a ne sutra / u mjesecu / godini / neko kasnije. Na ruski Knjiga je objavljena 2013. godine, preveo Olga Terentyeva u ruskom izdavačke kuće „Mit”. U izvornoj knjizi Neil Fiore izdržao 2 ponovno izdavanje u 1987. i 2007. godini. Usput, Neil Fiore sam je doktor psihologije, koji dugo vremena radi kao specijalist u upravljanju stresom i psihološkim zdravljem u malim tvrtkama i velikim tvrtkama. Zbog svega o čemu piše, autor u praksi zna. Knjiga je mala, pisana na jednostavan i pristupačan jezik i narativni stil prijateljski i nešto kao dijalog s čitačem – po mom mišljenju, to je upravo ono što je nestalo puno poslovnih knjiga posvećenih upravljanje vremenom i produktivnosti.

PREGLED:

Ono što mi se svidjelo

 • Knjiga se jednostavno čitati i dovoljno brzo, i sav savjet i pitanja autora “pogodio cilj”, ako ste kronični ljubavnik “odgoditi za kasnije” svoje poslove i ciljeve.
 • Postoji nekoliko situacija modeliranih na primjeru specifičnih događaja i ljudi, kao i općenitije preporuke, uključujući savjete za one koji žive / rade s kroničnim procrastinatorima.
 • Ideja da je “probijanje koljena” nemoguće, ali možete prilagoditi određene navike i radne procese kako bi se uklonili čimbenike koji izazivaju li odustati i zadatke ispuniti vrijeme s nečim drugim kako bi se „sakriti” od odgovornosti i neželjene potrebno pratiti putem.

Ono što mi se nije svidjelo

 • Primjeri sa svim vrstama apstraktnih James, Jill, Johns i ostali likovi daleko od nas, problem koji je samo u tome što su „strah od uspjeha” (usput, ja još uvijek ne razumijem kako je to moguće u principu – ali očito postoje ljudi).

PREGLED:

Korisne lekcije

 • Izvori odugovlačenja i napadi workaholizma uvijek su isključivo u psihologiji i razmišljanju o čovjeku, u nastojanju da se zaštiti od stresa i stvori udobnu zonu za sebe barem za kratko vrijeme.
 • Napravite obrnuti kalendar i podijelite jedan globalni rok u niz malih podređeni zadaci pomoći će se nositi se s “nepodnošljivim” problemom.
 • Pohvala od drugih i od sebe u vašoj adresi Je li mali, ali važan korak prema trajnoj motivaciji.
 • Radni dan u roku od jednog projekta ne smije biti duže od 5 sati. Na jednom zadatku za kontinuirani rad potrebno je dodijeliti najviše 30 minuta.
 • U svakom zagušenju 1 dan u tjednu mora nužno biti slobodan dan.
 • Rotacija posla i “medenjak” za male uspjehe u procesu odlučivanja zadataka – najbolji motivator.
 • Privremena regresija / pojava poteškoća Nemojte postati unutarnji sukob i potpuno odbijanje provedbe plana (to je osobito važno ako ste bolesni, suočite se sa životnim poteškoćama ili nesporazumima od partnera na radnom mjestu).
 • Zapišite ideje koje se pojavljuju “na putu”: to pomaže smanjiti učestalost i snagu utjecaja takvih “strana” misli kao distrakcije.
 • Vrijedno je pokušavati vizualizaciju i vježbe koncentracije, koji su navedeni u knjizi.
 • Uvijek postavite predvidive ciljeve. Bolje je postaviti cilj da se „ide na 1 km danas” i pokrenuti ga na kraju dana, pišete cilj „pokrenuti maraton” – i za mnogo godina da se osjećaju kao neuspjeh koji ne mogu, i 3 km trčanje bez gubitka svijesti.

PREGLED:

Tko preporučujem čitati

 • Kronični procrastinator – shvatiti da nema smisla “voditi rat” sa sobom, ali samo trebate prilagoditi motivaciju i strukturu zadataka i navika u svom svakodnevnom životu.
 • Oni koji žive s kroničnim procrastinatorima u jednom stanu / u jednom uredu – da shvatite kako možete “obnoviti” ove ljude.
 • slobodnjacima – bolje upoznati borbu protiv “produktivnih zamki”.
 • Svima koji nisu mogli svladati bilo koju od tehnika “profesionalnog” upravljanja vremenom i koji još uvijek nemaju dovoljno sati na dan za provedbu plana.

“Jednostavan način za zaustavljanje stavljanja stvari kasnije”, Neil Fiore

Kupite na liters.ru Kupi na amazon