ÁTTEKINTÉS: “Könnyű út a későbbi üzleti tevékenység elhalasztására”

Tudod mit tettem, amikor megkaptam ezt a könyvet? A polcra tette, hogy “kicsit később” – inkább szimbolikus részlet, mert ez egy desktop ellenőrzési irányelvek „szindróma holnap.” A halogatás – az egyik leggyakoribb probléma a munka, nem csak a szabadúszók, hanem irodai dolgozók. És a gyakorlatban a “kicsit később” néhány napig vagy akár hetekig változik (itt is csak 2 hét után olvasom a Neil Fiore könyvet, nem pedig 1-2 napot, ahogy eredetileg gondoltam). Van-e “Könnyű út a későbbi elhalasztáshoz”? És igen, és nem. De mindent rendben.

A könyvről

Személy szerint én inkább a cím az eredetiben: «A most megszokott» (“Most” szokása). Végtére is arról beszélünk, hogyan kell felkészítenünk magunkat a kis és nagy feladatok “itt és most”, és nem holnap / hónap / év / valamivel később. Az orosz könyv megjelent 2013-ban, fordította Olga Terentyeva az orosz kiadó „Mítosz”. Az eredeti könyv Neil Fiore ellenállt 2 újrakiadás 1987 és 2007 között. By the way, Neil Fiore maga a pszichológiai tudományok doktora, aki régóta szakemberként dolgozott a stressz és pszichológiai egészség kezelésében kisvállalkozások és nagyvállalatok körében. Mindent, amit ír, a szerző a gyakorlatban ismeri. A könyv kicsi, írt egy egyszerű és érthető nyelven, és a narratív stílus barátságos és valamivel, mint egy párbeszéd az olvasó – véleményem szerint pontosan ez az, ami hiányzik egy csomó üzleti könyvet szentelt időgazdálkodás és a termelékenységet.

ÁTTEKINTÉS:

Amit tetszett

 • A könyv könnyen és gyorsan elolvasható, és a szerzõ összes tanácsának és kérdése “elérte a célt”, ha krónikus szeretõje “késõbb elhalasztja” ügyeit és céljait.
 • Számos helyzet van modellezve a konkrét események példáján és az emberek, valamint az általánosabb ajánlások, beleértve a tanácsot azok számára, akik élnek / dolgoznak a krónikus procrastinators.
 • Az az elképzelés, hogy “a térd megtörése” lehetetlen, de beállíthatja a konkrét szokásokat és a munkafolyamatokat, hogy eltávolíthassa azokat a tényezőket, amelyek megakadályozzák az üzleti tevékenységet és a feladatokat, és töltsön időt valami mással, hogy “elrejtse” a felelősséget és a nemkívánatos teljesítésigényt.

Amit nem szerettem

 • Példák mindenféle absztrakt James, Jill, Johns és más karakterek messze tőlünk, a probléma, hogy kizárólag az a tény, hogy „félelem siker” (by the way, én még mindig nem értem, hogy ez elvileg lehetséges – de úgy tűnik, vannak emberek).

ÁTTEKINTÉS:

Hasznos órák

 • A munkakörülmények halogatásának és lefoglalásának forrása mindig kizárólag az ember pszichológiájában és gondolkodásában rejlik, hogy megpróbálja megvédeni magát a stressztől, és legalább egy rövid időre létrehozni magának kényelmes zónát.
 • Hozzon létre egy fordított naptárt, és ossza fel egy globális határidőt számos kicsiben az alárendelt feladatok segítenek megbirkózni az “elviselhetetlen” problémával.
 • Dicséret másoktól és magától a címedben Kicsi, de fontos lépés az állandó motiváció felé.
 • Munkanap 1 projekten belül nem haladhatja meg az 5 órát. Az 1 feladathoz a folyamatos munkavégzéshez legfeljebb 30 percet kell elosztani.
 • Bármilyen torlódás esetén A hét minden napján feltétlenül szabadnapot kell fizetni.
 • A munka forgatása és a “mézeskalács” a kis feladatok szempontjából a feladatmeghatározás folyamatában – a legjobb motivátor.
 • Ideiglenes regresszió / nehézségek előfordulása Ne váljon belső konfliktusgá és a terv teljes végrehajtásának teljes megtagadása (különösen akkor fontos, ha beteg vagy arckifejezés vagy munkahelyi partnerekkel való félreértés).
 • Írj le olyan ötleteket, amelyek “az út mentén”: ez segít csökkenteni az ilyen “oldali” gondolatok befolyásának gyakoriságát és erejét zavaró tényezőként.
 • Érdemes megpróbálkozni vizualizációs és koncentrációs gyakorlatokkal, amelyek a könyvben szerepelnek.
 • Állítson előre előre meghatározott célokat. Sokkal jobb, hogy célt, hogy „menj 1 km ma”, és fuss, hogy a végén a nap, akkor írj a cél „maratoni futásra” – és évekig úgy, mint egy hiba, aki nem tudja, és 3 km futás nélkül eszméletvesztés.

ÁTTEKINTÉS:

Ki ajánlom olvasni

 • Krónikus procrastinator – megérteni, hogy nincs értelme “háborút folytatni” magaddal, de csak a mindennapi életben a feladatok és szokások motivációját és felépítését kell igazodnia.
 • Azok, akik krónikus procrastinatorokkal élnek egy lakásban / egy irodában – annak megértéséhez, hogyan lehet ezeket az embereket újjáépíteni.
 • Freelancers – jobban megtanulják a “termelékenységi csapdák” elleni küzdelmet.
 • Mindazok számára, akik nem tudták elsajátítani a “professzionális” időgazdálkodás technikáit és akik még mindig nem rendelkeznek elegendő órával a terv végrehajtása során.

“Egy egyszerű módja annak, hogy később elhagyjátok a dolgokat,” Neil Fiore

Vásárlás liters.ru Vásároljon Amazonen