YLEISKATSAUS: Cubot X16 – toimiva ja tyylikäs älypuhelin, naarmuuntumaton

Vähän tunnettu kiinalainen yritys Cubot on julkaissut erittäin lupaavan älypuhelimen X16. Lähes välittömästi myynnin alkamisen jälkeen Internet-yhteisö julkaisi paljon tämän mallin arvostelua. Yritetään selvittää, mikä laite on niin hyvä ja miksi sitä kutsutaan Huaweiin “tappajaksi”.

Pakkauksen sisältö

Lisäksi älypuhelin Cubot X16 lokeroon ja puskurin, jossa on laatikko, laturin 1A, USB-kaapeli, avain käyttää raon SIM / microSD ja kalvon ruudulla. Puskuri on erittäin jäykkä, ensimmäinen yritys poistaa se on välttämätöntä kärsiä hieman.

ulkomuoto

R1LXEM1vwec d1bWjI9zo2I

Cubot X16 on kaksi väriä: musta ja valkoinen. Suunnittelu on tämän mallin tärkein etu: ohuet kehykset, kotelon paksuus on vain 6,2 mm, kamera ei ulotu runkoon, lasin ja metallin käyttämiseen.

Näyttö – 5 tuumaa, IPS, Full HD (1920 × 1080 pikseliä, 441 dpi) – nopeasti likainen, sormenjäljet ​​pysyvät lähes välittömästi. Näytön ollessa päällä ja suurimman kirkkauden myötä lika on lähes näkymätön.

Kotelo ei ole taitettava, SIM-kortit ja muistikortti on asennettu yhdelle sivupinnalle, joka sisältää kaksinkertaisen metallilevyn, johon voidaan laittaa yksi nano-SIM-kortti ja yksi mikro-SIM-kortti. Muistikortille ei ole erillistä sijaintia, vaan se voidaan asentaa vain poistamalla mikro-SIM-kortti.

Kotelopinnan vastakkaisella puolella sijaitsevat mekaaniset ohjausnäppäimet on valmistettu muovista “metallin alla” ja työntyvät kehon ulkopuolelle riittävälle korkeudelle. Puskurissa laitteen pienen paksuuden takia painaminen on melko hankalaa.

Älypuhelimen etuosa on täysin suojattu 2,5D: n suojaavalla lasilla, jonka ansiosta näytön pääosa voidaan nostaa runkoon (tämä on kätevää käytettäessä, vaikkakin vähemmän luotettavia). Kaikkien elementtien järjestely on vakio: näytön yläpuolella on anturit, kamera ja kolmivärinen LED-tapahtumien ilmaisin (käytettävissä olevat värit – sininen, punainen ja vihreä). LED-väriä voidaan säätää useimmissa tapahtumissa itsenäisesti järjestelmäasetuksissa. Kosketuspainikkeet sijaitsevat melko suurina suhteessa laitteen alareunaan, mikä valitettavasti lisää alueen määrää.

Älypuhelimen takaosa on myös suojattu lasilla, joka on jo täysin tasainen. Takapaneelin yläosassa on pääkamera ja kaksi salamaa. Käytetty lasi on valmistajan mukaan anti-reflection-pinnoite. Kolmen päivän virheellisestä kuljettamisesta naarmuuntumiseen ei paljasteta. Lasi kattaa pinnan kokonaan metalliosaan.

cubot x16
mobiiile.ru

Näytön alla on ohjauspainikkeita. On kohokohta. Painikkeiden alla on pienikokoinen siru, joka muistuttaa sirua – mikrofonin reikä.

ominaisuudet

 • 5 tuuman 2.5D-näyttö JDI, Full HD (1920 × 1080), katselukulma – 175 astetta;
 • 64-bittinen quad-core-prosessori MT6735 MediaTekistä LTE-tuki (Band 7 ja Band 21);
 • näytönohjain Mali-T720;
 • 2 Gt RAM-muistia;
 • 16 Gt sisäistä muistia, laajennettavissa 32 Gt muistikortilla;
 • pääkameran 13 megapikseliä (interpolointi jopa 16 megapikselin), kaksi LED-salamaa, automaattitarkennus, aukko F / 2.0 ja anturin koko 1 / 2,7 tuumaa;
 • Etukamera 5 megapikseliä (interpolointi jopa 8 megapikselin), aukko F / 2,4, 88 asteen katselukulma ja kuvapistekoko 1,9 nm;
 • akku 2500 mAh;
 • eleiden hallinta;
 • kaksi SIM-korttia: mikro-SIM ja nano-SIM;
 • läheisyysanturi, kiihtyvyysanturi;
 • GSM, HSDPA, LTE, Wi-Fi (802.11b / g / n), Bluetooth 4.0, GPS, A-GPS;
 • Android 5.1 Lollipop;
 • mitat – 143,4 × 69,4 × 6,2 mm;
 • paino – 145 grammaa.

REVIEW: ohut, lasi Cubot X16  REVIEW: ohut, lasi Cubot X16

REVIEW: ohut, lasi Cubot X16 REVIEW: ohut, lasi Cubot X16

tuottavuus

Laitteistoalusta Cubot X16 perustuu (SoC) MediaTek MT6735: een. Tämän SoC: n kokoonpanoon kuuluu neljä prosessoriydintä Cortex-A53, joka toimii jopa 1,3 GHz: n taajuudella. Näytönohjaus tukee täällä videovahvistimen Mali-T720. RAM-muistin määrä on 2 Gt ja oma muisti käyttäjän tarpeisiin on alun perin saatavilla noin 11 Gt: sta kokonaismäärästä. Tietenkin voit käyttää muistikorttia, mutta samaan aikaan – vain yksi SIM-kortti. Se tukee myös ulkoisten laitteiden yhdistämistä USB-OTG-tilassa.

Koska Full HD -näyttö ei ole tehokkain prosessori, Cubot X16 -näytön suorituskykyä ei voida kutsua ihanteelliseksi. Laitteen tyypit AnTuTuissa ovat noin 23-25 ​​tuhatta pistettä. Tästä huolimatta on riittävästi valtaa pelata asfalttia 8 maksimiasetuksissa. Peli World of Tanksissa ei myöskään aiheuta epämiellyttäviä tuntemuksia.

Mutta videoalijärjestelmän testaaminen 3D-grafiikan avulla osoittaa, että videoalijärjestelmä ei riitä videoleikkeitä käsiteltäessä: kuvissa on pieniä nykäyksiä – laite tuottaa noin 8-15 FPS. Open GL-testauksen tulos on 124 pistettä.

REVIEW: ohut, lasi Cubot X16 REVIEW: ohut, lasi Cubot X16

REVIEW: ohut, lasi Cubot X16 REVIEW: ohut, lasi Cubot X16

linkki

Älypuhelin toimii nykypäivän 2G GSM- ja 3G WCDMA-verkon, on myös tukea viiden bändejä 4G-verkot (LTE CAT4, FDD-LTE Band 1/3/7/8/20). Toisin sanoen taajuudet, joita käytetään Venäjällä (800, 1 800, 2 600 MHz), tuetaan myös laitetta.

Toimii hyvin sekä 3G että 4G (testattu SIM-kortilla “MegaFon” ja “Beeline”). Laite näyttää vakaan yhteyden ja mahdollistaa puhelujen soittamisen jopa huonojen vastaanotto-olosuhteiden ja etäisyyden päässä tukiasemilta (odottaa joku kokeilla metroa). GPS kylmäkäynnistyksellä näyttää 8-17 satelliitista (Baidu ja GLONASS eivät ole tuettuja), koska navigaattorina laite toimii oikein.

Muut älypuhelimen verkkoominaisuudet ovat vakiot: Bluetooth 4.0-tuki tukee yhtä Wi-Fi-verkkoa (2,4 GHz) ja Wi-Fi Direct -palvelua. Voit järjestää langattoman tukiaseman Wi-Fi- tai Bluetooth-yhteyden kautta. NFC ei ole käytettävissä, mutta vaihtoehtoista HotKnot-tekniikkaa tukee, OTG: ää tuetaan myös. Muuten Wi-Fi toimii yllättävän laadukkaasti. Laitteessa on aptX Lossless-koodekin tuki, jonka avulla voit kuunnella musiikkia ilman pakkausta Bluetooth-kuulokkeella.

Älypuhelin tukee kahta SIM-korttia. Valikoissa työskenteleminen on järjestetty tuttuun periaatteeseen: mikä tahansa SIM-kortti voidaan antaa pääpuheluista, tietojen lähetyksistä tai tekstiviestien lähettämisestä. Kun valitset numeron, voit valita haluamasi kortin myös pikavalikosta. Tavallinen vakio Dual SIM Dual Standby on voimassa, kun molemmat kortit voivat olla aktiivisessa valmiustilassa, mutta ne eivät voi toimia samanaikaisesti – tässä on vain yksi radiomoduuli. 3G / 4G-verkoissa SIM-kortti voi toimia missä tahansa korttipaikassa, mutta vain yksi kortti voi toimia samanaikaisesti tässä tilassa. Jos haluat vaihtaa korttipaikan kortteja, sinun ei tarvitse vaihtaa kortteja – tämä voidaan tehdä suoraan puhelimen valikosta.

REVIEW: ohut, lasi Cubot X16 REVIEW: ohut, lasi Cubot X16

ohjelmistot

Älypuhelin toimii Googlen Android-versio 5.1 Lollipop ohjelmistoalustaa tukea tulevia päivityksiä “over the air” (OTA). Laite on esiasennettu Google Playn kanssa. Smart-eleitä ovat käytettävissä. Säädetään erilaisia ​​toimintoja täällä voit avulla kosketuksettoman ele (kuljettaa käsin näytön yläpuolella), ja eleet ripaus näytön, esimerkiksi merkki erilaisia ​​kuvakkeita, kaksoiskosketus, ja toiset. Kaikki tämä ei tietenkään käännetty venäjäksi, vaikka Venäjän rajapinnassa.

Cubot X16 on varustettu adaptiivisen kirkkauden säätö tekniikka MiraVision, että laite (jos tämä toiminto on käytössä) säätää automaattisesti näytön kirkkautta ja gamma, ja kirkkauden ympäristön valaistusolosuhteissa. Toiminto toimii hyvin, on järkevää sisällyttää – mutta jos et mielessä akkua, joka aktivoituna MiraVision vuotaa hieman nopeammin kuin vakaan tason valaistuksen.

Työaika

Yöllä, kun matkaviestin on kytketty pois päältä ja Wi-Fi päällä, puhelin syö “noin 5-10% latauksesta. Asfaltissa 8 oleva peli maksimissaan asettaa akun 2 tunniksi katsomalla 1080p: n videokuvaa 60 kuvaa sekunnissa – 3 tuntia ja 20 minuuttia. Geekbench 3: n keskimääräinen akkutestitulos osoittaa, että laite pystyy toimimaan lataamatta 6 tuntia.

Natiivista laturista laite veloitetaan noin 2,5 tuntia 0-100%.

kamera

REVIEW: ohut, lasi Cubot X16

Pääkamera tukee jopa 16 megapikselin interpolointia. Todellinen resoluutio on 13 MP. 16 megapikselit ovat käytettävissä vain kuvaus-tilassa 4: 3-kuvasuhteella, kun taas laajakuvatulosteita voi ottaa vain 13 megapikseliä. On kaksiosainen LED-salama, tarpeeksi kirkas. Automaattitarkennus toimii älykkäästi, joten ei tarvitse loihtua laskeutumisella.

Etukameraa myös interpoloidaan (5-8 MP), kuvat eivät ole huonoja. Vaikka kuva on melko rakeinen, käyttö HDR-tilassa tai kolmannen osapuolen sovellus korjaa tilanteen. Yleensä kumpaankin kamariin näytteille riittävän hyvä kuvanlaatu kiinalaisia ​​tuotteita ja ei ole erityistä syytä (jotkut kalliimpia merkkituotteiden älypuhelimia, tai esimerkiksi Zopo ZTE, poista paljon pahempi).

kuulostaa

Mikrofonin ja puhujan laatu on hyvä. Keskustelun dynamiikassa tuttuun ääneen timbre ja intonaatiot eivät käytännössä ole vääristyneet, on täysin mahdollista saada tietää keskustelukumppani. Sisäänrakennettu äänenvaimennusjärjestelmä toimii hyvin, eliminoimalla ulkomaisen melun, myös puhelinkeskustelujen tallentamiseksi linjalta.

Valmistaja on varustettu älypuhelimella, jossa on useita äänen “tehostajia”. Yksi niistä, BesLoudness, toimii, kun soitat ääntä kaiuttimien kautta. Toinen, samanlainen nimitys BesAudEnh, on kuulokkeille. Äänenlaatu kun ne käynnistyvät todella kasvaa. Kovaa kommunikaatiota ja kaiuttimen työtä, kun katsot elokuvien kahvoja, ei aiheuta – kovaa, selkeää ja luettavaa.

Musiikin toisto testattiin PowerAmpilla ja sisäänrakennetulla soittimella. Kun kytket järjestelmän “Enhancer” päälle, sisäänrakennettu soitin melkein ohittaa parhaan soittimen Androidille äänenlaadun suhteen. FLAC ei kuitenkaan toistu oletuksena. “Parannettu” työ PowerAmpissa, joten pelaajan valinta on varsin ilmeinen.

Kuuntelemalla Drudkh (FLAC ja MP3) ja Therion (MP3) kautta Fisher Omega ja Senhaiser CX-300 älypuhelin onnistui. Ero formaattien välillä on kuultavissa (siksi musiikkimateriaali valittiin, mistä kuulen selvästi laadun ero). Korkeat taajuudet eivät ole ylivoimaisia, keskiarvot ovat normaalit, basso on läsnä, ääni ja lisälaitteet ovat kuultavissa luettavasti. En suosittele sitä musiikkilaitteena, mutta voit kuunnella musiikkia eikä leikkiä. Riittämättömät tilat ilman tukoksia ja tulvat ovat kaduilla ja julkisilla kulkuvälineillä.

tulokset

Älypuhelin aiheuttaa todellisen “wow-efektin”. Puolet suorittamansa vaimo: hän näki, hän tarttui, ja sitten en voinut valita älypuhelin. Mukava, erittäin mukava on kädessä. Toisaalta, omistajan puhelimen muutaman tunnin käytön mainitun ottaa sen raa’alla mies käsi pöytä – ei vähäpätöinen tehtävä. Matala laitteen paksuutta, vaikka mukava jatkuvassa käytössä (eli käyttö älypuhelin niin kätevä kuin laite, jonka läpimitta on 4,7 tuumaa), mutta se vain on koukku Stock taulukossa. Ilmeisesti puhelin vaihtaa omistajan ja siirtyy vaimolleen.

Jos pudotat tämän pienen – Cubot X16 osoittautui erinomaiseksi tasapainoiseksi malliksi. Ehkä se ei sovi pelaajille ja geeksille samoin kuin niille, jotka käyttävät puhelinta liian aktiivisesti. Mutta soittaa, katsella elokuvia, lukea, vastata ja surffailla “cubo” on ilo. Kustannukset ovat täysin perusteltuja. Ehkä Kiinalaisten älypuhelimet hinnaltaan alle $ 150 on erinomainen vaihtoehto naisille (Meizu M2 Huomautus ja Xiaomi redmi Huomautus 2 hieman huonompi ulkonäöltään ja kuuluvat edelleen toisille segmenteille, kuten sillä Cubot X16 voi ostaa ja 130 dollaria).

En tiedä Cubotin virallisista palveluista IVY-maissa. Sen tuotteita myydään kuitenkin joissakin ketjun myymälöissä, joten tarvittaessa osia voi saada korjaamoissa. Tai tilaa kiinalaisissa myymälöissä ja laita omille. Toinen säästöpossu.