10 tips til dem, der er bange for at flyve et fly

1. Forbered dig på flyvningen

Fly er en ubehagelig ændring af landskabet. Fra de sædvanlige forhold går en person ind i et nyt miljø, som han næsten ikke har kontrol med. Men omhyggelig forberedelse og fremskridt på den personlige plan skaber en nyttig følelse, som om situationen – selv delvist – styrer dig. Dette hjælper med at fjerne unødvendig angst.

For et par dage før flyvningen laves for eksempel en liste over alle de ting, du planlægger at tage med dig, og de sager, der skal udfyldes før og under flyvningen. Når du afslutter afsnitene, skal du slette dem fra din liste.

2. Lær mere om flyteknik.

Folk føler ofte frygt for det ukendte og de ting, de ikke forstår. Måske er du bange for at flyve netop fordi din viden om fly er dannet hovedsageligt af tragiske nyheder og Hollywood blockbusters.

Forstå hvordan flyet virker, i det mindste generelt. Se på den samme “Wikipedia”. At lære, for eksempel, at ifølge statistikker er flyvemaskiner den sikreste transportform, og en lille turbulens er normal, du vil helt sikkert pacificere din angst. Husk, informeret – betyder væbnet.

3. Kom til lufthavnen på forhånd

Haste er en stressfaktor. For ikke at bekymre dig, på grund af den mulige forsinkelse er det bedre at tælle tiden, så alting kan gøres. Ideelt set altid komme til lufthavnen i forvejen. Således vil du forsikre dig selv for unødvendige følelser og spare din styrke for flyvningen.

4. Forkæl dig selv

Mens du venter på flyet i lufthavnen, skal du bruge øjeblikket og forkæle dig selv før du går ombord på flyet. Køb en drink eller mad, som du ikke ville tillade dig selv under andre omstændigheder. Gå tilbage fra rammerne og reglerne, som du nøje overholder i din hverdag. Slap af (kun uden alkohol!) I denne situation er det altid nyttigt.

5. Få distraheret fra frygtens kilde

Frygt for flyvning gør os opmærksom på en tanke, som: “Åh min Gud, jeg er miles over jorden!”. Uendelig skræmme dig selv med en sådan mantra, du løber risikoen for at tjene en nervøs sammenbrud, før flyet overvinder halvvejs.

Forsøg at distrahere dig selv til musik, en bog, en podcast eller et mobilspil – alt dette vil hjælpe dig med at stoppe angrebet af panik. Før du går ombord på et fly, kan du ringe til dine venner eller familie. Hvis du flyver med familie eller venner, skal du starte en samtale med dem på et abstrakt emne.

6. Tænk på en positiv måde

Koncentrer om formålet med flyvningen. Husk, hvorfor du flyver, til hvem og hvad der venter på dig, når du kommer ud af flyets fly. Du går helt sikkert til udvej, til et nyt land for dig, til slægtninge eller venner, til en ønsket praktikplads eller for at studere på et universitet, hvor du altid har drømt om at få.

7. Tænk på de mennesker omkring dig

Dusinvis, hundreder, ja der er millioner af mennesker – hver dag flyver de et eller andet sted, selvom de ikke altid kan lide det. Kig tilbage på flyet eller lufthavnen: Hvor mange af dem er i nærheden. Den erkendelse, at du ikke er alene, og andre deler din frygt og overvinder den, roligt afslappet.

8. Bed eller meditere

Hvis du er en troende, prøv mentalt at bede om støtte til Gud. Det vil helt sikkert give dig styrke til at bekæmpe frygt. Hvis bønner ikke er til dig, meditere: dæmp alle tanker og prøv ikke at tænke på noget så meget som du kan. Denne praksis hjælper med at slappe af.

9. Vær sikker på selv om du er bange

Smil til naboen i lænestolen, selvom du ryster af frygt. Hvem ved, måske en samtale med din medrejsende bliver en livreddende cirkel og hjælpe dig med at blive distraheret. I alle dine handlinger, fortsæt fra meddelelsen: “Hvad ville jeg gøre, hvis jeg ikke var bange for at flyve?”. Og fungere som om du virkelig ikke er bange, prøv: I starten vil det være svært, men du vil vænne sig til det og indse, at 99% af din frygt var fuldstændig forgæves.

Måske flyver du med børn eller en ægtefælle, hvilket heller ikke er let. Find styrke i dig selv og hjælpe dem med at håndtere frygt.

10. Kontroller din krops biokemi

Drikke ikke kaffe, stærk te og energi mindst en dag før afrejse. Dermed minimerer du tilstedeværelsen af ​​koffein i kroppen og reducerer derfor din disposition til angst.

I øjeblikke af spænding, ånde på fuld bryst. Husk at intensiv oxygenudveksling er et af de bedste midler til angst.

Hvis du er så bange for at flyve, at du har panik, tag et par dråber valerian tinktur eller en anden beroligende. Du kan også prøve en svag sovende piller. Men i forvejen konsultere i denne lejlighed med lægen.

Loading...