13 måder at bruge orange skorpe

Rengør med citrusskal

Citrusskorpen har antibakterielle egenskaber, hvilket gør dem uundværlige til rengøringsmidler til hjemmet. Et højt indhold af citronsyre dræber bakterier og skimmelsvamp, og fjerner også sæbe skilsmisse og mineralforekomster.

1. Ingen pletter

Tilsæt citronskræl til opvaskemaskinen, og sæbe skilsmisse vises ikke længere på dine briller og glasplader.

2. Citrus eddike

Du lægger citrusskræl i krukken, fyld dem med eddike, luk dem og lad dem være i en uge. Derefter hæld den resulterende citruseddike i en flaske med en forstøver og brug den som et universal rengøringsmiddel.

3. Rengør kaffekande.

For hurtigt at rense plader fra kaffe, tilsæt appelsinskal, en kop eller to isvand og et par spiseskefulde salt til kaffekande. Derefter lukkes og ryster i en cirkulær bevægelse.

4. Minerale aflejringer

For at rense mineralforekomsterne i badeværelset, hæld lidt salt på appelsin- eller citronskallen og brug det som en skrubbe til vægge og døre i bruser.

5. Rengør skærebrættet

For at desinficere brættet, hvor du skærer maden, hæld lidt salt på det og tør det med citrusskræl. Derefter vaskes brættet og tørres af.

Madlavning med citrusskræl

6. Gem skorpen

For mange opskrifter har du brug for zest, så hvorfor ikke gem den, så ikke damp? Du kan fjerne zest fra flere citroner og fryse det i isterningen. I hver terning vil der være en servering på omkring to skeer af zest, så det vil være bekvemt at bruge det.

7. Tørret skræl

Du kan tørre skræl i ovnen og derefter opbevare i en dåse eller male i pulver og tilføje til cocktails og hjemmelavede vitaminblandinger.

8. Citrus krydderier

Du kan tørre citronskallet, male dem i pulver, bland dem med salt og sort peber, og brug som krydret krydderurter.

9. Aromatisk te

Hvis du tilføjer tørret appelsinskal til tebladene, får teen en behagelig citrusfragment.

En anden anvendelse af citrusskræl

10. Frisker til hjemmet

Tag skorpe fra to appelsiner, 1 spsk vaniljeekstrakt, en skefuld jordet nelliker og 3 kanelstænger. Fyld gryden med vand med to spiseskefulde eddike, tilsæt de resterende ingredienser, kog og kog, indtil blandingen begynder at aflevere smagen. Fordelene ved denne naturlige freshener er oplagte: det er billigt, naturligt og hjælper ikke kun med at sprede en behagelig aroma, men også at fugte luften. Her er andre muligheder for naturlige fresheners.

11. Lys fra appelsin

orange lys

For at gøre dette skal du have en orange, olivenolie og en kniv. Fjern huden fra orange, det vigtigste er ikke at beskadige sin “hale”, fordi det bliver wicket. Hæld derefter inde i skorpeolien, godt gennemblødt i oliepanden og sæt ild til.

12. Body scrub

Body Scrub

Du skal bruge ¾ kop granuleret sukker, 4 spiseskefulde mandelolie, 1 sked olivenolie og skorpe af en orange. Skrumpe appelseskorpen på en meget lille rist, bland dem med sukker, og tilsæt derefter olierne. Den resulterende blanding kan anvendes som en naturlig kropscrubber.

13. Orange badolie

For at få appelsinolie skal du have skorper på 20 appelsiner, vodka og en krukke med et tæt tilpasningslåg.

  • Skræl appelsinerne, tør skorpeene og gnid dem i en homogen tør pasta.
  • Placer de crusted skorpe i en krukke og hæld vodka, så den helt dækker skorsterne.
  • Luk beholderen tæt og lad den stå i tre dage på et solrigt sted.
  • Træk blandingen, støv de appelsinskræller ud, og lad væsken stå i en skål for at lade alkoholen tørre ud (ca. 12 timer).
  • Du skal have ca. 30 gram orange olie, som kan tilsættes til badet, kosmetik (med forsigtighed!) Og aromatiske lamper.