7 fælles myter om alkohol og deres videnskabelige afvisning

Drikke alkoholholdige drikkevarer er en af ​​verdens ældste traditioner. Og for tiden for dets eksistens har den formået at forme en hel masse forskellige myter. Nogle af dem er en fortid, andre har været overraskende vedholdende og eksisterer i nutiden. Denne artikel vil gøre dig bekendt med videnskabens mening om nogle af dem.

Myte 1. Stærk kaffe kan nyder dig

Før hver nybegynder alkohol elsker er der altid to problemer: hvor hurtigt bliver drukket og hvor hurtigt at nydes hurtigere. For at løse det andet problem er der mange opskrifter, herunder stærk kaffe, som formentlig igen vil give dig klarhed om at tænke. Desværre fungerer denne metode ikke.

Forskning viser, at en kop kaffe kan modstå døsighed forårsaget af alkoholens påvirkning, men det kan ikke nøjes med dig. Du tresvezte som din krop absorberer alkohol, og du kan ikke fremskynde denne proces ved hjælp af koffein.

Myten om koffeinens nydende effekt kan føre til lige farlige konsekvenser. I stedet for at berolige sig og falde i søvn, får en beruset mand en ekstra del af energi, som sammen med alkoholens handling kan føre til temmelig triste konsekvenser. Dr. Thomas Gould

Myte 2. Alkohol dræber dine hjerneceller

Overdreven forbrug af alkoholholdige drikkevarer forårsager stor skade på vores krop, men skaden på hjernecellerne er ikke deres skyld. Gennem årene har mange undersøgelser vist, at alkohol ikke ødelægger vores hjerne, men blot påvirker sit arbejde negativt.

Alkohol forstyrrer hjernefunktionen hos voksne, hvilket gør det vanskeligt at udveksle information mellem neuroner i cerebellum  struktur, der er ansvarlig for træning og koordinering af bevægelser. Forbindelsen mellem neuroner forværres, deres struktur ændres, og der er nogle andre lidelser relateret til forgiftning. Dette betyder dog ikke, at hele celler dør. New York Times

Alvorlig brug af alkohol kan således medføre nedsat hjernefunktion (herunder hukommelse). Dette sker imidlertid ikke, fordi hjernecellerne dør, men fordi neuronerne ikke interagerer med den måde, de skal interagere på. Effekten ligner en vej med potholes: det er, men det bliver mere og mere vanskeligt at bruge.

Myte 3. Blanding et par drikkevarer gør dig fuld

Synspunktet om, at det er umuligt at blande forskellige alkoholholdige drikkevarer for at undgå overdreven forgiftning er en af ​​de mest almindelige. For eksempel, hvis du begyndte at drikke vin, bør du drikke vin hele aftenen og aldrig gå til vodka eller champagne. Faktisk er det ikke antallet af drikkevarer, der blandes, men den samlede mængde forbrugt alkohol, der betyder noget.

Kun den samlede mængde alkohol, såvel som den mad, du spiser, som kan sænke eller fremskynde dens absorption, påvirker din forgiftning. Den samlede mængde alkohol, og ikke kombinationen af ​​drikkevarer, der indeholder den, påvirker kroppens forgiftning og dens konsekvenser. New York Times

Hvorfor er denne myte så almindelig? Der er ikke en fysiologisk, men snarere en psykologisk forklaring. Fra og med “svage” drikkevarer tilpasser vi os til en vis grad af forgiftning og tilpasser vores adfærd til det. Vi fortsætter med at følge det samme mønster, der fører til triste konsekvenser. Det er omtrent det samme som om du rejste hele tiden med lav hastighed, og derefter pressede gaspedalen kraftigt helt. resultat  tab af kontrol, og du er i grøften (under bordet).

Myte 4. Hvis du drikker et glas hver time, så forhindrer det ikke kørsel

Nogle mennesker siger, at hvis du drikker en lille dosis alkohol mere end en time før turen, vil det ikke påvirke kvaliteten af ​​kørslen. Til støtte for deres ord siger de at en time eller deromkring af kroppen producerer kun ét glas vodka, et glas vin eller et glas øl.

Den gennemsnitlige person med normal metabolisme er i stand til at klare en time med ca. 100 mg alkohol pr. Kg vægt. Det betyder, at kroppen med en vægt på ca. 70 kilo kan neutralisere kun 7 gram alkohol, mens en standardflaske øl allerede indeholder 14 gram af dette stof. Dr. Kenneth R. Warren

Således kan du, selv ved at strække forbruget af alkoholholdige drikkevarer i tide, ikke blive reddet fra forgiftning. Med hver efterfølgende “drikke” vil alkoholforgiftning alt opbygges, så det er strengt forbudt at komme bagved rattet i dette tilfælde.

Myte 5. Du kan bedrage breathalyzer

Der er flere folkemetoder, der angiveligt hjælper med at bedrage breathalyzer, herunder specielle mint slik, særlige vejrtrækningsteknikker og så videre. Alle er forkerte, fordi de har til formål at maskere en bestemt lugt, og enheden fungerer helt anderledes. Det indeholder et særligt stof, som reagerer med alkoholen i åndedrættet, så du lugter fra munden – han er ligeglad med det hele.

Myte 6. Forskellige drikkevarer påvirker din adfærd forskelligt

Vi har alle hørt dette før: whisky gør dig debauch, tequila inviterer dig til at danse, rom forårsager tristhed og alt det. Folk vil tro på, at der er sådanne specielle drikkevarer, der giver et bestemt humør. Men der er ingen videnskabelig bekræftelse på disse myter, og fra det kemiske synspunkt er det kun mængden af ​​alkohol i hver af drikkevarer.

Alkoholens indflydelse er altid den samme, uanset i hvilken form den er. Det betyder kun hastigheden og det samlede antal drikkevarer. Alkohol er et simpelt molekyle, som hurtigt absorberes i blodet. Så hvis du drikker en stærk drink i store portioner, vil effekten være forskellig fra forbruget af en alkohol med lav alkohol i flere timer. The Guardian, Dr Guy Ratcliffe

Sandsynligvis har sådanne myter et psykosocialt grundlag. I forskellige livssituationer vælger vi forskellige drikkevarer, og så får vi præcis den effekt, vores hjerne forventer, og som er bedst egnet til denne situation.

Myte 7. Brine, grøn te, kaffe, sprit vil helbrede dig fra en tømmermænd

Hver alkohol elsker har sin egen underskrift opskrift til at behandle en tømmermænd. Ofte gentager de folkets folkemæssige midler, selvom der også er helt unikke “hemmelige” metoder. Lad os dog se, hvad læger anbefaler for at håndtere konsekvenserne af et tumultabelt parti.

vand: alkohol er et diuretikum og hjælper med at fjerne væske. Så en rigelig drink vil bringe niveauet af hydrering tilbage til normal og hjælpe med at lindre hovedpine. For at slippe af med hovedpine, kan du også bruge dokumenterede værktøjer som aspirin eller ibuprofen.

Produkter med fructose: fructose eller frugtsukker giver dig energi og hjælper kroppen med at fjerne toksiner. En nylig undersøgelse viser, at dette kan bidrage til at reducere varigheden og sværhedsgraden af ​​post-alkohol syndrom.

Produkter indeholdende komplekse kulhydrater: En anden undersøgelse viste, at fødevarer indeholdende komplekse kulhydrater, såsom toast eller crackers, kan hjælpe med at lindre kvalme. De niveauer sukkerniveauet i blodet uden at forstyrre maven.

Med andre interessante måder at håndtere tømmermænd på, kan du lære om denne infographics.

Det skal dog huske på, at der på trods af mange undersøgelser ikke findes nogen virkelig universel og videnskabeligt bevist metode til at håndtere en tømmermænd. Resultaterne af forskellige studier modsiger ofte hinanden og fører til helt modsatte konklusioner.

Så det eneste pålidelige og præcist arbejdende middel til en tømmermænd er uden tvivl at afstå fra overdreven forbrug af alkoholholdige drikkevarer dagen før.

Loading...