8 måder at lære at tænke anderledes

1. Spil udviklingsspil

Ja, i børns pædagogiske spil. Designet til at udvikle børns tænkning, er de også gode til voksne. Udvalget af pædagogiske spil er meget bredt. Her og elektroniske designere som SnapCircuits og bordkortspil (“Svish”, “Seth”) og spil til smartphones og tablets, for eksempel Gravity Maze. Spille af spil, du vil ikke kun udvikle evnen til ikke-standard tænkning, men også have en god tid sammen med venner eller børn.

2. Kommuniker med folk

På trods af overflod af forskellige informationskilder kan andre mennesker stadig fortælle os nye ideer. Mødes med den unikke oplevelse hos en anden person, beriger vi væsentligt vores forståelse af verden (eller om et specifikt problem). Og det er ikke nødvendigt at kommunikere med videnskabens luminarier eller finansielle guruer.

Karrierekonsulent Gia Ganesh (Gia Ganesh) giver et eksempel på hans samtale med bygherren af ​​installationen af ​​granitstrukturer. Det viste sig, at fyren kommer fra Cuba. Han fortalte, hvordan han kom til USA og hvordan han kom til arbejde. Samtalen skubbede Gia ind i interessante tanker om migration og karrierevalg, hvilket gav anledning til ideer til ny forskning.

3. Få en ny oplevelse

At tænke anderledes må man leve anderledes. Opgiv de sædvanlige adfærdsmønstre, ødelæg den etablerede livsstil, nedbryd stereotyper. Forbered nye retter, skift rute fra hjem til arbejde og se mere rundt. Prøv at bære ukarakteristiske tøj til dit billede, skift dit hår.

En god måde at lære noget nyt på er at rejse. Andre lande, andre kulturer, usædvanlige omgivelser – alt dette giver et godt incitament til tankegangen. Især hvis du på en tur ikke går glip af muligheden for at lave nye bekendtskaber.

4. Undersøg usædvanlige ideer

I denne alder er der ingen mangel på information. Tværtimod er der for meget omkring det. Men ikke alt det fortjener opmærksomhed. Virkelig gode ideer skal søges, men det er meget lettere at gøre dette end 100 eller endog 50 år siden. Læs mere! Læs en række bøger, artikler på internettet og magasiner. Overalt, se efter nye ideer, nye synspunkter og ikke-standardiserede tilgange.

At tænke ellers er godt, men ikke nok. Deres oprindelige ideer skal være i stand til at formulere og forsvare.

Har din egen mening, forskellig fra den almindeligt accepterede, ikke altid let. Flertallets sociale pres er stor, og samfundet er meget ofte i stand til at indføre kollektiv syn på enkeltpersoner. Næste – flere måder at hjælpe med at udvikle og forsvare din egen mening på.

5. Vær kun baseret på fakta

Dette tilsyneladende elementære princip krænkes for ofte. Følelser, spekulationer, forventninger, antagelser, rygter … Alt dette er ikke godt. Start med enkle spørgsmål: “Hvordan ved jeg, at dette er sandt?”, “Hvad fakta siger til min mening?” Hvis fakta ikke er nok, så bliver vi nødt til at kigge efter dem.

6. Giv din mening skriftligt

Forestil dig at du skal overbevise en person og skrive et brev til dette. Skriftlig præsentation vil hjælpe dig med at formulere dine tanker tydeligere for at følge en logisk kæde af konklusioner og konklusioner. Ordninger og tegninger vil gøre dine ideer klarere og mere synlige. Denne indkøb vil hjælpe meget, hvis du virkelig har brug for at tale offentligt eller forsvare dit synspunkt i diskussionen.

7. Diskuter

Gruppediskussion er også en test af dine ideer om styrke og et middel til at finde nye løsninger på gamle problemer. De mest nyttige er de specielt organiserede diskussioner. Emnet kan vælges næsten alle: fra politik til fodbold. Opdel gruppen i to hold, og lad dem forsvare modsatte synspunkter. Tiden tildelt hver deltager er bedre begrænset – det hjælper med at formulere dine argumenter klart og konsekvent.

8. Vær målrettet

Rådgivning fra kategorien af ​​dem, der er lette at give, men vanskelige at gennemføre. Hver af os er tilbøjelige til at overveje vores mening, hvis ikke kun sandt, så bestemt ikke forkert. Men selv de gamle sagde, at en mand er forkert. Vi kigger på verden gennem prisvurderingen af ​​vores erfaring og ser meget ofte kun, hvad vi ønsker at se.

Udvikling af deres egen mening er vigtigt at slippe af med bias ved valg og evaluering af tilgængelig information. Overvejede vi virkelig alle fakta? Har vi ikke overdrevet betydningen af ​​nogle fakta for at tilfredsstille vores forventninger? Er der alternative synspunkter? Disse og andre lignende spørgsmål vil hjælpe dig med at være mere objektive og uafhængige af andres fordomme. Selv fra din egen.

Dette er langt fra en udtømmende liste over måder at hjælpe med at tænke anderledes og danne din egen mening. Hvilke metoder bruger du?